Top 20 planinskih bicikala

mjesto

ime

Ocjena značajke

Najbolji jeftini brdski bicikli: proračun do 12.000 rubalja

1 FORWARD Sporting 27.5 1.0 (2019) Bogat izgled. Izvrsna oprema
2 Desna 2610 V Poznati domaći brand. Jednostavan i robustan dizajn
3 Novatrack Shark 20 6 (2017) Najbolji tinejdžerski bicikl s dvostrukom suspenzijom
4 Stinger element D 26 Optimalna cijena. Nadograđeni model

26-inčni najbolji brdski bicikli

1 Merida Matts 6,15-MD Najpristupačniji model marke Merida
2 Stinger Caiman 26 Udobna geometrija okvira. Osnovna oprema
3 Giant Revel 2 Najbolja cijena. Odabir korisnika
4 STELS Navigator 650 D 26 V010 Visokokvalitetna mehanika ciklusa. Proračunski izbor za zimske izlete

29-inčni gorski bicikli

1 Specijalizirani muški dlijeto Comp Najbolja marka bicikala na svijetu. Jedinstveni dizajn
2 Cube AIM Pro 29 (2019) Pouzdano sportsko sedlo. Lako prevladavanje nepravilnosti na cesti
3 Merida Big.Nine 40-D Trajni prijenos. Dostupnost 27 brzina
4 STELS Navigator 930 MD 29 V010 Najbolji omjer cijene i kvalitete za devet

Najbolje ženske brdske bicikle

1 NAPREDAK Seido 26 1.0 (2018) Moderan dizajn s velikim izborom boja. Dobra usluga
2 Stinger Latina 26 (2018) Najlakše graditi. Uključena su krila i reflektori
3 STELS Miss 6000 V 26 Najbolja cijena. Odabir korisnika
4 ALTAIR MTB HT 26 1.0 Dama Proračunski bicikl s normalnom kvalitetom i opremom

Najbolji planinski hibridi

1 Merida Crossway 40-D (2019) Napredni aluminijski okvir. Onemogući amortizaciju
2 Divovski Roam 2 disk Niska cijena
3 Merida Crossway 20-D Najbolja udobnost
4 Autor Classic Usredotočite se na postizanje maksimalnih rezultata

Mountain bike pripada kategoriji sportske opreme za aktivnosti na otvorenom. Dizajniran je za vožnju uglavnom na terenu bez prometnica, ali zbog izvrsnog izgleda i tehničkih karakteristika kupuje se i za gradsku vožnju. Glavna razlika gorskog bicikla od modela kolosijeka i cesta je ojačani okvir, podignuta kolica kako bi se povećao razmak od tla, kao i širok i izdržljiv profil gume.

Trenutno postoje stotine različitih modela brdskih bicikala. Svaki od njih ima karakteristične prednosti i nedostatke svojstvene strogo definiranoj liniji i proizvođaču. Odabir u korist najboljih nije tako jednostavan. Međutim, nakon proučavanja obilježja brdskih bicikala, čitanja stotina pozitivnih i negativnih recenzija korisnika, mišljenja priznatih stručnjaka u ovom području, kao i ljudi profesionalno uključenih u brdski biciklizam, odabrali smo pristojne modele kojima treba dati prioritet.

Top Mountain Bike Proizvođači

Kao i svaka druga kategorija, tržište brdskih bicikala ima svoje najbolje proizvođače. Malo ih je, ali kvalitetu planinskih bicikala koje proizvode potvrđuju tisuće sretnih korisnika, uključujući i stvarne profesionalce. Među najboljim proizvođačima MTB-a su:

 • STELS. To je ruska proizvodna tvrtka u vlasništvu velikog holdinga "Velomotors", podrijetlom iz 1996. Bicikli ove marke, uključujući i one planinske, vrlo su popularni na svjetskom tržištu, što potvrđuju i visoke prodajne brojke.
 • NAPRIJED. Još jedan ruski proizvođač bicikala, dijelova za bicikle i njihove dodatne opreme. Početak masovne proizvodnje odvijao se 1999. godine, a sada brdski bicikli ove marke sudjeluju u elitnim mountain bike natjecanjima, što govori o njihovoj visokoj kvaliteti i učinkovitosti.
 • CUBE. Na proizvodima tvrtke CUBE može govoriti samo dobro. Njemački biciklistički div je stalni sudionik prestižne europske izložbe Eurobike, a to najbolje odražava razinu njihovih proizvoda.
 • gigantski. Tajvanska tvrtka je jedan od najvećih proizvođača bicikala. Od 1972. godine izgradio je više od 10 tvornica diljem svijeta, a danas se s pravom smatra jednim od najboljih proizvođača, uključujući planine, bicikle na svijetu.
 • Merida. Ova tajvanska tvrtka je Giantov glavni konkurent za tržišni udio, ne samo u svojoj zemlji, već i širom svijeta. Za razliku od svog protivnika, Merida aktivno sponzorira biciklističke timove na prestižnim natjecanjima, što im omogućuje promidžbu svojih proizvoda masama.

Korisni video - kako odabrati bicikl

Najbolji jeftini brdski bicikli: proračun do 12.000 rubalja

4 Stinger element D 26


Optimalna cijena. Nadograđeni model
zemlja: Tajvan
Prosječna cijena: 13 060 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Ulazni bicikl za skijaško trčanje koji pokazuje umjerene rezultate u vožnji po zemlji. Preporučuje se stjecanje onih koji tek počinju ovladati osnovama kretanja na planinskom terenu i off-roadu, bez pretvaranja u natjecateljske discipline. Oprema transmisijskog dijela sastoji se od Shimano prekidača na početnoj razini i STG-a za hodanje - body kit koji ne može preživjeti česta putovanja u jake terenske uvjete. Kočnice su malo ozbiljnije, ali nisu ni za agresivnu uporabu.

Prema prvim senzacijama, čini se da je cijena Stinger elementa D 26 nešto precijenjena: potrošači model pripisuju kategoriji običnih i češće nego što se osjećaju, u njemu uočavaju manje greške. Naravno, sve to može riješiti nadogradnja korisnika, ali dodatna financijska ulaganja nisu ono što želite od planinskog bicikla. Model 2019 dobio je novi tip montažnih ležajeva - aheadset ili, inače, bezrezbovy, smatra više izdržljiv u usporedbi s navojem. Kočnice su se također promijenile - umjesto vibrays, programeri su stavili u modernije disk kočnice. Kotači su postali mnogo jači zbog dvostrukih naplataka. Čini se da je tvrtka uzela u obzir želje i poslušala kritike, preradivši dosadašnji dizajn i time osiguravajući mu puno bolje tehničke karakteristike, ali bez povećanja cijene za oko 1.000 rubalja. nije učinjeno.

3 Novatrack Shark 20 6 (2017)


Najbolji tinejdžerski bicikl s dvostrukom suspenzijom
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 9 440 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Žestoka biciklistička vožnja u dvorištu, zabavne vožnje u parku i izvan grada, uzbudljivi izleti s roditeljima na laganoj terenskoj vožnji - kakve su avanture dostupne djeci koja je postala sretni vlasnik pravog brdskog bicikla! Sigurni smo da je najbolji način da svoje dijete pričvrstite na sportski događaj čim bude imao 7 godina, to je dar bicikla Shark tvrtke Novatrack. Zašto ovaj model? Prvo, izgleda nerealno hladno, bilo da je u plavo-zelenim ili bijelo-crvenim bojama, tako da će se dijete sigurno ponositi time. Drugo, to je bicikl s dva ovjesa, tj. Opremljen je amortizacijom na oba kotača, što znači da će biti lakše upravljati na neravnim površinama.

Sljedeća prednost je da 20-inčni kotači s podesivom visinom kola upravljača i sedlom daju značajnu zalihu biciklističke usluge uzimajući u obzir brzi rast vlasnika: barem do 10 godina ne možete ni razmišljati o novom biciklu. Zadovoljstvo i oprema za cijeli program: 6 brzina, 2 kočnice, kvalitetna guma, plastična krila i zaštita prekidača. Svi elementi rade besprijekorno, pa se kvaliteta u recenzijama ne žali. Jedina stvar na koju treba obratiti pažnju prije kupnje je 14 kg težine, a ako nema lifta, onda su za roditelje predviđena fizička opterećenja.

2 Desna 2610 V


Poznati domaći brand. Jednostavan i robustan dizajn
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 10 910 rub.
Ocjena (2019): 4.8

U sedamdesetim godinama, milijuni sovjetskih dječaka sanjali su o Desninim biciklima, a spominjanje ove marke izaziva osjećaj lagane nostalgije. Kupnjom tvornice Žukovski od strane tvrtke Velomotors, nekadašnja mu se slava vratila s jedinom razlikom što su bicikli počeli proizvoditi moderni roboti iz cijevi vlastite proizvodnje i obojani emajlima na jedinstvenim proizvodnim linijama za ruske tvrtke. Još uvijek preostala u segmentu proračuna, tvrtka je mogla ponuditi nekoliko desetaka modela uspješnog ciklusa, uključujući Desnu 2610 V.

Za vrlo skroman iznos, kupac ne dobiva neku vrstu “Ashanbike”, već funkcionalni planinski bicikl s iscrpnim paketom, koji nije potreban za nadogradnju putovanja. Klasični čelični trokutasti okvir, savršeno zavaren i obojen u 3 sloja, kablovi postavljeni unutra, stub upravljača bez navoja, nosač spremnika, gume s povećanom širinom - osigurani su svi preduvjeti za nesmetan i dugotrajan rad. Možete pronaći grešku u kvaliteti rotora kočnica, možete kriviti nedostatak krila i krutost sjedala, ali činjenica da je bicikl jeftin, pouzdan i sposoban služiti vlasniku vjerno za mnoge sezone je neosporna činjenica.

Prilikom odabira planinskog bicikla obratite pažnju na brojne osnovne karakteristike koje utječu na trajanje bicikla i ukupni dojam vožnje.

Razina mekog utikača. Podijeljen je u četiri kategorije:

 • Početna razina. Predstavlja najjednostavnije vilice koje apsorbiraju udarce. Oni nemaju posebne prilagodbe koje značajno utječu na performanse, a vremenom postaju krute ili meke ovisno o određenom modelu bicikla. Brdski bicikli s početnom razinom meke vilice idealni su za vožnju lakim terenskim vožnjama ili laganom vožnjom biciklom po gradu.
 • Razina šetnje. Karakterizira modele s hodom od 60 milimetara ili više. U čepovima ove razine aktivno se koriste regulatori krutosti, kao i (opcionalno i opcionalno) druge vrste podešavanja. S njima se možete udobno kretati težim off-road rutama.
 • Sportska razina. Karakteriziran je za bicikle koji se koriste za intenzivne treninge. Tu je mnogo više postavki i podešavanja nego na prve dvije razine, a uz odgovarajuću uslugu, takvi čepovi često mogu služiti nekoliko sezona (s povremenim klizanjem).
 • Profesionalna razina. Ovo je najnaprednija klasa priključaka s velikim postavkama funkcionalnosti. Njihova uporaba preporučljiva je samo za ozbiljne planinske biciklizme, jer jedino oni mogu izdržati najagresivniji tip vožnje na neprohodnom terenu.

Stražnja razina prekidača. Trenutno gotovo svi vodeći svjetski proizvođači brdskih bicikala koriste montirane prekidače za svoje proizvode od japanske tvrtke Shimano, talijanskog Campagnola i američkog SRAM-a. Nasuprot tome, prvi je stavak podijeljen u pet kategorija:

 • Početna razina (i aplikacija prikaza). Podešavanje stražnjeg prekidača ove vrste treba obaviti svakih 150 do 500 kilometara, ovisno o određenom modelu. Njegova cijena je niska, ali sveukupna kvaliteta komponenti ostavlja puno toga za željenim.
 • Razina šetnje. Sklopke ovog tipa imaju malu otpornost na trošenje, ali su nešto skuplje od početnih. To su Shimano Deore, AceraX, SRAM Centera, SX4 itd. Potrebno ih je prilagoditi svakih 300-3000 kilometara.
 • Sportska razina. Karakterizira ga visoka otpornost na trošenje i prosječna cijena. To su Shimano Saint, Hone, SRAM X.7, Attack i drugi prekidači, namijenjeni sportašima amaterima koji koriste brdski biciklizam u umjerenim terenskim uvjetima za periodično funkcionalno osposobljavanje. Bez uključivanja dodatnih regulatora i posebnih postavki mogu putovati najmanje pet tisuća kilometara.
 • Poluprofesionalna razina. To je uvjetna kategorija, odvojena od profesionalne, ali nije uključena u sportsku razinu. Kombinira visoku kvalitetu prekidača i razinu cijena, približavajući se najboljim modelima.
 • Profesionalna razina. To uključuje Shimano XTR i SRAM X.0 modele prekidača. Koriste ga profesionalni sportaši da nastupaju na natjecanjima i prolaze kroz najteže off-road dionice. Odlikuju ih najviša razina otpornosti na habanje i previsoki troškovi. Međutim, kao u slučaju sportskih prekidača, više od pet tisuća kilometara može ići bez podešavanja.

1 FORWARD Sporting 27.5 1.0 (2019)


Bogat izgled. Izvrsna oprema
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 11 080 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Unatoč određenoj kritici, bicikli ruskog brenda Forward su popularni, posebno za model Sporting, koji je 2019. dobio nove kotače 27.5 ". Ne da je to bilo najbolje, nego da je kupljeno za daljnje poboljšanje - dobro je da su svi dijelovi se mogu kupiti iz prethodnih kolekcija s dobrim popustima.Ali u osnovnoj isporuci bicikl po ovoj cijeni ostavlja ugodan dojam: ima privlačan dizajn, dovoljno lagan, unatoč činjenici da se čelični okvir, umjesto aluminija, pojavljuje gotovo u potpunosti sastavljen - samo trebate staviti upravljač i kotač na ekscentar i učvrstiti pedale.

Jedan od glavnih razloga za kupnju ovog bicikla je da je dobra kvaliteta i za kategoriju budžetske opreme i za ne-siromašnu opremu. Tvrtka ne dopušta nouneyma: microSHIFT osovine (ovaj brand se zove Shimano ubojica, njegovi proizvodi koriste biciklisti poput Giant i Cannondale), Tourney prekidači (za pravi brdski bicikli nisu najbolja opcija, ali za putovanja po gradu su vrlo pouzdani), KMC sklop i itd. Od minusa, korisnici spominju prilično nepretenciozan spoj 1.0 i redovito sedlo, iako je udobno, ali je kvaliteta presvlaka ispod prosjeka.

26-inčni najbolji brdski bicikli

26 inča - kotači standardne veličine za brdske bicikle. To je zbog strukturnih značajki, kao i izravnog utjecaja na prohodnost ceste. U profesionalnim sportovima, kotači različitih promjera koriste se za različite discipline planinskog bicikla. U brdskom biciklizmu, 26 inča su zadana veličina.

4 STELS Navigator 650 D 26 V010


Visokokvalitetna mehanika ciklusa. Proračunski izbor za zimske izlete
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 16 450 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Još jedan predstavnik brdskog biciklista za "Katalonce", koji ne tvrde da sudjeluju u obilasku Švicarske u Alpama, ali su sretni što otvaraju nove rute u svojoj rodnoj zemlji. Park, šuma, tlo, kolnik, snijeg, pa čak i led - zahvaljujući gumiranoj gumi s agresivnom gazom, "Stealth" tolerira sve vrste cesta, unatoč činjenici da nisu svi priključci poznati brandovi. Na primjer, hidrauličke kočnice Nutt, iako napravljene od strane kineskog zaštitnog znaka, ali pružaju sporiji pokret glatko, bez pritiskanja do kraja.

Proizvođač postavlja prednje i stražnje prekidače na vrlo pristojnu razinu - Shimano Altus FD-M310 i Acera RD-M360, a bicikl se isporučuje kupcu sa svim potrebnim postavkama i oni se mijenjaju kao sat. Općenito, uređaj ispostavilo se da je univerzalan - za putovanja na posao i "pokatushek" je sasvim prikladan i izdržljiv. Malo jeftinije bi koštalo, au setu bi bile takve potrebne sitnice kao ključevi i krila, zauzimale bi prve pozicije rejtinga.

3 Giant Revel 2


Najbolja cijena. Odabir korisnika
zemlja: Tajvan
Prosječna cijena: 21 500 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Uz popularnost brdskog bicikla Giant Revel 2 može raspravljati, možda, o najprofitabilnijim modelima jednostavnih urbanih bicikala. Odakle je takva potražnja došla, nije poznato. U karakteru, ovo je prilično skroman bicikl za užitak, namijenjen više za početnike nego za amatere ili profesionalne sportaše. No, u smislu vožnje po gradu, pretvara se u brdski biciklizam udobne klase. Konkretno, mnogi korisnici bilježe glatkoću, brzo ubrzanje i jednostavnost upravljanja, čak i pri velikim brzinama. Jedini stvarno ozbiljan nedostatak je nesretan prijem developera - od modela iz 2013. godine, stražnji krov Shimano Alivio zamijenjen je Shimano Tourneyem.

prednosti:

 • težina konstrukcije 14 kg;
 • dobro rukovanje;
 • izvrstan dizajn;
 • brzo biranje

nedostaci:

 • dosadna zamjena dobrog stražnjeg mjenjača s manje hladnom.

2 Stinger Caiman 26


Udobna geometrija okvira. Osnovna oprema
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 10 980 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Linija Caiman dostupna je u 4 veličine i 4 opcije boja i služi kao osnovna ideja: ostati u kategoriji proračuna, ali u isto vrijeme kako bi se osigurala odgovarajuća razina udobnosti i pouzdanosti tijekom putovanja. Model je izveden na temelju čvrstog i čvrstog okvira od legiranog čelika i uključuje mjenjač sa 18 brzina od Shimano komponenti, opružnu elastomernu vilicu STG s hodom od 50 mm, kotače na dvostrukim aluminijskim naplatcima Felgebeiter. Da ne bismo popisali sve elemente, opisali bismo ih na sljedeći način: dobra početna razina.

Budimo iskreni, ovaj bicikl je neprikladan za ispuštanje prašine u oči - to nije kasač za utrke, nego radni konj za ugodno kretanje do vikendice, do ureda i doma. Međutim, model početničkog biciklista sasvim je prikladan da nauči prvih tisuću kilometara manjih nepravilnosti, a onda će, najvjerojatnije, posjetiti ideju nadogradnje. Ako, s druge strane, bicikl nije potrebno voziti nemoguće, voziti se oko planinskih područja, ona će vjerno i istinito, na kiši i snijegu, raditi svaki potrošeni denar.

1 Merida Matts 6,15-MD


Najpristupačniji model marke Merida
zemlja: Tajvan
Prosječna cijena: 29 815 rub.
Ocjena (2019): 4.9

"Merida" se odnosi na one tvrtke koje jamče izvrsnu kvalitetu čak i najisplativijih modela, uključujući Matts 6.15-MD. Okvir je izrađen od jake aluminijske legure, što omogućuje smanjenje težine bicikla na 14,6 kg. Tehničke karakteristike Suntour XCT ovjesne vilice dovoljne su za prevladavanje grubog terena srednje složenosti, a Jake J8 disk kočnice pružaju kratki put zaustavljanja, jednostavne su za rukovanje i ne trebaju redovito podešavanje.

24-brzinski prijenosni sustav, koji, sudeći po komponentama, teče dovoljno dugo da model bude ljutit vlasniku, zaslužuje pohvalne procjene. Ako se takva prilika dogodi, nema potrebe za žurbom da je se riješite - apsolutno novi osjećaji sa staze osigurani su zamjenom kompletnog čepa sa zračnim utikačem. Općenito, model se pokazao prilično univerzalnim - to odgovara i početnicima i naprednijim biciklistima koji planiraju nadograditi ga kasnije.


29-inčni gorski bicikli

Ninersi su nedavno stekli svoju slavu. Naravno, veličina kotača odavno nije nikoga iznenadila, ali u ovom slučaju naglasak nije bio na izgledu. Činjenica je da veći kotači imaju bolju propusnost od standardnih 26-inčnih kotača, stabilniji su, ai drugačije percipiraju kolovoz.

4 STELS Navigator 930 MD 29 V010


Najbolji omjer cijene i kvalitete za devet
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 25 440 rub.
Ocjena (2019): 4.4

930. model pojavio se na tržištu 2014. s vrlo niskom cijenom od 14 tisuća rubalja. No, u 2016. godini poletjelo je gotovo 40 tisuća, a sa svim zaslugama Ninera iz "Stealtha", lovci su ga kupili. Sada se "Navigator-930" može nabaviti, skladištiti oko 25 tisuća, a ova cijena se smatra razumnom i od strane potencijalnih kupaca i vlasnika uređaja već nekoliko godina. Oni vole priliku za prijenos na 29 ", ubrzati do 60 km / h pri brzini od 3-10, koristiti hidraulične kočnice - nakon 26" i V-kočnice takvo klizanje se osjeća sasvim drugačije.

Aluminijski okvir s muškom geometrijom je pouzdano zavaren, prepreke na cesti dugo podnose bez pucanja i nakupljanja umora. Suspendiran isporučen iz "dura-Ace", serije "Tournai". VUNICE SUNTOUR XCT (duljina hoda od 100 do 150 mm) i ergonomsko sedlo omogućuju vam vožnju na malim izbočinama bez oštećenja tijela. Ako usporedimo cijenu domaćeg brdskog bicikla s analognim proizvodom iz inozemstva s istim tehničkim karakteristikama i kompletom, kupnja "Stealth" bit će mnogo isplativija.

3 Merida Big.Nine 40-D


Trajni prijenos. Dostupnost 27 brzina
zemlja: Tajvan
Prosječna cijena: 37 050 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Merida Big.Nine 40-D može se sigurno pripisati kategoriji sportskog brdskog biciklizma.Proljeće i utikač sportske razine omogućuju hod do 100 milimetara, što je prihvatljivo čak i za prolaz težih terenskih dionica. Njegov resurs bez dodatnih prilagodbi dovoljan je za tri tisuće kilometara, nakon čega postaje mnogo teži. Unatoč tome što bicikl mirno percipira off-road, test blata, prolazi samo odvratno. Nakon niza takvih najma možete očekivati ​​pogoršanje ukupnog stanja i kvalitete vožnje. Općenito, za takvu montažu cijena bicikla izgleda malo precijenjeno.

prednosti:

 • dobar sportski bicikl;
 • udobnost pri vožnji po suhoj cesti;
 • 27 brzina;
 • vilica u 100 milimetara.

nedostaci:

 • zahtijeva hitno održavanje nakon "testa blata";
 • visoka cijena.

2 Cube AIM Pro 29 (2019)


Pouzdano sportsko sedlo. Lako prevladavanje nepravilnosti na cesti
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 39 600 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Njemačka tvrtka "Cube" proizvodi veliki izbor bicikala, među kojima je najpopularniji AIM Pro model s 29-inčnim kotačima. Profesionalci ga upućuju na početni razred amatera, ali priznaju da njegove mogućnosti obiluju razvijanjem pokazatelja brzine i održavanja dobre fizičke kondicije u biciklizmu. Brdski bicikl montiran je na bazi aluminijskog okvira s unutarnjom oblogom kabela, opremljen ažuriranom verzijom Tektro sportskih hidrauličnih kočnica, Shimano prijenosom od 24 stupnja na početnoj amaterskoj razini, Suntour amortizerom s hodom do 100 mm.

Bicikl lako savladava uspone i padove, pruža savršeno okretanje pedala na bilo kojem terenu, u isto vrijeme dobru rolu i besprijekorno prianjanje zahvaljujući visokokvalitetnim Schwalbe gumama. Proizvođač se također pobrinuo za udobnost vozača nudeći na lageru sportsko sedlo Cube Active 1.1. Punilo u njemu je Flex Foam - fleksibilna strukturna pjena koja lako poprima željeni oblik, a premaz je izrađen od vodonepropusnog sintetičkog materijala koji osigurava odgovarajuću snagu. Čelični okvir s postavljenom skalom za namještanje olakšava ugradnju sjedala.


1 Specijalizirani muški dlijeto Comp


Najbolja marka bicikala na svijetu. Jedinstveni dizajn
zemlja: SAD (proizvedeno u Tajvanu)
Prosječna cijena: 130 390 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Specijalizirani je neosporni lider na tržištu bicikala, poznat po svojoj stalnoj želji za razvojem. To je praktički jedina tvrtka koja razvija i uvodi u proizvodnju nove materijale, strukture i tehnologije. Štoviše, tvrtka je stvorila brojne profesionalne planinske timove koji ne samo da oglašavaju zaštitni znak, već i neprestano rade u svojim proizvodima i doprinose njegovom poboljšanju. "Spesh" je prvi primijetio prednosti dvadesetogodišnjaka i postigao veliki uspjeh u njihovom poboljšanju, izražen u najnovijem modelu Chisel iz 2019. godine.

Comp verzija je čistokrvni mountain bike, najmlađi brat najbržeg bicikla na svijetu, Epic HT, ali bez ekstremnog faktora, te stoga potpuno prikladan za seoske šetnje u "look-ahead" stilu. Od "rođaka" planinski bicikl naslijedio je geometriju okvira, koji je izrađen od aluminija, a ne ugljika, dok patentirana tehnologija zavarivanja D'Aluisio Smartweld pruža nevjerojatnu čvrstoću i krutost s minimalnom težinom - veličina okvira M teži 1,35 kg, a cijeli sklop bicikla \ t - Malo više od 11 kg. Zglob je odabran u dobroj vjeri: RockShox Judy Solo Air viljuška, Deore MT500 hidraulične disk kočnice, naplatci s unutarnjom širinom od 25 mm i Gripton gume. Rezultat je bio transport, dobro upravljan, predvidljiv brzinom, stabilan na padinama i svakako vrijedan novca.

Najbolje ženske brdske bicikle

Podjela planinskih bicikala na mušku i žensku pojavljuje se samo u smislu izgleda i ukupnih dimenzija. U pravilu koriste mekše i osjetljivije tonove za bojanje ženskih bicikala, a njihov raspon veličina često završava na 20-inčnim okvirima. Za tehničku opremu oni nisu lošiji od muškog mountain bikea, a razina cijena modela je otprilike ista.

4 ALTAIR MTB HT 26 1.0 Dama


Proračunski bicikl s normalnom kvalitetom i opremom
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 7 650 rub.
Ocjena (2019): 4.2

Činjenica da je model ženski, osim imena, sugerira konfiguraciju okvira. Njegova gornja cijev je donekle podcijenjena, što čini cijelu strukturu mnogo praktičnijom i sigurnijom. U drugim aspektima, brdski bicikl se ne razlikuje od muškog: ima svijetli sportski izgled, suvremenu opremu (amortizer, višestupanjski sustav prijenosa, obodne kočnice), kao i mogućnost zamjene i nadogradnje po želji.

Unatoč niskoj cijeni, u dizajnu nedostaju komponente naziva, a navedeni trgovački znakovi, iako su kineski, vrlo su popularni i često se koriste na biciklima iste klase. Prema korisnicima, kvaliteta modela je prihvatljiva, možete se samo žaliti na složenost sklopa, pa čak i ako nema malo iskustva i skupa ključeva. A ako uzmete u obzir da uz ALTAIR u kutiju dolaze gotovo svi potrebni dodaci poput reflektora i krila, onda su tvrdnje potpuno uklonjene.

3 STELS Miss 6000 V 26


Najbolja cijena. Odabir korisnika
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 15 490 rub.
Ocjena (2019): 4.5

STELS Miss 6000 V 26 je najjednostavniji i istovremeno najtraženiji ženski bicikl. Stvoren je isključivo za vožnju biciklom po gradu i laganu terensku vožnju. Brzo biranje je nisko, kao i njegova maksimalna vrijednost. Ukupna kvaliteta izrade je prihvatljiva, ali bez ikakvih ukrasa. Shimano nadstrešnice rade ispravno, ali nakon nekog vremena, svi prekidači možda neće uspjeti, a to, nažalost, nije jednokratni događaj.

prednosti:

 • lijep izgled;
 • udobnost putovanja;
 • dobro rukovanje;
 • niske cijene

nedostaci:

 • težak (14,8 kilograma);
 • ne baš dobre kvalitete.

2 Stinger Latina 26 (2018)


Najlakše graditi. Uključena su krila i reflektori
zemlja: Rssii
Prosječna cijena: 11 000 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Prema popularnim ženskim časopisima, najbolji način da se držite u dobroj formi - češće vozite bicikl kroz park brzim tempom. Brdski bicikl "Latina" - izvrstan je dodatak pretplati na fitness klub. Brz, okretan, nakatisty i, konačno, samo lijep, on samouvjereno nadvladava udarce i juri naprijed, isporučujući puno užitka biciklistu.

Dizajn bicikla pruža jednostavnu i pouzdanu ulaznu razinu iz svjetske marke Shimano. Ugrađen je u čelični okvir, čija je geometrija dizajnirana za dnevne izlete u ugodnom ritmu. Z-AXIS gume su svestrane i potpuno funkcionalne i na asfaltu i na tlu. Blatobrani, izleti i reflektori također se isporučuju s motorom. Model je poslan u kutiji ukupne težine 19 kg u rastavljenom obliku, ali sklop je intuitivan, pa čak i elegantne ženske ruke mogu to podnijeti za pola sata.


1 NAPREDAK Seido 26 1.0 (2018)


Moderan dizajn s velikim izborom boja. Dobra usluga
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 14 490 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Brdski bicikl “Seido” odlikuje se niskim okvirom, pogodnim za sadnju, laganim, elegantnim oblicima - tvrtka Forward zna kako privući žensku polovicu. I izvana, model s bijelim krilima i elegantnim sedlom vrlo je zanimljiv bez obzira je li u plavoj (radije, tirkiznoj), ružičastoj, žutoj ili zelenoj boji.

S tehničke točke gledišta, kvaliteta bicikla je također vrlo visoka: mjenjač djeluje jasno, nema nikakvih pritužbi na kočnice, prednji amortizeri pružaju blag izlaz iz rubnjaka. Instalirana oprema pripada prvoj klasi, dok, kao što bi i trebalo biti, japanski Shimano izrađuje više od 500 km resursa. Ako ima bilo kakvih pitanja vezanih uz mehaniku ciklusa, onda su oni brzo, u roku od 2-3 dana, riješeni servisnim centrom. Njegov rad se često ocjenjuje na pozitivan način u pregledima.


Najbolji planinski hibridi

Gorski hibridni bicikli križ su između planinskih i cestovnih bicikala. Oni kombiniraju karakteristične značajke jednog i drugog, stoga su idealni za mješovite vožnje. Naravno, hibridi ne mogu priuštiti da nose klase bicikala, i to je njihov glavni nedostatak.

4 Autor Classic


Usredotočite se na postizanje maksimalnih rezultata
zemlja: Češka Republika
Prosječna cijena: 29 820 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Ponosni predstavnik nove linije bicikala češke tvrtke Author, koja se temelji na korištenju rekreacijske opreme. Glavna prednost Classic-a je u tome što maksimalno izvlači iz ne baš naprednog body kit-a, pokazujući dobre rezultate na amaterskim i poluprofesionalnim natjecanjima. Niste pogriješili: ovaj bicikl se stvarno smatra polu-profesionalcima zbog uspješne izgradnje, lakoće popravka i mogućnosti osobne profinjenosti.

Nedostatak Authora Classica kao užitka tvrdog repa može se nazvati skraćeno do 60 milimetara. Prema mišljenju korisnika koji su imali vremena provjeriti bicikl u akciji, ova nijansa značajno mijenja strategiju prevladavanja terena s promjenjivim krajolikom. Trošak modela, uzimajući u obzir sve aspekte, čini se malo precijenjen, ali u smislu primjenjivosti jednostavno je nemoguće inzistirati na tome.

3 Merida Crossway 20-D


Najbolja udobnost
zemlja: Tajvan
Prosječna cijena: 32 175 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Merida dobro zna svoj posao. Stvarajući planinski hibrid s najnepovoljnijim komponentama i tehničkim karakteristikama, vrlo su namjerno odlučili igrati se na ergonomiju i udobnost modela. Imajući, blago rečeno, srednje velike nadstrešnice za izdržljivost, hibrid nudi korisniku prilagodbe na stup upravljača za podizanje i podizanje, kao i oslonac sjedala koji apsorbira udarce, što već ionako mekano sjedalo čini svojom vibracijom. To je veliki amaterski bicikl, dizajniran za brze vožnje na kolniku i agresivne izlaze izvan ceste. No, na naslov sporta, on, nažalost, ne doseže.

prednosti:

 • iznimna udobnost;
 • dobra izrada;
 • lijep izgled;
 • 24 brzine.

nedostaci:

 • dostupnost spremišta za ulaznu razinu.

2 Divovski Roam 2 disk


Niska cijena
zemlja: Tajvan
Prosječna cijena: 31 900 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Giant Roam 2 Disc je tvrdi rep namijenjen za vožnju autocestama i teškim terenskim terenima. Općenito, korisnici ovog bicikla zadovoljni su i rukovanjem i sigurnosnom marginom tijekom prolaza teških dijelova, te izgledom koji nije lišen zaštitnog znaka. Usprkos prosječnom izbjegavanju razine zadovoljstva, planinski hibrid se pokazuje s najbolje strane, a cijena takvog modela je sasvim prihvatljiva. Nema posebnih nedostataka.

prednosti:

 • dobra vožnja, rukovanje i osjećaj ceste;
 • visoka pouzdanost, obilježena od strane korisnika;
 • dobar izgled;
 • dostupnost 27 brzina.

nedostaci:

 • nije otkriveno.

1 Merida Crossway 40-D (2019)


Napredni aluminijski okvir. Onemogući amortizaciju
zemlja: Tajvan
Prosječna cijena: 36 180 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Prva stvar u ovom modelu koja uhvati oko osobe koja je upoznata s Meridinim biciklima je neobična konstrukcija okvira Crossway Speed. Izrađena je od aluminija, i nema inovacija u tome, ali su programeri temeljito radili na oblikovanju cijevi i time poboljšali ne samo estetsku komponentu, već i ukupne vozne karakteristike. Nakon nadogradnje, uređaj je postao svestraniji u pogledu brzine i udobnosti putovanja.

Bicikl je opremljen pouzdanim utikačem marke Suntour s punom bravom na desnoj nozi. To znači da se prijevoz može prilagoditi uvjetima na cesti ili osigurati pristojnu stopu ubrzanja koja je blizu onoj koju imaju cestovni radnici. Osim toga, hibrid je dobio i kolo veličine od 28 "od cestovnog bicikla sa svim svojim prednostima: maksimalno namotavanje, stabilnost i gotovo potpuno odsustvo trešenja na udubljenjima.

Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač brdskih bicikala?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 749
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!
Vijesti su uređene redaktor - 21-06-2019

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije