15 najboljih vrtnih sjeckalica

mjesto

ime

Ocjena značajke

Najbolji jeftin vrt Shredders: proračun do 10.000 rubalja.

1 PATRIOT PT SE24 2,4 kW Najbolji izbor kupaca
2 Champion SH 250 Povoljna cijena, minimalna težina
3 BISON ZIE-40-2500 Najbolja kombinacija cijene i funkcionalnosti
4 ELITECH IVS 2400 2,4 kW Optimalne performanse
5 Čekić GS2500 2,5 kW Zgodan spremnik

Najbolji električni brusilice prosječne i premium klase

1 Bosch AXT 25TC Maksimalna učinkovitost i praktičnost
2 Viking GE 250 Najpopularniji helikopter
3 ZUBR ZIE-44-2800 2,8 kW Najbolja snaga
4 Makita UD2500 2.5kw Intelektualni sustav upravljanja mlinovima. Najdugovječniji sakupljač trave (67 l)
5 STIGA BIO TIHI 2500 2.5 kW Visoka kvaliteta izrade. Zaštita od ozljeda

Najbolji rezač s benzinskim motorom

1 MTD ROVER 464 P Najviše višenamjenski helikopter
2 Viking GB 370 Bolja upravljivost
3 Patriot PT SB76 Optimalna kombinacija cijene i izvedbe
4 Tazz K42 6,5 litara a. Dodatna utičnica prijemnika za debele grane. Može se koristiti kao vrtni usisivač.
5 Champion SC2818 Najpristupačniji rezač benzina

Obrezivanje stabala, uklanjanje mrtvog drveta, uklanjanje trave na vrtnim parcelama omogućuje dobivanje izvrsnog biomaterijala za kompost ili izolaciju kreveta. I ako je ranije sve to jednostavno spaljeno, dovodeći pepeo u tlo kao gnojivo, onda je uz dolazak vrtnih sjeckalica postalo moguće potpunije korištenje otpada.

Pregled predstavlja najbolje modele ove tehnologije koji su dostupni na domaćem tržištu. Benzinske i električne rezačice, za praktičnost čitatelja, nalazile su se u odgovarajućim kategorijama. Također su predstavljeni popularni proračunski modeli, prednost izbora što je sasvim očito. Ocjena je formirana na temelju tehničkih pokazatelja opreme i mišljenja vlasnika s praktičnim iskustvom u korištenju određenog modela.

Najbolji jeftin vrt Shredders: proračun do 10.000 rubalja.

Nisu svi vrtlari mogu priuštiti kupnju skupog vrtnog sjeckača. To nije potrebno, jer među proračunskim modelima postoji potpuno funkcionalna oprema.

5 Čekić GS2500 2,5 kW


Zgodan spremnik
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 8999 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Vrtna brusilica Hammer GS2500 2,5 kW, opremljena elektromotorom od 2,5 kW, u najkraćem mogućem vremenu može preraditi otpad u obliku grana, lišća i trave u korisno gnojivo. U tu svrhu, sav vrtni otpad, čiji promjer ne prelazi 45 mm, mora se postaviti u široku udubljenu rupu i, ako je potrebno, koristiti predviđeni potiskivač. Nakon toga, sustav rezanja pokreće se brzinom okretanja lopatice od 4500 o / min, što jamči izlaz najprikladnije biomase za kompost.

Električna brusilica Hammer GS2500 2,5 kW vrlo je pogodan za transport zbog manevarskih mogućnosti malih kotača. Dodatna prednost ovog modela je postojanje prostranog spremnika za već obrađene grane. Spremnik volumena od 45 litara uvelike pojednostavljuje i ubrzava proces - izrezane grane i trava mogu se odmah posuti po krevetima ili položiti u kompost. Vlasnici drobilice Hammer GS2500 od 2,5 kW bilježe značajno smanjenje vremena i energije potrebne za obnavljanje reda u vrtu.


4 ELITECH IVS 2400 2,4 kW


Optimalne performanse
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 9280 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Za obnovu i održavanje reda u vrtu električni mlinac ELITECH IVS 2400 2,4 kW bit će najbolji pomoćnik. Sposoban je reciklirati drvni otpad promjera do 40 mm i također će lako obraditi bilo koju travu i lišće.Ovako dobiveni malč pronalazi mnoge namjene u kućanstvu. Snažni motor ovog helikoptera opremljen je pouzdanom zaštitom, zbog čega je njegov radni vijek znatno povećan. Uz potrošnju energije od 2400 W, ovaj model pokazuje najbolju brzinu rotacije reznih elemenata.

Rezanje vrtnog otpada u ELITECH IVS 2400 provodi se pomoću izdržljivih čeličnih noževa, koji se mogu lako zamijeniti ako je potrebno. Zahvaljujući širokom lijevku vrlo je lako ubaciti travu i grane u helikopter, a također je i siguran, jer će u slučaju otvorenog poklopca blokirati uključenje. Prijevoz ove vrtne jedinice također ne uzrokuje poteškoće zbog svoje male težine i prikladnih kotača.

3 BISON ZIE-40-2500


Najbolja kombinacija cijene i funkcionalnosti
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 9870 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Električni brusač ZUBR ZIE-40-2500 bit će veliki pomoćnik na parceli. Namijenjen je usitnjavanju stabljika korova, vrhova, grana grmlja i drveća promjera do 4 cm. Motor od 2,5 kW ima čvrsti zakretni moment. Zahvaljujući mjenjaču, mehanizam za rezanje rotira s velikim naporom, brušenjem i svježih i sušenih grana. Model je opremljen zaštitom od preopterećenja, kada je osovina zaglavljena, motor će se isključiti. Tehnologija pokretljivosti temelji se na kotačima velikog promjera, lakoći (14 kg) i udobnoj ručki. Svi malč i čips skupljaju se u plastičnu posudu. Na kraju sezone automobil se može sklopiti zahvaljujući transformirajućem okviru u kompaktnoj jedinici.

Korisnici su zadovoljni izvedbom ZUBR ZIE-40-2500, njezinom raspoloživošću i funkcionalnošću. Nedostaci modela su krhka plastika, kratkotrajni noževi, slaba električna žica.

2 Champion SH 250


Povoljna cijena, minimalna težina
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 8700 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Velika potražnja je promatrana od domaćih vrtlara i vrtlara na kineskom helikopteru Champion SH 250. Uspjeh modela ne leži samo u niskoj cijeni. Jedinica je dovoljno učinkovita i učinkovita. Zahvaljujući elektromotoru od 2,5 kW, tehničar može rezati grane debljine do 4 cm, a primjenom plastike u proizvodnji kućišta, proizvođač je uspio smanjiti težinu na 10 kg. Mehanizam za rezanje izrađen je od ojačanih noževa, što je dovoljno za cijelu sezonu. Lako je pomicati automobil oko mjesta zahvaljujući transportnim kotačima i praktičnoj ručici. Vertikalni bunker s velikim vratom pojednostavljuje proces utovara grana i trave.

Oni ljetni stanovnici, koji su uspjeli testirati u radu helikoptera Champion SH 250, podijeljeni u dva tabora. Neki za nekoliko sezona nemaju problema s opremom, dok drugi planiraju kupiti nešto bolje i pouzdanije.

Tip motora sjeckalice

prednosti

mane

električni

+ niska razina buke

+ jednostavnost dizajna

+ jednostavan početak

+ mala težina

+ prijateljstvo prema okolišu

- ovisnost o mreži

- mala snaga

- ograničavanje debljine grana

benzin

+ snažan motor

+ mobilnost

+ neovisnost od struje

+ visoke performanse

+ melje guste grane

- visoka cijena

- jaka buka

- emisije ispušnih plinova

- poteškoće u održavanju


1 PATRIOT PT SE24 2,4 kW


Najbolji izbor kupaca
zemlja: SAD (proizvedeno u Kini)
Prosječna cijena: 8190 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Visokoučinkoviti električni mlinac PATRIOT PT SE24 2,4 kW savršeno se nosi s granama i granama promjera do 40 mm, pri čemu ih gnječi na stanje malča. Snažan motor ovog uređaja osigurava brzinu rotacije noževa, optimalnu za visokokvalitetnu i brzu obradu vrtnog otpada, jednako 4500 o / min. Tijekom rada motor ne ispušta štetne emisije i proizvodi minimalnu buku. U tom slučaju, posebna zaštita će ga spasiti u slučaju mogućeg preopterećenja.

Vrtni mlinac PATRIOT PT SE24 2,4 kW razlikuje se u upravljivosti i upotrebljivosti. Veliki kotači i široki okvir pružaju jedinici najbolju stabilnost i kretanje.Za praktičnost punjenja trave i malih grana, u mlincu PATRIOT PT SE24 2,4 kW osigurava impresivnu veličinu lijevka i poseban potiskivač. Tako dobivena biomasa može se koristiti u razne svrhe: ležati u kompostu ili koristiti za zimsko sklonište biljaka itd.

Najbolji električni brusilice prosječne i premium klase

Sve najbolje značajke električnih brusilica prikazane su u premium modelima. Oni su izdržljivi, pouzdani, odlikuju se dobrim performansama i dugim vijekom trajanja.

5 STIGA BIO TIHI 2500 2.5 kW


Visoka kvaliteta izrade. Zaštita od ozljeda
zemlja: Švedska (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 14230 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Kućanski električni sjeckalica STIGA BIO SILENT 2500 2,5 kW savršena je za obradu tankih grana nakon obrezivanja u vrtu. Ova jedinica je opremljena s reznim bubnjem s osam zuba i mjenjačem koji osigurava visoki okretni moment. To mu omogućuje da se nosi s granama promjera 40 mm. Električni motor bez četkica, s kojim je opremljen predstavljeni sjeckalica, jamči apsolutnu ekološku prihvatljivost proizvodnog procesa i dugotrajan rad bez održavanja.

Od značajki ovog modela treba istaknuti vrlo prikladnu funkciju podešavanja stupnja brušenja materijala, ovisno o svrsi primjene. Kako bi se osigurala bolja sigurnost strojara tijekom korištenja vrtnog rezača STIGA BIO SILENT 2500 2,5 kW, osiguran je poseban lijevak, čiji oblik sprječava ulazak ruku u opasnu zonu. U njegovoj odsutnosti, sustav zaključavanja neće dopustiti pokretanje motora. Drobljene grane i trava prikupljaju se u plastičnu zbirku od 60 litara, što je vrlo pogodno za daljnju obradu dobivene biomase.

4 Makita UD2500 2.5kw


Intelektualni sustav upravljanja mlinovima. Najdugovječniji sakupljač trave (67 l)
zemlja: Japan (proizveden u Kini)
Prosječna cijena: 15877 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Makita UD2500 2,5 kW drobilica grana, čiji je glavni sustav rezanja rezač, bit će najbolja akvizicija za vlasnike vrtova. To će osloboditi dugogodišnjeg rada na uklanjanju obrezanih grana drveća i grmlja debljine do 45 mm, te ih reciklirati u malu frakciju. Posebnost ovog modela je sustav obrnutog sustava, koji je uključen kod blokiranja radi ponovnog pokušaja brušenja. Ako se situacija ponovi više od 3 puta, jedinica prelazi u stanje pripravnosti, čime se omogućuje uklanjanje zaglavljene grane.

U konfiguraciji ovog uređaja nalazi se prostrana kante za smeće od 67 litara s lako uklonjivim poklopcem. Radi lakšeg praćenja punjenja kutije tijekom procesa brušenja, u Makita UD2500 2,5 kW nalazi se prozor za promatranje. Praktičnost kretanja ovog uređaja na mjestu osigurana je praktičnim ručkama i kotačima velikog promjera. Korisnici bilježe najbolju kvalitetu izrade i čvrstoću tijela ovog sjeckalice, kao i minimalnu razinu buke i jasnu kontrolnu ploču.

3 ZUBR ZIE-44-2800 2,8 kW


Najbolja snaga
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 14790 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Vrtni mlin ZUBR ZIE-44-2800 2,8 kW uživa zasluženu popularnost među kućanstvima zbog svojih visokih performansi i pristupačne cijene. Ovaj model je opremljen snažnim električnim motorom s velikim zakretnim momentom, koji omogućuje jedinici da obrađuje do 150 kg vrtnog otpada za jedan sat rada. Predstavljena brusilica lako će se nositi i sa suhim i svježe obrađenim granama promjera do 44 mm i sa bilo kojom vrtnom vegetacijom. U isto vrijeme, moguće je podesiti stupanj drobljenja ovisno o materijalu za punjenje.

Karakteristika električnog brusača ZUBR ZIE-44-2800 2,8 kW je prisutnost metalnog lijevka transformatora, koji se jednostavnim pomicanjem može smanjiti više od 2 puta, što uvelike olakšava skladištenje i transport ovog uređaja.Prostrani spremnik za malč koji je predviđen u ovom modelu također dodaje praktičnost u procesu korištenja. Pouzdan sustav zaštite ne samo da značajno produžava radni vijek drobilice, već i čini rad s njim apsolutno sigurnim.

2 Viking GE 250


Najpopularniji helikopter
zemlja: Austrija
Prosječna cijena: 33790 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Električna brusilica Viking GE 250 zasluženo je popularna kod domaćih vrtlara i vrtlara, a električna snaga motora (2,5 kW) dovoljna je da osigura visoke performanse. U tom slučaju, potrošnja energije može se nazvati prihvatljivom. Prihvatni dio bunkera je vrlo uspješno izrađen, moguće je u njega baciti razgranate grane. Zanimljiv i izveden rezni mehanizam. Prvo se odvija preliminarno brušenje s diskom s 2 noža, a zatim se pojavljuju lopatice pod različitim kutovima. Stoga aparat jednako dobro melje i travu i grane. Prisutnost kotača čini opremu mobilnom i mobilnom.

Korisnik je posebno volio kompaktnu veličinu rezača Viking GE 250. Obrađuje većinu vrtnog otpada. Slaba karika uređaja može se nazvati samo noževima koje treba izoštriti svake sezone.

1 Bosch AXT 25TC


Maksimalna učinkovitost i praktičnost
zemlja: Njemačka (proizvedena u Mađarskoj)
Prosječna cijena: 32089 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Dizajn električnog mlinca Bosch AXT 25TC zamišljen je do najsitnijih detalja. Zato model karakteriziraju visoke performanse i jednostavnost korištenja. Mehanizam rotora s oštrim noževima može brusiti mekane zelene vrhove i suhe grane promjera do 4,5 cm, a rezni dio se okreće prilično sporo, tako da jedinica ne proizvodi mnogo buke tijekom brušenja. Osim toga, tehnika se ne tresu tijekom brušenja, a vrtni otpad se spontano uvlači u radno područje. Prstohvat možete pomoći brusilici s potiskivačem nalik lopati. U slučaju zaglavljivanja, noževe ćete moći osloboditi pritiskom na tipku "natrag".

Korisnici cijene rad Bosch AXT 25TC drobilice i možete brusiti do 230 kg otpada na sat. U pripremi za skladištenje, oprema je presavijena u mali blok. Nedostaci uređaja uključuju visoku cijenu i odsutnost žice u kompletu.


Najbolji rezač s benzinskim motorom

Maksimalna mobilnost i neovisnost daju vlasniku velikih parcela za uništavanje benzina. Imaju visoku produktivnost, brusu grane debljine do 7 cm, uz pravilnu njegu dugo vremena služe osobi.

5 Champion SC2818


Najpristupačniji rezač benzina
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 18800 rub.
Ocjena (2019): 4.2

Po najatraktivnijoj cijeni ponuđena je sjeckalica Champion SC2818. Kineski proizvođač opremio ga je malim benzinskim motorom od 2,5 litre. a. Uključeni su svi potrebni pribor za početak rada odmah. To uključuje 2 lijevka za punjenje, prostranu vrećicu (10 litara), potiskivač i posebnu kuku za uklanjanje grana zaglavljenih u noževima. Model nema kotače, međutim, mala težina (16 kg) omogućuje da se vozilo premjesti na samoj lokaciji. Nije preporučljivo opterećivati ​​grane debljine veće od 2,8 cm, kao i staro suho drvo. Inače postoji brzo habanje noževa.

Vlasnici prigradskih nekretnina volio u mlinac Champion SC2818 razumnu cijenu, potpuno namješten, mala težina, tihi rad. Slabe strane jedinice uključuju ne jako jake noževe, slabu snagu, nedostatak kotača.

4 Tazz K42 6,5 litara a.


Dodatna utičnica prijemnika za debele grane. Može se koristiti kao vrtni usisivač.
zemlja: Sjedinjene Države
Prosječna cijena: 66220 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Ova sjeckalica skreće pozornost na veliki spremnik za utovar, koji jedinici daje univerzalnost. Reciklirat će ne samo vrtne grane i travu, već i sve druge organske smeće. To vam omogućuje da uspješno koristite Tazz K42 i općinsko gospodarstvo. Šest noževa može se pretvoriti u masivni drvni otpad promjera ne više od 75 mm.Posebno za njih postoji poseban lijevak (ulazi iz različitog kuta za bolje performanse čeličnih noževa).

Metalni kovčeg, pouzdan sustav rotora znači dobru sigurnost i dug rad. Četverotaktni benzinski motor ima dobar kapacitet od 6,5 litara. koji vam omogućuje da razvijete veliki okretni moment do 12,2 N * m. Zahvaljujući toj vrijednosti, Tazz K42 ima visoke performanse. Malč se skuplja u posebnu vrećicu, s kojom je pogodno sipati krevete, staze, itd. S isjeckanim granama, a uz pomoć dodatne mlaznice s crijevom, jedinica se lako pretvara u vrtni usisivač.

3 Patriot PT SB76


Optimalna kombinacija cijene i izvedbe
zemlja: SAD (proizvedeno u Kini)
Prosječna cijena: 57990 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Na trećem mjestu u našem poretku nalazio se benzinski helikopter Patriot PT SB76. Savršeno kombinira pristupačnu cijenu i performanse. Model je opremljen motorom Briggs & Stratton od 6,5 litara. a. i dva bunkera. U gornji pladanj moraju se staviti mekani i vlažni biljni otpad kao i tanke grane i grančice debljine veće od 1 cm, dok se u drugi prijemnik mogu baciti suhi i gusti drveni ostaci promjera do 7,6 cm, a oštri noževi brzo će pretvoriti drvo u male komadiće. Sigurnost tijekom rada osigurana je robusnim čeličnim kućištem.

Na temelju povratnih informacija od strane potrošača, može se izvesti jednostavan zaključak: benzinski helikopter Patriot PT SB76 je najbolji model za privatno zemljište. Ima pristupačnu cijenu i dobar skup tehničkih specifikacija. Iskusni korisnici preporučuju izmjeničnu travu s granama. Vlasnici nisu zadovoljni kvalitetom laka na kućištu.

2 Viking GB 370


Bolja upravljivost
zemlja: Austrija
Prosječna cijena: 79990 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Visoko manevrirajući i pokretni helikopter Viking GB 370 opremljen je benzinskim motorom. Kapacitet mu je 6,5 litara. s., što je dovoljno za rad na parceli. Meko funkcioniranje elektrane osigurava remenski pogon. Noževi mogu mljeti lišće, travu i grane promjerom ne većim od 3,5 cm, a zahvaljujući širokom prijemnom bunkeru i mehanizmu za rezanje u dva koraka u jedinici, svaki otpad biljnog podrijetla može se slomiti. Jedinica je jednostavna za upravljanje, ne samo iskusan vrtlar može nositi s njom, ali obična ljetna žena.

Korisnici u recenzijama obratite pozornost na cjelovitost rezača Viking GB 370. Nisu svi modeli opremljeni s kosim lijevkom, čija cijena doseže 10 tisuća rubalja. Stoga konačni trošak može biti vrlo visok. No, mnogi vrtlari vjeruju da uređaj u potpunosti opravdava svoj novac.


1 MTD ROVER 464 P


Najviše višenamjenski helikopter
zemlja: Sjedinjene Države
Prosječna cijena: 84990 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Širok popis radova u vrtu i na vrtu pomaže vlasnicima seoskih kuća da koriste MTD ROVER 464 Q benzinski helikopter, s takvim pomoćnikom možete poslužiti velika područja gdje trebate skretati grane u drvnu sječku, skupljati i mljeti lišće i vrhove. Zahvaljujući snažnom benzinskom motoru (8,5 KS), dva prijemna bunkera mogu za nekoliko minuta reciklirati svako smeće u vrtu. Prednji bunker namijenjen je odlaganju grana čija debljina ne prelazi 7,5 cm, dok je stražnji odjeljak namijenjen za obradu lišća, trave i tankih grana. Usput, ovaj bunker ima podešavanje, tako da ga možete postaviti na svoju visinu.

Korisnici bilježe ne samo svestranost MTD ROVER 464 Q benzinskog helikoptera, oni se dive mirnom radu (do 96 dB), usporedivom s električnim. Među nedostacima može se primijetiti samo visoka cijena.


Što treba uzeti u obzir pri odabiru drobilice

Da biste odabrali najkorisniju jedinicu, pa čak i po povoljnoj cijeni, trebate odlučiti o opsegu njegove primjene.

 1. Ljetni stanovnici i vlasnici seoskih kuća s malim parcelama najprikladnije su jeftine električne vrtne sjeckalice. On se nosi s korovom i tankim granama grmlja i drveća. Naravno, duljina kabela nije dovoljna za pomicanje opreme oko mjesta. Jednostavnije je donijeti male naručje vegetacije na mjesto dislokacije aparata.
 2. Ako je dvorac stavljen na veliki, a na njemu raste mnogo drveća i grmlja, onda je bolje pronaći helikopter s visokom produktivnošću. Da biste to učinili, pogledajte u premium segmentu, gdje možete pronaći pouzdane i izdržljive modele. Oni će apsorbirati razgranate grane, pretvarajući ih u male komadiće.
 3. Vrtlari, poljoprivrednici ili šumari ne mogu bez rezača s benzinskim motorom. Vi samo trebate ponijeti sa sobom gorivo za mljevenje povrća i drvnog otpada cijeli dan. Štoviše, to se može postići stalnim kretanjem po parceli i ravnomjernim rasipanjem sloja malča.
Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač sjeckalica za vrt?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 29
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije