Top 15 sklopivih bicikala

mjesto

ime

Ocjena značajke

Najbolji sklopivi bicikli za grad

1 Naprijed Sevilla 26 2.0 Linija modela 2019, maksimalni raspon brzina
2 Strida lt Najkompaktnije
3 SHULZ Hopper Minimalna težina
4 Giant FD806 Kvalitetna montaža
5 STELS Pilot 710 24 Najbolja kombinacija cijene i jednostavnosti održavanja

Vrhunski bicikli za teške terene

1 Nameless Z6000D 26 Pouzdana amortizacija, pojačani dizajn
2 STELS Pilot 970 V 26 Optimalni omjer funkcionalnosti i kvalitete dijelova
3 STARK Kobra Visoki križ
4 SHULZ Easy Najbolja opcija za visoke bicikliste
5 Aspektna šuma Okvir posebne konfiguracije

Najbolji sklopivi hibridi

1 POLAR PBK 2007S Moderan dizajn, ergonomska tehnička rješenja
2 WELLNESS Bad Dual 700 Maksimalna brzina
3 Cyberbike Fat 500W Karavan s pogonom na stražnje kotače
4 Eltreco leto Najbolja novost 2019. godine, kvalitetna montaža
5 SHULZ E-Goa Najatraktivnija cijena hibrida, male težine

Popularnost biciklizma raste svake godine. U mnogim zemljama građani su gotovo u punoj snazi ​​prebačeni na bicikle, a država to snažno potiče stvaranjem odgovarajuće infrastrukture: predane ceste i parkiralište za bicikle. Time se smanjuje broj automobila na ulicama grada, što znači manje štetnih emisija, nezgoda i prometnih gužvi.

U velikom gradu, posebice s razvijenom mrežom biciklističkih staza, najbolje je prijevoziti sklopivi bicikl. Bicikl je dobar za zdravlje - jahanje na njemu daje kardio-opterećenje toliko stanovniku grada. Ako trebate prevladati veliku udaljenost, sklopivi se model može transportirati u javnom prijevozu, au malom stanu gotovo da ne zahtijevaju prostor za pohranu.

Mehanizmi kojima se bicikl savija, vrlo su različiti. Najjednostavniji način da smanjite njegovu veličinu je preklopiti okvir na pola. Ovaj se dizajn koristi u jeftinijim modelima tako da se mogu transportirati u automobilu bez posebnih krovnih tračnica. Neki su bicikli posebno dizajnirani kako bi se udobno smjestili. U svakom slučaju, pri odabiru određenog modela morate uzeti u obzir nekoliko važnih kriterija koji izravno utječu na udobnost biciklista:

 1. Veličina kotača Većina istinski kompaktnih modela ima kotače od 20 inča ili manje, ali postoje i opcije pune veličine.
 2. Materijal okvira. Čelik je jeftiniji, ali teži od aluminija.
 3. Broj brzina. Za ravan teren, jedan brzinski bicikl je sasvim prikladan, za tobogane i šetnje u zemlji potrebno je više opreme.
 4. Amortizacija. Gotovo svi gradski bicikli imaju kruti okvir i namijenjeni su dobrom asfaltu. Ako planirate voziti na neravnoj površini, bolje je imati model s minimalnom amortizacijom.
 5. Težina i kompaktnost. Bitno je ako trebate podići svoj bicikl do stana uz stepenice.
 6. Praktičnost i brzina sklapanja.

Naš pregled sadrži najpopularnije sklopive bicikle s maksimalnim brojem pozitivnih ocjena koje daju pravi kupci. U raspodjeli mjesta u poretku uzeta su u obzir:

 • pouzdanost i jednostavnost gradnje;
 • ugled proizvođača;
 • omjer cijene i kvalitete;
 • pregled vlasnika nakon nekoliko mjeseci rada.

Najbolji sklopivi bicikli za grad

Ova kategorija uključuje bicikle s tradicionalnim izravnim uklapanjem, koji se nazivaju i urbani. Neki vlasnici ih koriste prvenstveno za šetnje parkovima i zelenim površinama, dok ih drugi koriste za posao ili posao. U prvom slučaju, sklapanje je važno za prijevoz u automobilu, autobusu ili dizalu, u drugom slučaju, poželjno je da bicikl bude lagan i zauzima što je moguće manje prostora kada se sklopi.

5 STELS Pilot 710 24


Najbolja kombinacija cijene i jednostavnosti održavanja
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 7000 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Ovaj bicikl je dobro rješenje za ograničen proračun. To je u punoj veličini, promjer kotača 24 inča. Jednostavan, ali pouzdan dizajn s lančanim prijenosom i tradicionalnim nožnim kočnicama ne uzrokuje probleme u radu. Jednostavno održavanje i visoka održivost - prednosti ovog modela. Širok raspon boja koje nudi proizvođač omogućuje odabir vozila koje odgovara i najizbirljivijim.

Kupci hvale široko sjedalo, udoban upravljač i dobre gume. Bicikl se lako savija i otkriva. Među prednostima i težini od 17,6 kg. Za prijevoz u automobilu ili kompaktno skladištenje je također odlična opcija.


4 Giant FD806


Kvalitetna montaža
zemlja: Tajvan, Kina (proizveden u Kini, Mađarskoj, Nizozemskoj i Tajvanu)
Prosječna cijena: 16000 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Sklopivi model jednog od svjetskih lidera u proizvodnji biciklističke tehnologije stekao je prepoznatljivost od strane potrošača zbog svoje upravljivosti na ravnoj površini ceste, prikladnog skladištenja u preklopljenom položaju i prisutnosti 6 brzina. Unatoč aluminijskom okviru, dizajn s prtljažnikom i metalnim krilima teži 14,5 kg. Zbog toga uređaj češće biraju muškarci do visine do 175 cm, a to ograničenje je i zbog određenog raspona visine kola upravljača kada je individualno podešen.

Ne pruža sustav amortizacije, ali ne i najzahtjevniji profil od 20-inčnih kotača dovoljno je za kretanje gradskim ulicama. Za model teškog terena nije namijenjen. Mehanizam sklapanja okvira je vrlo jednostavan, čak i dijete može to podnijeti. Minus - loše osmišljen sustav popravljanja već preklopljenog uređaja. Prednje i stražnje rekreativne kočnice rade glatko, kao i prekidači brzine, koje zahtijevaju periodično preventivno podešavanje. Dodatne prednosti modela su sklopivi upravljač i preklopne pedale, što osigurava kompaktnost tijekom skladištenja.

3 SHULZ Hopper


Minimalna težina
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 19000 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Ovo je najmanji model Shulz. Zbog činjenice da je okvir bicikla izrađen od lagane aluminijske legure, njegova težina je samo 9,5 kg. Mehanizam za preklapanje ima automatsku fiksaciju, a upravljač se lako prilagođava određenom vozaču. Sklopljene dimenzije su samo 75 × 63 × 36 cm.

Vlasnici bilježe pouzdanost i praktičnost sklapanja, kao i kompaktnost bicikla. S njim možete lako premjestiti u podzemnoj željeznici, a u stanu on praktički ne odvija. Više korisnika zadovoljno je svestranošću modela - kolo upravljača i sedlo mogu se prilagoditi i tinejdžeru i odraslom čovjeku do visine do 185 cm.

2 Strida lt


Najkompaktnije
zemlja: Velika Britanija
Prosječna cijena: 33000 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Svijetle boje i izvorni dizajn odmah razlikuju ovaj model od mase drugih. Posebno dizajnirani trokutasti okvir omogućuje Strida LT da se sklopi u gotovo ravan dizajn, čiji su dimenzije samo 23 × 51 × 114 cm, a bicikl možete nositi iza sebe poput kovčega s ručkom na kotačima. Model je više puta postao dobitnik brojnih natječaja industrijskog dizajna i to s dobrim razlogom: lagan je, upravljiv i udoban, unatoč neobičnom slijetanju.

Vlasnici Stride LT pohvaljuju visoku kvalitetu izrade, razboritost svih komponenti i lakoću sklapanja. Maksimalna visina i težina kojom se može upravljati biciklom je 190 cm i 100 kg. Njegov je jedini nedostatak visoka cijena.


1 Naprijed Sevilla 26 2.0


Linija modela 2019, maksimalni raspon brzina
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 11.000 rubalja
Ocjena (2019): 5.0

Popularni ruski proizvođač nudi jedno od novih dostignuća kao što je unisex za udobno kretanje u urbanim sredinama. Model je dobio čelični okvir visoke čvrstoće, koji je izrađen robotskim postupkom zavarivanja. A to znači za korisnike da kvaliteta šavova u smislu točnosti, dubine i ujednačenosti daleko nadilazi rezultate ručnog spajanja konstrukcijskih elemenata.Vilica je izrađena od istog materijala, stoga ima najoptimalniju krutost.

Model je namijenjen odraslim biciklistima srednjeg i visokog rasta. Pomoću podesivog upravljača možete jednostavno podesiti kut nagiba za individualne potrebe. 6-brzinski raspon s praktičnim ručnim prekidačem razlikuju glavne prednosti vozila. 26-inčni kotači opremljeni su izdržljivom čeličnom čahurom, aluminijskim naplatcima s dvostrukim stijenkama, gumama Wanda P186 otpornim na habanje s najboljim prianjanjem na asfalt i crijepom. Osigurana je zaštita žbica stražnjeg kotača. Postoji prtljažnik, kao i mogućnost postavljanja prednje košare. Posebna brava sa spajalicom osigurava brzo sklapanje bicikla.

Vrhunski bicikli za teške terene

U slučajevima kada je bicikl potreban za česte izlete na seoskim cestama, šetnju kroz šumu ili vožnju u gradovima na brdovitim područjima, neophodna je dobra apsorpcija udara i udobno prebacivanje stupnjeva prijenosa. U ovoj kategoriji, samo najuspješniji modeli sklapanja bicikala s visokom razinom terena.

5 Aspektna šuma


Okvir posebne konfiguracije
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 30.000 rubalja
Ocjena (2019): 4.6

Velobike nije najoptimalnija cijena, ali privlači pažnju svojim izgledom, velikom veličinom okvira, proljetno-elastomernim dizajnom utikača koji se može prilagoditi. Sklopivi uređaj opremljen je zakrivljenim upravljačem, neintegriranim nosačem, sustavom disk kočnice. Sigurnost vozača ovisi o kvaliteti rada, budući da vozilo može doseći 21 brzinu.

SR Suntour meka vilica omogućuje vam da se osjećate ugodno na gruboj ili mokroj cesti. Kotači su opremljeni s 26-inčnim dvostrukim naplatcima od aluminijske legure i kineskim gumama Kenda K 1047, koje imaju veću gustoću (30 TPI). Model teži 13,76 kg, što treba uzeti u obzir pri kupnji. Pogodno je nositi ga u prtljažniku automobila, liftu, ali kada se ručno popnete na brdo ili u kuću na podovima, potrebni su dodatni fizički napori.

4 SHULZ Easy


Najbolja opcija za visoke bicikliste
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 20.000 rubalja
Ocjena (2019): 4.7

SHULZ Easy je rijetka pojava u kategoriji sklopivih bicikala za visoke i teške vozače. Njegov ojačani okvir izdržava težinu do 110 kg. Upravljač s podesivim dometom i visinom omogućuje da se bicikl prilagodi što je točnije moguće. Veliki prtljažnik, krila, 7 brzina i lako savijanje, karakteristično za sve SHULZ modele, popis je prednosti modela.

Korisnici bilježe izvrsnu rolu i dobru upravljivost bicikla, kao i lakoću prijevoza i kompaktnost prilikom sklapanja. Prema recenzijama, uklapa se čak iu prtljažnik malog automobila, a zimi se može pohraniti za spremanje ispod kreveta. Budući da dizajn modela ne osigurava amortizaciju, pogodniji je za vožnju na dobrom asfaltu nego na makadamskim cestama.

3 STARK Kobra


Visoki križ
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 16500 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Ovaj bicikl je dizajniran za one koji vole provoditi vikend na selu, vozeći se na teškom terenu. Model ima velike 26-inčne kotače, vilicu za vješanje i 21 brzinu, dok se slobodno uklapaju u prtljažnik automobila. U podzemnoj željeznici, vlak i drugi javni prijevoz biciklom se također prevozi bez problema.

Kupci vole snažan aluminijski okvir, disk kočnice i originalni dizajn, kao i elegantnu shemu boja modela. Izvrsna propusnost i istodobno dobre karakteristike brzine također su među prednostima STARK Cobra. Cons - vrlo slaba amortizacija i nedostatak automatske brave u preklopljenom položaju.

2 STELS Pilot 970 V 26


Optimalni omjer funkcionalnosti i kvalitete dijelova
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 14000 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Nesumnjiva prednost STELS Pilot linije za sklapanje brdskih bicikala je mogućnost odabira veličine okvira: 17,5, 18 ili 19 inča.Oni također imaju velike kotače, vilicu za vješanje i 21 brzinu. I sve to po razumnoj cijeni. Aluminijski okvir i kompaktne dimenzije u sklopljenom položaju olakšavaju podizanje bicikla u liftu ili skladište u stanu, bez zauzimanja cijelog balkona.

Vlasnici pohvaljuju izvrsnu ravnotežu funkcionalnosti, kvalitete dijelova i malu težinu modela. Nedostaci - krhke plastične pedale, uski sklopivi mehanizam - u pravilu ne zbunjuju zadovoljne kupce.

1 Nameless Z6000D 26


Pouzdana amortizacija, pojačani dizajn
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 14000 rub.
Ocjena (2019): 4.9

To je najbolja opcija, prema korisnicima, jer vam omogućuje da se osjećate najviše sigurni na šumskim ili seoskim stazama, zemljanim cestama, pa čak i planinskim cestama. Najoptimalnija svojstva čvrstoće i trajnosti dizajna, značajke stupa upravljača, vilice, sustavi za montažu disk kočnica omogućuju modelu da zauzme prvo mjesto u ovoj kategoriji ocjenjivanja.

Čelični okvir i vilice s 2 krunice opetovano su testirane u fazi proizvodnje, visoke su kvalitete i dobro podnose sva opterećenja. Istovremeno, vozilo može razviti 21 brzinu zbog preciznog rada Shimano prekidača. A disk kočnice rade bez odgađanja, vanjski zvukovi. Sustav ovlaživanja tvrdog repa pomaže u održavanju ravnoteže u svakoj situaciji vožnje. Planinske gume pružaju izvrsnu propusnost na drugoj površini. Model je namijenjen korisnicima visine 168-182 cm.


Najbolji sklopivi hibridi

Za one kojima je potrebno putovati na velike udaljenosti oko grada ili na teškim terenima, idealna opcija bila bi hibrid: možete voziti i pedaliranje i uz pomoć motora. Naprednije verzije električnih bicikala omogućuju vam da mijenjate omjer napora na papučicama i snazi ​​motora za odabir najudobnijeg načina vožnje. Ali čak i najjednostavniji hibridni modeli značajno štede vrijeme i trud biciklista. U ovom slučaju, mehanizam za sklapanje omogućuje, ako je potrebno, transport uređaja u javnom prijevozu ili povoljno u malom stanu.

5 SHULZ E-Goa


Najatraktivnija cijena hibrida, male težine
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 49000 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Unatoč činjenici da model pripada proračunu, to nije utjecalo na kvalitetu montaže, komponenti, funkcionalnosti. Prema vlasnicima električnog mamca, vrlo je lagan zbog svoje male težine (17,5 kg), polako troši punjenje u uvjetima gradske ceste kada aktivira 2-3 načina napajanja od 5 mogućih. Raspon brzina uključuje 3 položaja, ali su sasvim dovoljni za ugodno kretanje.

Model se razvija maksimalno do 24 km / h, bez potrebe za fizičkim naporom. Punjiva Panasonic litij-ionska baterija, napunjena iz redovne utičnice, visokokvalitetna zaštita strujnog kruga, zgodan dizajn okvira za žene i praktične Kenda K1045 gume su sjajni plusi koji privlače potencijalne kupce. Nedostatak sustava amortizacije, prema korisnicima, ne narušava iskustvo putovanja. Kada se sklopi, bicikl odlikuje kompaktnost (82x68x35 cm). Osim toga, model je opremljen zaslonom osjetljivim na dodir, zvonom, prtljažnikom, disk kočnicama, preklopnim pedalama, krilima i reflektorima.

4 Eltreco leto


Najbolja novost 2019. godine, kvalitetna montaža
zemlja: Rusija (proizvedena u Južnoj Koreji i Kini)
Prosječna cijena: 57000 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Neobičan zakrivljeni okvir od aluminijske legure, lagane težine 21,5 kg, cijeli niz tehničkih pogodnosti za vozača, optimalna cijena već je učinila da se hibrid aktivno prodaje, unatoč još uvijek kratkoj prisutnosti na domaćem tržištu. Kvaliteta izrade je jedna od glavnih prednosti ciklusnog inženjerstva, jer prolazi višestupanjsko ispitivanje ne samo u postrojenjima, već i kada je prihvaćena u Rusiji.

Vozilo je opremljeno s 20-inčnim kotačima s aluminijskim naplatcima i podržava 7-brzinski način rada, dodatno ima pomoćne načine za odabir individualnih karakteristika vožnje.Maksimalna brzina doseže 25 km / h, vrijeme putovanja na jednom punjenju je 35 km. Prednja mekana vilica s apsorpcijom udara, udobno sjedalo pomaže izbjeći nelagodu prilikom putovanja. Model je opremljen V-kočnicom prednje i stražnje kočnice, sklopivim pedalama, prtljažnikom, krilima posebnog dizajna.

3 Cyberbike Fat 500W


Karavan s pogonom na stražnje kotače
zemlja: Sjedinjene Države
Prosječna cijena: 80000 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Ovaj "debeli tip" američkog podrijetla namijenjen je za rad izvan sezone. Opremljen je sklopivim okvirom od aluminijske legure, utikačem od elastomera opruge, standardnim sustavom jastučića. Cjelokupna izvedba s podnožjem teži 28 kg i dizajnirana je za nosivost do 110 kg. Muška verzija dizajnirana je za one koji se trebaju kretati u kombiniranim uvjetima - kako gradskim tako i terenskim.

20-inčni kotači su debeli 4 inča. Dobili su Kenda sportske gume, pa čak i uz pomoć Shimano amaterskih prekidača, svaka od 7 brzina se postiže brzo i čuva na cesti. Maksimalna brzina je 30 km / h uz snagu motora od 500 W. Samsung baterija podržava prolaz 30-45 km jednim punjenjem. U tom slučaju potrošnja energije traje samo 5 sati. Nedostaci dizajna - ravno kolo upravljača, odsutnost stražnjeg amortizera, neispravno stražnje krilo, nezgodna montaža prtljažnika.

2 WELLNESS Bad Dual 700


Maksimalna brzina
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 110000 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Model pripada premium klasi, tako da nije svatko dostupan po cijeni. Međutim, dobila je tehnički naprednu opremu koja zadovoljava najnovije trendove, zahvaljujući kojima se SUV smatra jednim od najatraktivnijih među biciklističkim biciklima s dva kotača. Ovdje ćete naći dva pouzdana motora ukupne snage 700 W, poseban sustav za pokretanje motora za pred-skeniranje otiska prsta, izvrsne 20-inčne Kenda gume koje su izdržljive, učinkovito prianjanje na različite površine cesta.

6-brzinski način rada s maksimalnom brzinom od 35 km / h omogućuje vam da prevladate prepreke, udobno pojurite uz autoceste. Punjenje na jednom ciklusu dovoljno je za rekordnih 45 km. Tektro disk kočnice dobro rade na suhim, labavim i mokrim površinama. Krila na oba kotača optimalno štite mehanizme od prljavštine i prašine. Osim cijene, minus dizajn - težina 30 kg.


1 POLAR PBK 2007S


Moderan dizajn, ergonomska tehnička rješenja
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 58000 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Ako više volite bicikl, na kojem se možete kretati ne samo na savršeno ravnoj površini, osim što imate raspon od 7 stupnjeva, ovaj će vam model svakako privući. Izgleda izvana spektakularno, što je važno u urbanim sredinama, brzo se razvija bez ikakvih problema i ima nekoliko drugih prednosti. Konkretno, opremljen je prijenosnom visokokvalitetnom Samsung 10400 mAh baterijom, koja je prikriveno ugrađena u okvir, što čini da se bicikl ističe među mnogim konkurentskim modelima. Osim toga, izdržljiva je jer se odnosi na litij-ionski tip.

Pri jednom punjenju, uređaj može putovati do 40 km uz aktiviranje 5-modnog sustava pomoćne papučice. Moderna LED-upravljačka ploča omogućuje munjeviti odziv na prometne situacije. Prednji amortizer, preklopivi podesivi volan, disk kočnice, pomična krila, maksimalna brzina od 25 km / h, težina 21,3 kg jahača nazivaju se bez sumnje prednostima vozila. Pogodan je za bicikliste do 205 cm.

Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač sklopivih bicikala?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 112
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin
1 komentar
 1. Aleksandar
  Za odrasle pristaje sklopivi bicikl dahon

ocjene

Kako odabrati

recenzije