Top 20 benzinskih generatora

mjesto

ime

Ocjena značajke

Najbolji benzinski generatori do 1 kW

1 Huter HT1000L Bez četkica dizajn
2 PATRIOT SRGE 950 Povoljna cijena
3 Bison ZIG-1200 Bolje performanse i pouzdanost
4 Husqvarna G1300P Novost na tržištu. Visok operativni resurs

Najbolji benzinski generatori kapaciteta 2 kW

1 Huter DY3000L Najbolja cijena stabilnog rada
2 ELEMAX SHX2000-R Najpouzdaniji motor
3 Denzel GT-2100i Mala buka
4 Daewoo Power proizvodi GDA 1500I Najlakše. Pouzdan sustav zaštite

Najbolji benzinski generatori kapaciteta 3 kW

1 Hyundai HHY3000F Najbolja cijena. Najekonomičniji "trekilovatnik"
2 CHAMPION IGG3600 Optimalni omjer cijene i kvalitete
3 Huter DN4400I Najbolje naočale po pristupačnoj cijeni.
4 Denzel GT-3500i Najpouzdaniji. Ergonomski dizajn

Najbolji benzinski generatori kapaciteta 5 kW

1 Huter DY6500LXA Visoka pouzdanost i jednostavno rukovanje
2 FUBAG BS 6600 A ES Najveća aktivna snaga
3 Hyundai HHY7000FE Najekonomičniji generator plina od 5 kW
4 Virt G6500 Najbolja cijena

Najbolji benzinski generatori kapaciteta 7 kW

1 TSS SGG-10000 EH Najveća nazivna snaga (10 kW)
2 DDE DPG10551E Najbolja cijena
3 Fubag BS 8500 A ES Izvrsna kombinacija cijene i izvedbe. Odabir kupca
4 Daewoo proizvodi za energiju GDA 8500E-3 Najpouzdaniji. Generiranje 380 V

Najčešće rješenje za nestanak struje je generator plina. On također može postati izvor električne energije u kampanji, u zemlji ili u garaži. Postoje modeli niske i srednje snage, koji izdaju 1-2 kW, što je sasvim dovoljno za rasvjetu, TV, računala i druge male snage. Jedinice koje proizvode 5 kW ili više omogućit će vam korištenje hladnjaka, perilice rublja, pa čak i električne pećnice. Osim toga, takva snaga lako će osigurati rad raznih alata na gradilištu bez komunikacija.

U pregledu su prikazani najbolji modeli plinskih generatora, čija kvaliteta izrade i operativni parametri ne izazivaju pritužbe korisnika. Ocjena se temelji na tvorničkim specifikacijama i radnim iskustvima vlasnika. Za praktičnost čitača, modeli su prikazani u različitim kategorijama, ovisno o nazivnoj snazi ​​uređaja.

Najbolji benzinski generatori do 1 kW

Benzinski generatori s aktivnom snagom do 1 kW izvrsni su za opskrbu male mreže električnih uređaja u zemlji ili u garaži. Takvi uređaji teže relativno malo, mogu se transportirati jednom osobom, ekonomični su i koštaju između 200 i 300 dolara.

Najpopularniji i najbolji proizvođači generatora plina male snage su Huter, FUBAG, Bison, DDE i PATRIOT.

4 Husqvarna G1300P


Novost na tržištu. Visok operativni resurs
zemlja: Švedska
Prosječna cijena: 16490 rub.
Ocjena (2019): 4.4

Pouzdan i izdržljiv benzinski generator Husqvarna G1300P odlikuje se visokom kvalitetom upotrijebljenih komponenti. Kako bi se osigurao učinkovit rad motora, postoji kontrola razine ulja koja automatski sprječava pokretanje uređaja ako je razina maziva nedovoljna. Zbog tog ograničenja, vlasnik neće moći "ubiti" pouzdanu jedinicu zbog svoje nemarnosti. Četverotaktni motor u prosjeku troši oko 1 litru goriva, bez obzira na opterećenje.

Sinhroni alternator proizvodi izmjeničnu struju od 16 A, dok priključeni uređaji ne smiju prelaziti 1 kW snage. U slučaju neusklađenosti parametara opterećenja, aktivirat će se automatska prekostrujna zaštita koja će spriječiti oštećenje opreme. Dostupan 12 V izlaz s strujom od 8,3 A može se upotrijebiti za punjenje baterija. Prednja ploča ima sat vremena, zahvaljujući čemu vlasnik ima mogućnost pravovremenog održavanja (zamjena ulja, utikači generatora svjećice).

3 Bison ZIG-1200


Bolje performanse i pouzdanost
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 22490 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Što se tiče performansi, pouzdanosti i kvalitete, jedan od najboljih benzinskih generatora je Bison ZIG-1200.To je proizvod ruskog podrijetla, proizveden u Kini. To je najskuplji uređaj u pregledu najboljih benzinskih elektrana kapaciteta 1 kW (dvostruko je skuplji od konkurentskih modela). Ali cijena u ovom slučaju je opravdana. I evo zašto.

Bison ZIG-1200 je inverterska elektrana, što znači da će uređaj osigurati stabilno napajanje. Drugo, ovaj generator radi na 4-taktni motor, moderniji i pouzdaniji. Što se tiče ekonomije - to je jedan od najboljih u našem pregledu. Radna autonomija je 4,3 sata, s spremnikom od samo 3,6 litara. Generator Bison ZIG-1200 opremljen je strujnim sustavom bez četkica, stoga je pouzdaniji i prikladniji za rad. Na opremi, plinski generator povoljno se razlikuje od mnogih modela prisutnošću prigušivača i zvučno izoliranog kućišta, ugrađenom zaštitom od preopterećenja, 12-voltnom utičnicom i satom.

Pregled videozapisa

2 PATRIOT SRGE 950


Povoljna cijena
zemlja: SAD (proizvedeno u Kini, Rusiji)
Prosječna cijena: 6490 rub.
Ocjena (2019): 4.7

PATRIOT SRGE 950 benzinski generator turističkog tipa ima najznačajniju prednost - pristupačnu cijenu. Istovremeno, tijekom rada, razina buke ne prelazi 60 dB zbog prisustva zatvorenog tipa i prigušivača. Kapacitet spremnika je 4,2 litre i uz maksimalno opterećenje od 800 vata dovoljno je punjenje goriva za četvrtinu dana, tako da ne možete bez benzina u seoskoj kući ili na izletu. Za spajanje električnih aparata nalazi se 1 vodonepropusna utičnica, tu je i voltmetar i 12 V vodiča, pomoću kojih možete napuniti akumulator automobila.

Uređaj teži samo 17 kg, a ako je potrebno, sasvim je moguće ručno ga nositi - pogotovo za to postoji zgodna plastična ručka na vrhu plinskog generatora. Usprkos pristupačnoj cijeni, elektrana je dobro izgrađena, a kvaliteta rada ne izaziva nikakve pritužbe. Nedostatak automatske regulacije napona kompenzira se prilagodbom spojeva, što je sasvim dovoljno za osjetljivu opremu.


1 Huter HT1000L


Bez četkica dizajn
zemlja: Njemačka (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 10750 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Huter je jedna od najuglednijih njemačkih marki elektrana, koja proizvodi široku paletu benzinskih i dizelskih generatora. Tvrtka je izdala prvi generator još 1979. godine. Po prvi put u 2004. godini, Huter generatori pojavili su se na ruskom tržištu i uspjeli zadobiti povjerenje mnogih potrošača. Ovaj 4-taktni benzinski generator ima aktivnu snagu od 1 kW i može autonomno raditi do 4 sata na jednom spremniku. Veliki plus je da je ovaj generator opremljen strujnim sustavom bez četkica. Time se eliminiraju svi problemi koji proizlaze iz generatora četkica (četkice se brzo istroše).

Nedostaci ovog modela uključuju tešku težinu od 28 kg. To je najgori broj razmatranih benzinskih generatora po 1 kW. Također, uređaj se smatra vrlo bučnim, dajući 101 dB (o tome i reći recenzije korisnika). Prigušivač ne bi povrijedio, ali nismo ga pronašli u tehničkim specifikacijama. Unatoč tome, uređaj ima visoku kvalitetu izrade, dobro je namotan i ima prilično kompaktnu veličinu, što osigurava lakoću prijevoza. Cijena je također jasna prednost, a Huter HT1000L dizajn bez četkica benzinskog generatora objašnjava povećanu potražnju na domaćem tržištu.

Najbolji benzinski generatori kapaciteta 2 kW

Benzinski generatori s aktivnom snagom od 2 - 2,5 kW mogu ne samo osigurati rad električne mreže dacha ili male kuće. Neki korisnici aktivno koriste takve uređaje za električne pile, perforatore, pa čak i strojeve za zavarivanje male snage.

4 Daewoo Power proizvodi GDA 1500I


Najlakše. Pouzdan sustav zaštite
zemlja: Južna Koreja
Prosječna cijena: 16990 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Plinski generator Daewoo Power Products GDA 1500I, koji se temelji na inverterskoj tehnologiji, razlikuje se od sličnih modela s boljom pokretljivošću zbog najmanje mase od 12 kg.Istovremeno, ima visoku učinkovitost i može osigurati do 6 sati neprekidnog napajanja, ovisno o broju priključenih električnih uređaja i potrošenoj energiji. Ovaj generator opremljen je motorom proizvedenim u Koreji, koji ima povećan operativni resurs i sposoban je raditi više od 1500 sati.

Sustav nadzora koji je predviđen u ovom modelu regulira broj okretaja potrebnih za osiguravanje stabilnih parametara napona, uz najviši mogući pokazatelj od 1,4 kW, što omogućuje značajno smanjenje potrošnje goriva. Motor plinskog generatora Daewoo Power Products GDA 1500I pouzdano je zaštićen od mogućih nepredviđenih situacija. U slučaju preopterećenja, pregrijavanja ili praznog spremnika ulja, indikator alarma će se ugasiti i motor će se zaustaviti. To omogućuje povećanje životnog vijeka i izbjegavanje popravka. Najbolji akustički učinak i minimiziranje vibracija osigurava veliki prigušivač i sustav prigušivanja.

3 Denzel GT-2100i


Mala buka
zemlja: Njemačka (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 35831 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Za mogućnost autonomnog napajanja raznih uređaja, uključujući i one posebno osjetljive na kvalitetu potrošene struje, benzinski generator Denzel GT-2100i, koji se odnosi na vrstu pretvarača, bit će najbolji izbor. Ova postaja osigurava stabilan izlazni napon od 220 V s frekvencijom od 50 Hz, što odgovara općeprihvaćenim standardima. Pokreće ga ručni starter, motor od 3,08 KS ekonomičnu potrošnju goriva (1,2 l / h) i omogućuje kontinuiranu proizvodnju struje tijekom 4 sata. Za spajanje električnih uređaja u ovom modelu postoje 2 utičnice 220 V i izlaz na 12 V.

Benzinski generator Denzel GT-2100i ima kompaktne dimenzije i teži samo 21 kg, što je posebno važno za one vlasnike koji se odlučuju za model s potrebom za redovitim prijevozom. Za veću praktičnost korisnika, ovaj generator ima senzor razine ulja, što odmah ukazuje na nedostatak tekućine za podmazivanje. Poseban zaštitni poklopac s ručkom osigurava ugodnu razinu buke od 63 dB. Glavni uvjet za potpuno funkcioniranje ovog plinskog generatora je priključak uređaja čija snaga ne prelazi 2,6 kW, što se smatra vrhuncem za ovaj uređaj.

2 ELEMAX SHX2000-R


Najpouzdaniji motor
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 60029 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Prijenosni generator plina ELEMAX SHX2000-R, superiorniji u nekim parametrima na slične modele, bit će najbolji izbor za rješavanje raznih problema, kako prilikom odlaska u prirodu i zemlju, tako i izravno u kućanstvu. Ovaj inverter generator opremljen je pouzdanim četverotaktnim japanskim motorom HONDA GX 100, koji osigurava snagu jedinice do 1,9 kW. Potpuno napunjeni spremnik za gorivo od 7,7 litara osigurava neprekidnu proizvodnju električne energije 7 sati.

Unatoč činjenici da je osnova za nastanak napona u generatoru plina ELEMAX SHX2000-R jednostavna tehnologija rotiranja magneta, ona jamči najdulji radni vijek jedinice i osigurava stabilnost izlazne električne energije. Zahvaljujući tome, ne možete se brinuti o najzahtjevnijim do kvalitete trenutnih uređaja i uređaja koji se njome napajaju. U ovom modelu, generator osigurava zvučno izolirano kućište s ergonomskom ručkom i pločom s instrumentima, što dodaje praktičnost tijekom korištenja i transporta ove prijenosne elektrane. Vlasnici plinskih generatora ELEMAX SHX2000-R također bilježe visoku kvalitetu izrade, što pozitivno utječe na njegov radni vijek.

1 Huter DY3000L


Najbolja cijena stabilnog rada
zemlja: Njemačka (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 15120 rub.
Ocjena (2019): 4.0

Još jedan model poznate njemačke marke. Huter DY3000L poznat je po pouzdanosti, nepretencioznosti i velikoj autonomiji. To je jedan od najprodavanijih benzinskih generatora.Huter DY3000L opremljen je četverotaktnim motorom od 196 cm3, spremnikom od 12 litara i može raditi autonomno do 10 sati, što je vrlo pogodno kada se uređaj koristi na gradilištima ili popravnim mjestima bez komunikacija. Prema povratnim informacijama korisnika, model u potpunosti opravdava svoju cijenu, pokazujući stabilne performanse pod različitim opterećenjima.

Kvaliteta sastavnih dijelova omogućuje nam da govorimo o pristojnoj granici sigurnosti za ovu opremu. Neki vlasnici koji koriste plinski generator sa snažnim električnim alatom (kružne pile, pa čak i inverter aparat za zavarivanje) mogu se pohvaliti velikim radnim vremenom, tijekom kojih Huter DY3000L nije pokazao nikakve nedostatke u svom radu. Jedini aspekt koji izaziva pritužbe korisnika je razina buke, koja očigledno premašuje 67 dB deklariranog od proizvođača.


Najbolji benzinski generatori kapaciteta 3 kW

Snažniji benzinski generatori snage 3 kW kupuju se uglavnom za ozbiljne zadatke, kao što je opskrba kućice električnom energijom u slučaju nestanka struje. Snažni plinski generatori mogu podržati rad strojeva i opreme za obradu, kao što su cirkulari, Bugari, pištolji za prskanje. Neki profesionalci kupuju plinske generatore za 3 kW za rad u tandemu s aparatom za zavarivanje.

4 Denzel GT-3500i


Najpouzdaniji. Ergonomski dizajn
zemlja: Njemačka (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 53694 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Jedini razlog zbog kojeg Denzel GT-3500i nije postao lider u ovoj kategoriji je trošak ne-generatora - to je red veličine veći od modela uključenih u ovu skupinu. U proizvodnji ove opreme koriste se ne samo napredne tehnologije, već i najbolje komponente, zahvaljujući kojima je kvaliteta rada i pouzdanost instalacije praktički bez premca. Inverter generator ima zatvoreno zvučno izolirano kućište, značajno smanjujući buku.

Treba napomenuti i ergonomski dizajn - uređaj ima male, ali izdržljive kotače i dvije ručke na rubovima za prijenos (unatoč svojoj kompaktnoj veličini, jedinica teži nešto više od 33 kg). Snaga od 3 kW i 2 utičnice na prednjoj ploči omogućuju korištenje plinskog generatora ne samo u kućici ili tijekom pješačenja, već i kao rezervni izvor energije u slučaju prekida u centraliziranoj mreži. Tu je i 12-voltni priključak - možete napuniti bateriju ili spojiti drugu opremu.

3 Huter DN4400I


Najbolje naočale po pristupačnoj cijeni.
zemlja: Njemačka (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 30100 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Benzinski generatori marke Huter prisutni su u svakom pregledu najboljih modela. Kao što je već spomenuto, popularnost uređaja "Huter" zahvaljujući pristupačnoj cijeni i optimalnim tehničkim karakteristikama, Huter DN4400I benzinski generator je jedan od najisplativijih "3 kilovata" invertera. Pretvarač će osigurati visokokvalitetno napajanje kućanskih aparata i računalne opreme. Što se tiče maksimalne snage, ovo je najbolji uređaj u prva tri, proizvodeći oko 3800 W maksimalne snage.

Težina uređaja je još jedan adut Huter DN4400I. To je samo 29 kg, što je u ovoj kategoriji najbolji pokazatelj. Osim toga, kvaliteta izrade generatora plina ne uzrokuje nikakve pritužbe korisnika. Pokazivač razine ulja neće dopustiti pokretanje "suhog" generatora i sustav zaštite električnog kruga će spriječiti negativni utjecaj preopterećenja. Razina buke, iako prilično visoka - 86 dB, ali u pozadini takvih prednosti modela kao niska potrošnja goriva pri punom opterećenju (do 1,8 litara), ne utječe značajno na izbor kupca.

2 CHAMPION IGG3600


Optimalni omjer cijene i kvalitete
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 23700 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Inverterski plinski generator ima najbolju izvedbu sinkronog alternatora, što pojednostavljuje održavanje instalacije i povećava njegovu trajnost. Tijekom rada bit će dovoljno da vlasnik na vrijeme zamijeni svijeće i ulje (postoji senzor razine).Izlazni napon se stabilizira pulsnom modulacijom, a struja doseže 16 A.

Maksimalna snaga priključenog opterećenja ne bi trebala prelaziti 3,6 kW, u suprotnom generator plina neće izdržati opterećenje i zaustavit će se. Unatoč atraktivnim troškovima, oprema nije mnogo lošija od europskih. Kvaliteta sastavnih dijelova kontrolira se vrlo pažljivo, a suradnja s pouzdanim dobavljačima kao što je Briggs & Stratton omogućuje vam da ne sumnjate u pouzdanost opreme. Najvažnije je da ne zaboravite uzeti pauze koje je proizvođač naveo tijekom rada. Ako s vremena na vrijeme koristite CHAMPION IGG3600 (kada putujete u zemlju, na šetnje, itd.), Bolje je ukloniti benzin iz karburatora nakon rada - dovoljno je isključiti ventil za dovod goriva dok je generator u pogonu i pričekajte malo.


1 Hyundai HHY3000F


Najbolja cijena. Najekonomičniji "trekilovatnik"
zemlja: Južna Koreja (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 18 990 rub.
Ocjena (2019): 21990 rub.

Najpopularniji generator plina od 3 kW je Hyundai HHY3000F. Povjerenje potrošača ovaj model je zaradio za dva glavna razloga: 1. vrlo pristupačne cijene s visoke snage 2. visoka učinkovitost i, shodno tome, autonomija rada. Uređaj može raditi bez punjenja do 15 sati. To je jedan od najboljih pokazatelja u našem pregledu. Motor se lako pokreće i prema vlasnicima razlikuje po relativno umjerenoj razini buke (69 dB). Ugodna kvaliteta izrade i dostupnost brojača sati - uvijek ćete znati kada mijenjati ulje u motoru.

Često se prilikom gradnje koristi Hyundai HHY3000F - neki su vlasnici uspjeli uključiti 3-4 električna alata u isto vrijeme (bugarski, čekić, kružna pila, itd.). U ovom slučaju, elektrana ne može nositi s inverter aparat za zavarivanje - banalno nije dovoljno snage. Osim toga, postoji 12-voltna utičnica koja će vam omogućiti punjenje baterija ili spajanje niskonaponske opreme. Težina plinskog generatora je prilično pristojna - 41 kg, a jednoj osobi neće biti lako rukovati. Dimenzije uređaja nisu prikladne za bilo koji prtljažnik osobnih automobila, tako da vam tijekom prijevoza treba veće vozilo.

Pregled videozapisa

Najbolji benzinski generatori kapaciteta 5 kW

Snažni modeli plinskih generatora od 5 kW najčešće imaju ozbiljno "punjenje", uključujući i funkcije kao što su električni i automatski start. Najčešće se kupuju snažni modeli koji osiguravaju stabilno napajanje električnom energijom ne samo za električne aparate, već i za cijelu električnu mrežu kuće: kotlove, crpke, kotlove i rasvjetu. Za povlačenje cijele kuće, uređaj zahtijeva više snage i dugotrajnog samostalnog rada.

4 Virt G6500


Najbolja cijena
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 27110 rub.
Ocjena (2019): 4.4

U našem rejtingu, ovaj generator plina može se izdvojiti od ostalih sudionika - njegov trošak se znatno razlikuje od ostalih modela. Međutim, upravo zbog niske cijene, Wert G6500 je pogodio našu rejting, pokazujući veću popularnost na domaćem tržištu tehnologije generatora među jedinicama kapaciteta 5 kW. Unatoč proračunskom segmentu, kvaliteta komponenti je više nego zadovoljavajuća (isti kineski proizvođač proizvodi prilično pouzdanu opremu pod markom Elitech).

Zbog svoje niske cijene, dizajn Wert G6500 je što jednostavniji, a jedna osoba neće moći pomaknuti benzinski generator - jedinica ima prilično impresivnu težinu (72 kg). Spremnik traje 9 sati neprekidnog rada (postoji senzor razine) pri punom opterećenju od 5 kW. To je sasvim dovoljno za opskrbu kuće ili gradilišta energijom - ne samo da će izvući zavarivački inverter ili mješalicu za beton. Postoji osigurač, voltmetar, 2 utičnice za prašinu i 1 12-voltna utičnica na prednjoj površini (možete napuniti različite baterije itd.).

3 Hyundai HHY7000FE


Najekonomičniji generator plina od 5 kW
zemlja: Južna Koreja (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 43990 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Najekonomičniji predstavnik 5 kW plinskih generatora u našem pregledu je Hyundai HHY7000FE. Model troši samo 1,2 - 1,6 litara goriva na sat. S zapreminom spremnika od 22 litre, jedinica će raditi bez punjenja goriva oko 14 sati. Kompletan je s automatskim sustavom za pokretanje koji će generatoru omogućiti pokretanje čak i djetetu. Snaga od 5 kW do plinskih generatora dovoljna je za svu kućansku opremu - hladnjak, perilica rublja, rasvjeta i ostala oprema će u potpunosti funkcionirati iz ovog rezervnog izvora električne energije. Hyundai HHY7000FE se dobro dokazao na gradilištima - na njega se može priključiti gotovo svaka električna oprema, a ne jedna, a da ne spominjemo uređaje za rasvjetu.

Također Hyundai HHY7000FE - jedan od najekonomičnijih. S opterećenjem od 3,75 kW (75%) troši do 2,1 litara na sat. Iz očiglednih nedostataka, u korisničkim pregledima, našli smo pritužbe o prekomjernoj buci uređaja. Međutim, to se može vidjeti iz tehničkih specifikacija, zbog nedostatka zvučne izolacije i prigušivača. Unatoč "korejskim korijenima", Hyundai HHY7000FE, kao i mnogi drugi benzinski generatori, prikupljen je u Kini.

2 FUBAG BS 6600 A ES


Najveća aktivna snaga
zemlja: Njemačka (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 48140 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Model - FUBAG BS 6600 A ES je jedan od najmoćnijih, funkcionalnih i pristupačnih 5 kW benzinskih generatora. Njemački brand "FUBAG" - prilično razumno više puta postao član našeg rejtinga u različitim kategorijama. Ovaj uređaj je korišten najnoviji razvoj u području pouzdanosti i udobnosti. FUBAG BS 6600 A ES opremljen je elektroničkim i automatskim sustavom za pokretanje Startmaster 11500, satnikom, hlađenjem zraka i spremnikom od 25 litara koji će omogućiti samostalan rad 8 sati.

Uređaj pruža najveću snagu u kategoriji - 6,5 kW. U ovom rasponu cijena teško je pronaći uređaj sa sličnim tehničkim karakteristikama. Osim toga, generator plina ima visoku kvalitetu izrade, a njegove su komponente toliko pouzdane da proizvođač nudi jamstveni rok od 2 godine.


1 Huter DY6500LXA


Visoka pouzdanost i jednostavno rukovanje
zemlja: Njemačka (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 41680 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Huter DY6500LXA lako se može pripisati najuspješnijim i najpopularnijim modelima plinskih generatora snage 5 kW. Ova jedinica ima električni i automatski start. Generator se pokreće automatski čim mrežni napon padne na kritičnu točku. Funkcija će biti iznimno korisna kada trebate vratiti napajanje u najkraćem mogućem vremenu. Benzinski generator bez problema osigurat će rad aparata za zavarivanje i može raditi ne samo na benzin, već i na plin. Istina, to će zahtijevati posebno kupiti skup plina elektroenergetskog sustava.

Kao rezervni izvor energije za dom ili ured, Huter DY6500LXA je savršen. Može se upravljati pomoću daljinskog upravljača, što je više nego ugodno, posebno zimi. Pouzdanost opreme ove tvrtke potvrđena je uspješnim radom mnogih vlasnika koji nisu mogli identificirati određene nedostatke u dizajnu, a još više tvrdnje o kvaliteti rada. Osim toga, generator plina ima cijenu koja se smatra najpoštenijom u odnosu na karakteristike modela.

Pregled videozapisa


Najbolji benzinski generatori kapaciteta 7 kW

U ovoj kategoriji su najbolji električni generatori, čija je snaga dovoljna ne samo za rezervnu opskrbu gradilištima ili privatnim kućama. Uz pomoć ovih elektrana moguće je održavati napajanje malih ureda i sličnih ustanova. Osim ozbiljne snage, karakteristična značajka ovih jedinica je i visoka pouzdanost i velika granica sigurnosti.

4 Daewoo proizvodi za energiju GDA 8500E-3


Najpouzdaniji. Generiranje 380 V
zemlja: Južna Koreja
Prosječna cijena: 66990 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Samo najskromniji pokazatelji snage (7 kW) utjecali su na mjesto u ocjeni ovog modela. Kvaliteta izrade i pouzdanost dijelova određuju visoke performanse generatora plina. Elektrana teži 94 kg, tako da se mogu pomicati 2 gumena kotača i sklopive ručke. Glavna prednost modela može se sigurno smatrati generacijom trofazne struje - na prednjoj ploči se nalaze utičnice za 220 i 380 volti, kao i priključak za niskonaponski priključak (12 V).

Takva raznovrsnost čini Daewoo Power proizvode GDA 8500E-3 najboljim izborom za gradilište - možete spojiti profesionalnu opremu odgovarajuće snage (“vuče” 7,5 kW). Uz njegovu pomoć, neće biti teško organizirati rezervno napajanje za kuću ili dachu - postoji električni starter i gotova mogućnost spajanja na blok za automatski prijenos rezervi. Vlasnici ove jedinice potpuno su zadovoljni njegovim radom. Prisutnost sat vremena, nekoliko razina zaštite čine rad vrlo lako, a ozbiljna margina sigurnosti omogućuje nam da sigurno reći da je ovaj generator je kupio za dugo vremena.

3 Fubag BS 8500 A ES


Izvrsna kombinacija cijene i izvedbe. Odabir kupca
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 65130 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Ako uzmemo u obzir ravnotežu između cijene i radnih parametara, Fubag BS 8500 A E je dostojan kandidat za prva tri. Međutim, uzimajući u obzir pojedinačne parametre, dolazi do spoznaje da se ovaj plinski generator vjerojatno neće popeti iznad trećeg mjesta. Unatoč pristojnoj nominalnoj snazi ​​generatora (8 kW), trošak dobivanja je vrlo značajan.

Potpuno napunjen spremnik goriva (25 litara) traje samo 5,5 sati autonomnog rada. Primjenom jednostavne matematike, dobivamo da jedinica troši 5,1 litara za svaki sat svog rada - ekstremni stupanj otpada. Što se tiče ergonomskih parametara, sve je još nejasno. Ukupni izgled i praktičnost ploče za učvršćenje izazivaju pozitivne emocije, kao i nisku razinu buke (84 dB). No, ukupna težina konstrukcije koja se pumpa - 111 kilograma prevozi se preko gradilišta nošenjem, budući da kotači za ovu operaciju nisu predviđeni (i strukturno) za ovu operaciju.

2 DDE DPG10551E


Najbolja cijena
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 52910 rub
Ocjena (2019): 4.7

Što se tiče linije proizvođača iz DDE-a, potrošači i profesionalci imali su vrlo kontroverzni dojam. S jedne strane, jedinice su pouzdane i imaju uravnotežene karakteristike. S druge strane, iz njihovih ruku su vrlo ergonomski parametri, koji se izražavaju u obilju buke i neopravdanom povećanju mase konstrukcije. Još je ugodnije da je model DDE DPG10551E uspio prekinuti trend i pojaviti se kao "zlatna sredina". Četverotaktni motor s 16 KS On napaja sinkroni generator, koji izdaje 7,5 kW električne snage u nominalnom i 8,5 kW u maksimalnom (ali kratkoročnom) načinu rada. Spremnik za gorivo od 28 litara dovoljan je za samostalan rad generatora tijekom osam sati.

Prema korisnicima, ergonomski parametri DDE DPG10551E su blizu savršenog ... sve, osim razine buke. 96 dB, čak i kod velike snage, još uvijek puno. Ali ako uzmemo u obzir prednosti u cjelini, one će zasigurno pokriti postojeće nedostatke.


1 TSS SGG-10000 EH


Najveća nazivna snaga (10 kW)
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 132601 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Snaga benzina u punom smislu te riječi. Masivna organizirana jedinica, koja daje snagu od 10 kW snage, podložna najvećoj potrošnji goriva. Pozivanje TCC SGG-10000 EH "pohlepni" jednostavno neće raditi - četverotaktni motor troši samo 4,9 litara benzina (AI-92) na sat. S takvim pokazateljima, spremnik za gorivo od 27,5 litara traje šest sati neprekidnog rada.

Ergonomski pokazatelji generatora također su na visini.Korisnici su vrlo zadovoljni činjenicom da dizajn osigurava prisutnost kotača, budući da nošenjem mase 197 kilograma rukom nedostaje entuzijazam. Od ostalih, možemo razlikovati prisutnost tri utičnice za 220 V i jednu za 12 V, instaliranu zaštitu od preopterećenja, kao i prigušivač u ispušnom sustavu koji smanjuje razinu buke na 80 dB. Čak i uz visoke cijene TCC SGG-10000 EH svakako će biti dobra investicija.


Opće preporuke pri odabiru benzinske elektrane


 1. Za davanje i garažu najbolja opcija bi bila kupiti svakodnevni benzinska stanica. Kontinuirani rad takvih uređaja u prosjeku traje 5 sati, bez obzira na kapacitet spremnika i potrošnju goriva, budući da bi benzinski motor trebao imati prekide za hlađenje. Ako je potrebno kontinuirano djelovanje elektrane, onda je vrijedno obratiti pozornost na generatore koji rade na dizel gorivu.
 2. Ako planirate koristiti plinski generator za napajanje računala, glazbenih instrumenata, odnosno uređaja koji zahtijevaju stabilan rad mreže, bolje je kupiti izmjenjivači elektrane. Inverterski benzinski generatori isporučuju se s mikroprocesorom koji je odgovoran za kvalitetu generirane struje.
 3. Kako bi se utvrdilo koje kapaciteti Potreban je generator plina, treba sumirati snagu svih aktivnih kućanskih aparata i dodati 10% dobivenoj vrijednosti.
 4. Preporučuje se korištenje svih elektrana pojedinac i donekle udaljena od prostorija. Ne samo sa stajališta sigurnosti, već i sa stajališta udobnosti, budući da su benzinski generatori vrlo bučni uređaji. Ako je prostor za smještaj generatora ograničen, preporuča se obratiti pozornost na modele s kućištem za zaštitu od buke.
 5. Vrsta generatora. Ovaj parametar određuje primjenjivost generatora plina. Povoljno je ugraditi sinkrone strojeve u slučaju da bi trebali raditi na čistom mjestu bez prašine i puhanjem. Asinkroni generatori su prikladniji za radove održavanja, budući da sidro može biti potpuno prekriveno kućištem, čime se sprječava ulazak prašine u njega.
 6. Dostupnost dodatnih tehničke elemente. Utičnice, voltmetri, sati rada (sati) i indikatori goriva s ispusnim ventilom mogu se instalirati na generator plina kao dodatni elementi. Ima smisla dati prednost onima koji uključuju dodatak koji vam je potreban.
 7. dostupnost ergonomski elementi, Generatori benzina u pravilu su složeni masivni agregati visoke razine buke. Ako planirate kupiti snažan model, pobrinite se da je strukturno osiguran za prisutnost transportnih kotača, kao i prigušivač u ispušnom sustavu, što pozitivno utječe na smanjenje buke.
 8. Radni uvjeti Pri odabiru generatora benzina, primjenjivost igra vrlo važnu ulogu. Ako planirate izlet, napravite izbor u korist malih modela male snage. Ako je prioritet građevinski rad ili rezervna snaga u slučaju nestanka struje, tada bi najbolji izbor bio snažan generator od 5-7 kW.
Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač benzinskih generatora?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 374
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin
2 komentari
 1. Aleksandar
  Oh, ovdje vidim svog Hutera DY3000L. Na prvom mjestu među 2-kilovatnik set, th) Pa, tako da postoji nešto za to, uređaj je stvarno nije loše. Kupio sam takve roditelje u selu, njegov otac ga hvali, kaže - dobra stvar, ne isporučuje previše "hemoroida". Oni ga ne isporučuju, možda nekoliko puta mjesečno, pa čak i za napajanje opreme male snage. Ali radi već 3 godine i sve je u redu.
 2. Vitaly Yuhimov
  Imamo na poslu Huter DY6500LXA 5 kW. Uglavnom iz njega rade bušilice, kutne brusilice, brusilice, au rijetkim slučajevima - električni, kružni i toplinski pištolj. Njegovih 5 kilovata ne proizvodi pitanja, sve je kako treba. U službi, to nije jako zahtjevno, glavno ulje treba mijenjati na vrijeme i paziti na filtar. Ako se koristi mudro, poslužit će dugo vremena.

ocjene

Kako odabrati

recenzije