Top 15 radio telefona

mjesto

ime

Ocjena značajke

Najbolji radio telefoni: podizanje slušalice

1 Panasonic KX-TGA681 Napredne funkcije. DECT i GAP standardi
2 Panasonic KX-TGA855 Najbolja vrijednost za novac
3 Gigaset A220H Najbolja cijena za visokokvalitetnu "cijev"

Najbolji radio telefoni s dadiljom. Komplet: cijev

1 Gigaset C530H ECO način. DECT i GAP standardi
2 Gigaset C620H Najduže trajanje baterije
3 Panasonic KX-PRSA10 Osvjetljenje gumba

Najbolji radio telefoni u konfiguracijskoj bazi + jedna cijev

1 Panasonic KX-TG1611 Optimalni omjer cijene i kvalitete
2 Gigaset SL450 Radio Nanny i Baby Call. 500 knjiga kontakata
3 Panasonic KX-TG2511 Najprodavaniji bežični telefon
4 Panasonic KX-TG6821 Najbolji raspon prijema signala. Digitalna sekretarica
5 PANASONIC KX-PRW120 Operacijski sustav Android

Najbolji radio telefoni u konfiguracijskoj bazi + dvije cijevi

1 Panasonic KX-TG6822 Optimalni omjer cijene i kvalitete
2 Panasonic KX-TG8562 Dobra funkcionalnost. Automatsko ponovno biranje i blokiranje brojeva
3 Gigaset C530A Duo Zidni nosač. Njemačka kvaliteta
4 Panasonic KX-TG2512 Lijepa cijena

U doba stvaranja masovnih komunikacija, telefonska komunikacija je postala raširena. Doslovno tijekom stoljeća, ljudi su se prebacivali s običnih žičnih telefona na mobilne uređaje koji se uklapaju u njihove džepove. Ipak, fiksne telefonske linije i dalje se aktivno koriste za komunikaciju, samo su uobičajene žičane postaje zamijenjene radiotelefonima. Pogodnost takvih uređaja leži u činjenici da u određenom području radijske pokrivenosti između baze i slušalice možete imati besplatne razgovore bez potrebe da se stalno nalazite na jednom mjestu. Radio telefoni se često koriste u uredima, raznim ustanovama iu običnim stanovima. Zapravo, radi se o istom mobilnom telefonu, koji radi samo s telefonske linije i na području ograničene pokrivenosti.

Kako odabrati radiotelefon za dom - dijele stručnjaci:

 1. Komunikacijski standardi. DECT-standard je pogodan za kućnu i uredsku uporabu, jamči visoku kvalitetu komunikacije bez radio smetnji. GAP-standard kaže da se slušalica može kombinirati s bazama drugih modela. Odlikuje ga dobar raspon prijema signala. S takvim radiotelefonom možete se kretati do različitih katova i ureda ureda, a uređaj će se samostalno povezati s najbližim bazama podataka, pružajući pristup upućivanju i primanju poziva.
 2. Mogućnosti. Trenutno su oba seta (baza + cijevi / cijevi) i pojedinačne stavke na tržištu. Možete kupiti slušalicu uz postojeću bazu ili neku drugu bazu, ako vam odgovara. Vrlo povoljno, kao što su primijetili korisnici. Princip je jednostavan - što je soba manja, manje baze i cijevi su vam potrebne.
 3. Opseg djelovanja. Opseg prijema signala iz radijskih telefona je univerzalan - do 100 m unutra i do 300 m na otvorenim prostorima. Proizvođači pokazuju maksimalnu vrijednost, dok u stvarnosti većina modela nudi u najboljem slučaju od 15 do 50 metara. Studija recenzije, gdje kupci daju procjenu ovog kriterija, to će vas spasiti od frustracija.
 4. Baterija. Stručnjaci preporučuju kupnju radio-telefona s izmjenjivim baterijama, budući da se punjive baterije iscrpljuju, ali je sam uređaj spreman služiti te već desetljećima. Vrste AA i AAA - optimalno rješenje. Modeli s baterijama marke mogu se ukloniti iz prodaje, a zamjena elementa će biti problematična.
 5. proizvođač, Najpopularniji brendovi koji se smatraju vodećim u ovom tržišnom segmentu su Panasonic (Panasonic) i Gigaset (Gigaset).
 6. opcije, Među najtraženijim korisnicima nalaze se prostrana kontaktna knjiga, identifikacija brojeva, zvučnik za hands-free pozivanje i mogućnost razgovora u formatu konferencijskog poziva.Prema navodima kupaca, telefonska sekretarica, "noćni način rada", prijenos poziva između slušalica također su relevantni. Roditelji su oduševljeni opcijama Baby Call i Baby Monitor.

Predstavljamo vam rang najboljih radio telefona. U raspodjeli nominacija u OPP-u uzeta su u obzir sljedeća:

 • karakteristike robe (oprema, skup opcija, itd.);
 • omjer funkcionalnosti, kvalitete izrade i cijene;
 • recenzije korisnika;
 • preporuke stručnjaka.

Najbolji radio telefoni: podizanje slušalice

Preporučljivo je nabaviti radio telefone, koji uključuju samo slušalicu, kada postoji potreba za dodatnim uređajem za razgovor. U ovom slučaju, baza bi već trebala biti, a osim toga, potrebno je da podržava mogućnost povezivanja više slušalica. Nije potrebno kupiti telefon od istog proizvođača kao postojeća baza, ali u ovom slučaju oba uređaja moraju podržavati univerzalni GAP standard. Bez fiksne bazne cijevi neće raditi.

3 Gigaset A220H


Najbolja cijena za visokokvalitetnu "cijev"
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 1478 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Tri najbolja radio telefona za dom zatvara Gigaset A220H. To je najprofitabilniji predstavnik u ocjeni, ali u funkcionalnosti nije lošiji od konkurencije. Podrška za GAP i DECT standarde omogućuje besprijekornu povezanost većine postaja. Posebnost modela je ECO način rada, koji automatski određuje udaljenost između slušalice i baze i ovisno o tome regulira snagu radijskog signala. To pozitivno utječe na autonomiju rada (vrijeme čekanja do 200 sati).

Kao lijep dodatak, uređaj ima funkciju alarma, a kao melodiju poziva korisniku se nudi 10 različitih opcija. Ugrađeni telefonski imenik sadrži do 80 unosa, a memorija biranih brojeva je 10. Funkcija konferencijskog poziva omogućuje kombiniranje nekoliko slušalica za unutarnji i vanjski poziv. Sve informacije o pozivu prikazuju se u maloj liniji na malom zaslonu.

2 Panasonic KX-TGA855


Najbolja vrijednost za novac
zemlja: Japan (proizveden u Kini)
Prosječna cijena: 4990 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Drugo mjesto na ljestvici najboljih radio telefona za dom zauzima model popularnog japanskog proizvođača Panasonic KX-TGA855. To je optimalan uređaj u smislu cijene i kvalitete. Telefon podržava opće prihvaćene standarde GAP-a i DECT-a, što mu omogućuje normalno funkcioniranje s gotovo svim bazama podataka. Praktična funkcija zvučnika omogućuje vam da razgovarate telefonom bez skidanja slušalice, a ID pozivatelja brzo određuje broj s kojeg se upućuje dolazni poziv.

Ovaj model podržava komunikaciju između nekoliko slušalica, što vam omogućuje vođenje internih pregovora na uređajima s zajedničkom bazom. Imati crnu listu automatski će blokirati neželjene pozive. Ugrađeni telefonski imenik sadrži 350 brojeva, a zadnjih 5 je pohranjeno u memoriji. Prednosti korištenja i glasni zvučnici odlikuju se prednostima telefona. Glavne tvrdnje su samo za kvalitetu izrade.


1 Panasonic KX-TGA681


Napredne funkcije. DECT i GAP standardi
zemlja: Japan (proizveden u Kini)
Prosječna cijena: 2284 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Kućna cijev iz “Panasonic” - omiljena kategorija. Bežični telefon podržava oba komunikacijska standarda (DECT / GAP), osiguravajući uparivanje s većinom postaja i dobar raspon prijema signala. Korisnike privlači funkcionalnost uređaja:

 • Osvijetljene tipke za ugodan rad u mraku;
 • Sposobnost uspostavljanja kontakata na bijeloj i crnoj listi;
 • Radio dadilja je opcija koja upozorava roditelje da se beba probudi.

Isto tako - 40 polifonih melodija, među kojima je svakako najatraktivnija, kontaktna knjiga sa 120 brojeva, budilica, automatsko prebacivanje u noćni mod. Čak iu ovom modelu dostojanstvo ne prestaje. U recenzijama koje pišu proizvođač je osigurao za blokiranje tipkovnice od slučajnog pritiska. Da biste prihvatili poziv, dovoljno je ukloniti uređaj iz baze, a ako se slušalica nalazi odvojeno, kliknite na bilo koji gumb.Kupci cijene ovaj model za interkom i konferencije. Po pravu, jedan od najboljih bežičnih telefona za dom!

Najbolji radio telefoni s dadiljom. Komplet: cijev

Ovo je najbolja opcija za one koji već imaju cijev s bazom, a sada je vrijeme da kupite dodatnu cijev u spavaćoj sobi u kojoj živi malo dijete. Takva kupnja će uštedjeti na kupnji radio dadilje.

3 Panasonic KX-PRSA10


Osvjetljenje gumba
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 4490 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Jedna od najboljih opcija za kućni radio telefon Panasonic za spavaću sobu. Sve jer postoji funkcija radio dadilje i noćnog načina rada. Prvi će vam omogućiti da daljinski pratite je li dijete budno, drugo ne brinete zbog glasnog zvona telefona noću ili tijekom dnevnog sna djeteta.

Postoji osvjetljenje gumba, veliki izbor polifonih melodija zvona i ID pozivatelja. Tu je podrška za GAP, tako da ovaj uređaj može biti spojen na bilo koji radio telefon s istim standardom. Telefonski imenik sadrži 300 brojeva, baterija (2 AAA) izdržava 12 sati poziva. Tipkovnica se može blokirati zbog slučajnih klikova. Ovo je najbolja opcija za one koji imaju malu djecu. Bonus: ovaj "Panasonic" je kompatibilan s KX-TGA20RU ključem, što uvelike olakšava traženje izgubljene cijevi.

2 Gigaset C620H


Najduže trajanje baterije
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 3568 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Vrlo skupa cijev iz Gigaseta, koja vrijedi svaku rublju utrošenu na nju. Svi korisnici koji su se odlučili na kupnju nisu žalili zbog svoje odluke. Evo zašto: postoji zaslon u boji, zgodan oblik slušalice, ubrzano biranje od osam brojeva, evidencija poziva za 20 brojeva, crni i bijeli popisi, telefonski imenik s 250 unosa, alarm i radio dadilja.

Što se tiče razgovora, baterija od 1300 mAh trajat će 26 sati, au stanju čekanja više od tri tjedna. Radijus akcije je nevjerojatan - u prostoriji doseže 50 metara, au nedostatku prepreka poput zidova proširuje se na 300 metara. Postoji ECO način rada, podrška za DECT / GAP. To je jedan od najnaprednijih bežičnih telefona, pouzdan i kvalitetan.

1 Gigaset C530H


ECO način. DECT i GAP standardi
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 2992 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Izvrsna opcija za dodatnu cijev od “Gigaset” za kućnu uporabu, koja je pogodna za ulogu radio dadilje. Tu je zvučnik, zaslon u boji, ID pozivatelja i podrška za polifone melodije zvona. Dobar asortiman - u zatvorenim prostorima u radijusu do 50 metara, na otvorenim prostorima - do 300 m.

Postoji ECO način rada, koji se sastoji od promjene razine snage signala ovisno o udaljenosti između slušalice i baze. Ako su u blizini, razina zračenja je minimalna. Podrška za DECT i GAP štiti od prisluškivanja, pruža visoku razinu komunikacije i omogućuje radiotelefonu da radi zajedno s bilo kojim drugim telefonom koji također ima GAP standard. Ovo je jedan od najboljih radio telefona s funkcijom radio-dadilje, noćnog načina rada i dobre autonomije - u načinu razgovora baterije traju 14 sati.


Najbolji radio telefoni u konfiguracijskoj bazi + jedna cijev

Base + jedna slušalica je jedna od najčešćih opcija rasporeda za radio telefone. Ovo je gotov komplet koji se može spojiti na telefonski kabel i odmah početi koristiti. U pravilu, takvi kompleti su nešto jeftiniji od baznog i dodatnog telefona koji se kupuje zasebno.

5 PANASONIC KX-PRW120


Operacijski sustav Android
zemlja: Japan (proizveden u Kini)
Prosječna cijena: 7480 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Najbolji skup bežičnih telefona koji radi na Androidu. Funkcionalnost po pristupačnoj cijeni je moto ovog modela. Unatoč nedostatku zaslona osjetljivog na dodir, ovaj uređaj izgleda elegantno i obavlja 100% svojih zadataka. Rad s radio frekvencijama GAP i DECT omogućuje korištenje uređaja s drugim fiksnim bazama.

Osobitost modela - visokokvalitetna telefonska sekretarica. Osim snimanja razgovora za 40 minuta, on ima mogućnost daljinskog upravljanja.Radio Nanny mod omogućuje kontrolu situacije u sobi, čak i ako niste u njoj. Ugrađeni telefonski imenik ima volumen od 500 zapisa - apsolutni zapis u klasi. U recenzijama, kupci pripisuju prednostima uređaja dobar dizajn i izvrsnu funkcionalnost. Glavni nedostaci su odsustvo Bluetooth i autodialer.

4 Panasonic KX-TG6821


Najbolji raspon prijema signala. Digitalna sekretarica
zemlja: Japan (proizveden u Kini)
Prosječna cijena: 3286 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Baza kućnog radio-aparata i Panasonicova slušalica su nominirani za tu kategoriju, uživajući u velikoj potražnji. Posebna značajka većine konkurenata u ovoj cjenovnoj kategoriji je ugrađena digitalna sekretarica za snimanje poruka, kao i mogućnost daljinskog upravljanja automatskom sekretaricom s drugog telefona.

 • ID pozivatelja za 50 brojeva. Po povratku s odmora možete saznati tko vas je zvao tijekom odsutnosti.
 • Ugrađena knjiga kontakata za 120 brojeva.
 • 15 sati razgovora i 170 sati čekanja.

Model također nudi interfon između slušalica, brojeve na crnoj listi i popis dopuštenih, zvučnik i konferencijski poziv. Za roditelje će biti važna funkcija Radio Nanny, koja će, ako postoje dvije slušalice, obavijestiti vas kada se beba probudi. Nije lišen uređaja i uobičajene opcije kao što su budilica, noćni način rada, blokiranje radija od slučajnog pritiskanja itd. Ovaj model nudi dobar raspon prijema signala, tako da ste uvijek u kontaktu i ne propustite niti jedan poziv. Formalno, to je standardno do 100 m iznutra i do 300 m vani. Iako su u drugim modelima navedeni isti parametri, u stvarnosti ovaj određeni radiotelefon za dom, kako to potvrđuju recenzije, hvata na određenoj udaljenosti bez smetnji i kvarova.

3 Panasonic KX-TG2511


Najprodavaniji bežični telefon
zemlja: Japan (proizveden u Kini)
Prosječna cijena: 2040 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Na trećem mjestu na ljestvici najboljih setova bežičnih telefona (slušalica + baza) je popularni model Panasonic KX-TG2511. To je najbolja opcija u smislu cijene, kvalitete i funkcionalnosti, što dokazuje velika potražnja za ovim uređajem. Uređaj radi u standardnom opsegu 1880-1900 MHz i spaja se na bazu pomoću GAP i DECT radio standarda, čineći slušalicu prikladnom za većinu fiksnih baza.

Mali crno-bijeli zaslon prikazuje informacije u 2 retka, a ID pozivatelja će automatski odrediti broj dolaznog poziva. 2 Ni-MH baterije tipa AAA kapaciteta 550 mAh osiguravaju autonomnost cijevi oko 170 sati. Punjenje se vrši iz stacionarne baze. Za prednosti modela u pregledu, korisnici pripisuju uspješnu ergonomiju i nisku cijenu. Nedostaci su nizak opseg i niz opcija.

2 Gigaset SL450


Radio Nanny i Baby Call. 500 knjiga kontakata
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 7148 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Kit iz podnožja i cijevi za kuću iz “Gigaseta”, prema ocjenama, jedan je od najboljih za kućnu uporabu. Naročito ovaj model radio telefona cijeniju obitelji s djecom:

 • "Radio-dadilja" radi praćenja prostora. Jedna od cijevi ostaje u dječjoj sobi, druga - od roditelja. Kada se beba probudi i zaplače, poziv će se primiti na telefon roditelja. Nakon što odgovorite na poziv, čut ćete što se događa u dječjoj sobi.
 • "Baby Call" je funkcija koja omogućuje djeci pozivanje roditelja pritiskom na bilo koji gumb. Najjednostavniji i pristupačniji.

Također, model nudi eko-način za uštedu potrošnje električne energije, označavanje tipki, mogućnost organiziranja konferencijskih poziva, podršku za interfon i zvučnik. Veliki plus je ugrađena knjiga kontakata za 500 brojeva. Zadnjih 20 poziva također se sprema u memoriju kućnog uređaja. Kao pametni telefon, radiotelefon se može prebaciti na način vibriranja. Tu je utičnica za slušalice, Bluetooth, budilica. Pozornost zaslužuje dobar raspon prijema signala i vrijeme rada cijevi - do 12 sati razgovora i do 200 sati u stanju čekanja.


1 Panasonic KX-TG1611


Optimalni omjer cijene i kvalitete
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 1660 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Izvrstan jeftin, ali kvalitetan radio telefon s bazom. "Panasonic" nudi različite boje. Zaslon je jednobojan, ali s pozadinskim osvjetljenjem. Opseg akcije u sobi je jedan od najvećih - 50 metara. Baterija je dvije jedinice AAA formata i izdržava 15 sati razgovora bez punjenja.

Postoji 12 zvukova zvona za biranje, evidencija poziva za 50 brojeva i memorija biranih brojeva - do 10 komada. Ako nakon kupnje ovog radiotelefona želite dodati još jednu slušalicu, potražite KX-TGA161 - to su kompatibilni modeli. Ovo je jedan od najboljih budžetskih telefona za dom s dobrim rasponom i kvalitetnom komunikacijom. Brojne pozitivne ocjene to potvrđuju - vlasnici su zadovoljni.


Najbolji radio telefoni u konfiguracijskoj bazi + dvije cijevi

Ako je u početku trebalo koristiti radio telefon za rad u dva prostora, onda bi najbolje rješenje bilo kupiti kompletan skup s dvije slušalice i jednom bazom. Takav skup će koštati manje od kupnje svakog od elemenata zasebno. Osim toga, gotovi set je zajamčeno kompatibilan, što štedi korisnika od mogućih problema s postavkama.

4 Panasonic KX-TG2512


Lijepa cijena
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 3330 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Jedan od najboljih setova bežičnih telefona, koji se sastoji od baze i dvije slušalice. Model se može pohvaliti dobrim rasponom (do 300 metara u otvorenim prostorima i do 50 - u kući) i praktičnim kontrolama. Ovo je idealno kao kućni telefon - možete ostaviti jednu slušalicu u spavaćoj sobi, a drugu u hodniku. Zaslon je jednobojan, ali s pozadinskim osvjetljenjem.

Baterija bez bazne cijevi trajat će 17 sati razgovora ili 170 sati u stanju čekanja. Postoji konferencijski poziv između mobilnih slušalica i baze. U recenzijama korisnici izražavaju da ovaj model koriste čak iu uredima i svi su zadovoljni. Zvuk je jasan, sugovornici se ne žale ni na čujnost. Nedostaci: nema osvjetljenja tipki i loš izbor melodija zvona. Ali sve to izjednačava najbolja cijena u ovoj kategoriji, prisutnost ECO-moda i determinanta brojeva.

3 Gigaset C530A Duo


Zidni nosač. Njemačka kvaliteta
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 5490 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Tri najbolja radio telefona za kućanstvo s kompletnim setom slušalica + baza zatvara model Gigaset C530A Duo. Korporativna njemačka kvaliteta je glavna stvar koju kupci primjećuju u svojim recenzijama. Uređaj radi u rasponu od 1880-1900 MHz, čime se osigurava maksimalna kvaliteta komunikacije. Mogućnost montaže na zid pomoći će u uštedi prostora i ugradnji baze na bilo koje prikladno mjesto.

Postaja može istodobno raditi s 6 slušalica - osim 2 u kompletu, možete povezati još 4. 4. Istovremeno će se održavati interna komunikacija između njih, što je posebno prikladno za velike urede. Posebnost radijskog telefona je prijenosno računalo s 450 brojeva, što je najbolji pokazatelj u klasi. Zaključavanje tipkovnice će izbjeći nehotične klikove.

2 Panasonic KX-TG8562


Dobra funkcionalnost. Automatsko ponovno biranje i blokiranje brojeva
zemlja: Japan (proizveden u Kini)
Prosječna cijena: 7.081 rubalja
Ocjena (2019): 4.6

Drugo mjesto na ljestvici najboljih radio telefona (slušalica + baza) zauzima Panasonic KX-TG8562. Usprkos najvećoj cijeni, zbog svoje jedinstvene značajke možete preplatiti malo za ovaj komplet. Blokiranje poziva u automatskom načinu rada uštedjet će vas od neželjenih poziva, a automatsko ponovno biranje pomoći će vam da dođete do „zauzetog“ pretplatnika.

Kao dobar bonus, uređaj ima ugrađenu budilicu, a da biste odgovorili na poziv, samo podignite slušalicu iz baze. U slučaju kvarova na električnoj mreži, u bazi je osigurana jedinica za slučaj nužde, koja neće dopustiti da se telefon isključi. Ugrađene Ni-MH baterije kapaciteta 800 mAh omogućuju do 250 sati trajanja baterije u stanju mirovanja.


1 Panasonic KX-TG6822


Optimalni omjer cijene i kvalitete
zemlja: Japan (proizveden u Kini)
Prosječna cijena: 4436 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Baza + dvije slušalice u ocjeni seta radio telefona je model poznatog japanskog proizvođača Panasonic KX-TG6822. Pri najnižoj cijeni u TOP-3, ovaj set ima sve potrebne funkcije za normalan rad.Veza između komponenti provodi se putem radio signala GAP i DECT standarda, što omogućuje povezivanje dodatnih cijevi na mrežu (fiksna baza služi do 6 komunikacijskih uređaja).

Interna komunikacija između slušalica prikladna je kada postoji potreba za pregovaranjem unutar iste mreže. Funkcija ID glasovnog pozivatelja automatski će diktirati dolazni broj prilikom poziva. Imenik vam omogućuje pohranjivanje do 120 unosa. U brojnim recenzijama, korisnici govore o jednostavnosti rada i dobrom bateriju, kao io zaslugama modela. Slabosti - marke površina i loša kvaliteta prikaza.

Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač bežičnih telefona?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 199
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije