12 najboljih gnojiva za krumpir

mjesto

ime

Ocjena značajke

Najbolja mineralna gnojiva za krumpir

1 Fertika Potato-5 Izvrsna vrijednost za novac
2 BONA FORTE za krumpir i korjenasto povrće Optimalni sastav
3 Folirus bor Najbolje tekuće mineralno gnojivo

Najbolje organsko gnojivo za krumpir

1 AQUARINE Krumpir Izvrsna cijena
2 Biohumus u granulama Najpogodnija aplikacija
3 BIONEKS-1 Kompleks prirodnih hranjivih sastojaka
4 Izvrsni zeleni pileći izmet Najbolja vrijednost za novac
5 BONA FORTE Leglo Turska Produženi učinak, spora potrošnja

Najbolje organsko-mineralno gnojivo za krumpir

1 WMD Buyskie "Krumpir" Visoka učinkovitost
2 Gumi-omi krumpir, mrkva, rotkvice Univerzalna uporaba, meko djelovanje
3 Fertika Organo-Mineral Bolja stimulacija rasta biljaka
4 JOY Lignohumate sadnica Dobre zaštitne značajke

Svatko tko je ikada susreo sadnju usjeva zna da to nije jednostavna stvar. Potrebno je vrijeme, trud, i što je najvažnije, određeno znanje. Vrtlari se savjetuju da koriste posebne obloge kako bi održali imunitet biljke, aktivirali njihov rast i održali svoju snagu zimi. Svi su podijeljeni u nekoliko kategorija prema podrijetlu: mineralni, organski i organo-mineralni. Najkorisniji sastojci su kalij, dušik, fosfor, kompost, humus. Od svih vrtnih biljaka, sadnja krumpira zahtijeva posebnu pozornost. Često ga napadaju insekti i treba ih hraniti u fazi sadnje. Da biste spriječili takve situacije i dobili dobru žetvu, stručnjaci preporučuju uporabu gnojiva. Sada možete pronaći mnogo različitih opcija koje nude domaći i strani proizvođači. Da biste odabrali najbolji preljev, obratite pozornost na sljedeće točke:

 1. struktura, Naravno, rezultat ovisi o prisutnosti različitih komponenti. Osim toga, oploditi krumpir u nekoliko faza, od kojih svaka zahtijeva određenu hranjenje. Najkorisnije komponente za to su kalijev klorid, fosforna kiselina, dušik, cink, mangan, bakar, magnezij, bor. Kao dodatno gnojivo koriste se piletina i puretina, humus, pepeo.
 2. vrsta, Svi zavoji se dijele na korijen i folijar. Prvi se koriste tijekom sadnje i polažu se izravno u rupu, a drugi su namijenjeni hranjenju biljaka tijekom njihovog rasta.
 3. imenovanje, Kao što je već spomenuto, krumpir treba oploditi u nekoliko faza. Prvi započinje krajem svibnja i zahtijeva veliku količinu dušika, zatim biljci treba kalij tijekom pupljenja, a fosfor tijekom cvatnje.
 4. struktura, Svi preljevi su podijeljeni u čvrste zrnaste, tekuće i labave (prirodne). Najpogodniji oblik je prvi, jer takav se aditiv mora jednostavno miješati s tlom (ili ponekad s vodom).

Saznali smo koja su gnojiva s krumpirom najbolja u različitim kategorijama. Prilikom sastavljanja ocjene uzete su u obzir sljedeće karakteristike:

 • recenzije kupaca;
 • preporuke stručnjaka;
 • učinkovitost,
 • pripravak;
 • trošak.

Najbolja mineralna gnojiva za krumpir

Naziv ove skupine gnojiva govori sam za sebe. Njihov sastav obogaćen je mineralima poput kalija, bakra, cinka, dušika, fosfora i drugih. Svakoj biljci nedostaju određene tvari. Takvi zavoji mogu biti jednostavni (sadrže jedan mineral) ili složeni (nekoliko odjednom). Predstavljeni su u kompaktnom obliku, dakle optimalni za transport. Koriste se ovisno o vrsti tla (najčešće u proljeće prilikom sjetve). Ispod su najpopularnija mineralna gnojiva za krumpir.

3 Folirus bor


Najbolje tekuće mineralno gnojivo
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 350 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Gnojivo "Folirus Bor" stvoreno za biljke za hranjenje u foliju. Prikazan je u tekućem obliku i koristi se u slučaju nedostatka bora. Aktivno se bori za spor rast, jača internodije, ubrzava formiranje plodova. Prema istraživanju VNIIK-a, nakon primjene folirusa Bor, prinos krumpira raste u prosjeku od 3 do 13%. Preljev sadrži glavnu komponentu (bor) u visokoj koncentraciji, gustoću 1,24 g / cm3.

Dostupan u limenkama volumena od 1 do 20 litara. Nedostatak bora može dovesti do najtužnijih posljedica: smrti pupova, usporavanja cvatnje, grmlja, pada cvijeća. Ovo gnojivo brzo i učinkovito rješava sve te probleme. Stručnjaci savjetuju korištenje u slučaju izraženog nedostatka bora iu kombinaciji s drugim korisnim aditivima. Prednosti: visoka koncentracija elementa, dokazana učinkovitost, izvrsne recenzije, optimalni troškovi.

2 BONA FORTE za krumpir i korjenasto povrće


Optimalni sastav
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 350 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Gnojivo "BONA FORTE" izrađeno je posebno za krumpir i korijen. Ima posebno koristan sastav. To uključuje fosfor, kalij, dušik, magnezij, biodostupan silicij, bor, titan, mangan, molibden. Aditiv aktivno smanjuje količinu nitrata u plodu. Koristi se u svim fazama sjetve (tijekom pripreme tla i sadnje u proljeće). Gnojiva se koristi za hranjenje krumpira prije cvatnje u iznosu od 1-2 puta s intervalom od 1,5-2 tjedna. U jednoj biljci tijekom sadnje potrebno je samo 2-3 grama aditiva. U prosjeku, jedan paket je dovoljan za 3 tkanja.

"BONA FORTE" poboljšava strukturu tla, smanjuje sadržaj nitrata, ubrzava rast biljaka, poboljšava klijanje, štiti od negativnih učinaka, povećava svježinu. Kompleksna formula je optimalno odabrana i ima visoku učinkovitost. Mnoge komponente su potrebne za potpuni razvoj biljaka. Dostupan u vrećama, izbor je različit pakiranje: 2, 5 ili 5 kg. Glavne prednosti: najkorisniji sastav, potrebni elementi, izvrsna učinkovitost, ekonomična potrošnja, vrlo dobre recenzije kupaca.


1 Fertika Potato-5


Izvrsna vrijednost za novac
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 330 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Tvrtka Fertika proizvodi jedno od najpopularnijih gnojiva za krumpir među vrtlarima. Prikazan je u obliku granula koje sadrže kompleks korisnih elemenata. Među njima su magnezij, sumpor i dr. Važno je da u sastavu nema klora. Namijenjeno gnojivo za hranjenje u proljeće (tijekom sadnje) i ljeti tijekom vegetacije. Dostupno u vrećama od 2,5 i 5 kg. Dovoljno mali paket za nekoliko sezona (sve ovisi o području sadnje). Vrtlari bilježe primjetan rast gomolja nakon primjene "Fertike" i poboljšanje njihove kvalitete.

Proizvođač savjetuje korištenje gnojiva kako slijedi: u rano proljeće se raspršuje na zemljištu gdje se planira saditi krumpir, u iznosu od 70 g po kvadratnom metru. To vam omogućuje da pravilno pripremiti tlo i zasititi ga korisnim elementima. No, postoje i druge opcije za hranjenje: kada sadnju u bušotinama, potrebno je distribuirati 15-20 g gnojiva po biljci ili ga staviti u tlo tijekom vegetacije (30-40 g po grmu). Glavne prednosti: optimalni omjer cijene i kvalitete, skup korisnih elemenata, mala potrošnja, optimalna cijena, puno pozitivnih povratnih informacija.

Najbolje organsko gnojivo za krumpir

Sljedeća vrsta gnojiva razlikuje se od mineralnog po tome što su sve ovdje sadržane u obliku organskih spojeva. Oni uključuju dušik, kalcij, fosfor, kao i druge hranjive tvari u kombinaciji s tvarima biljnog podrijetla. Oni blagotvorno djeluju na svojstva tla i neophodni su za fotosintezu usjeva. Takva gnojiva su predstavljena u nekoliko vrsta: gnoj, ptičji izmet, treset, mulj, piljevina, kompost. Neki proizvođači nude složeno hranjenje, kombinirajući nekoliko elemenata odjednom.Na ljestvici se nalazi najbolje organsko gnojivo za krumpir.

5 BONA FORTE Leglo Turska


Produženi učinak, spora potrošnja
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 190 rub.
Ocjena (2019): 4.5

BONA FORTE je 100% prirodno gnojivo velike brzine. Namijenjen je njegovanju korijenskog sustava biljaka, poboljšanju plodnosti tla i povećanju prinosa. Glavna razlika aditiva je produljeni učinak, tj. jedna aplikacija će biti dovoljna za 1-2 sezone. Glavni sastojak ovdje je izmet purana, a dodatnu prehranu osiguravaju kalij, fosfor, dušik, biodostupni silicij, magnezij. To je gnojivo u obliku granula koje nemaju jak miris.

Koristi se u različitim fazama uzgoja: u glavnom uvodu, tijekom sadnje i hranjenja. Krompir u prosjeku zahtijeva 500 do 700 g aditiva po m² Prodaje se u pakiranju od 2 kg. Ima dugu akciju. Prednosti: produljeni učinak, spora potrošnja, prirodni proizvod, bez oštrog mirisa, dobra učinkovitost.

4 Izvrsni zeleni pileći izmet


Najbolja vrijednost za novac
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 70 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Sljedeće organsko gnojivo iz Lyubo-Zelena je pileći gnoj s visokim sadržajem esencijalnih elemenata. To uključuje fosfor 3%, dušik 4%, kalij 3%, bor, kobalt, bakar, cink, mangan, bioaktivne tvari. Nanesite "Lyubo-Green" kao glavno gnojivo. Važna značajka je da tijekom uporabe nema neugodnog mirisa. Za krumpir na 1 m2. dovoljno 500-700 grama dodatka.

Jedno pakiranje sadrži 800 g gnojiva. Skup korisnih tvari vrlo je aktivan iu kratkom roku. Nakon primjene dolazi do ubrzanja rasta biljaka, poboljšanja njihovog izgleda i povećanja prinosa. Potpuno organski sastav ne oštećuje korijenje i tlo te ih intenzivno hrani. Glavne prednosti: optimalna cijena, dobra kvaliteta, dovoljno dugotrajna, pozitivne povratne informacije od vrtlara.

3 BIONEKS-1


Kompleks prirodnih hranjivih sastojaka
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 40 rub.
Ocjena (2019): 4.7

"BIONEX-1" je univerzalno gnojivo namijenjeno hranjenju svih kultura, uključujući i krumpir. Sastoji se od sljedećih komponenti: pileći gnoj, prirodni mikro i makronutrijenti, gumi, zaštitni Fitosporin-M, korisna mikroflora. Gnojivo povoljno djeluje na biljke. Poboljšava kvalitetu tla, poboljšava njegovu strukturu, povećava prinos, jača imunološki sustav biljaka, štiti od širenja bolesti.

Zahvaljujući kompleksu elemenata, BIONEX-1 je mnogo učinkovitiji od gnojiva. Jedan paket od 2 kg je dovoljan za 5-10 m2. Kupci navode u pregledima da je nakon primjene dobar rezultat vidljiv - plodnost tla se poboljšava, a gomolji rastu bolje. Prednosti: optimalan sastav, bezopasan za ljude i životinje, visoka učinkovitost, sadrži najvažnije nutritivne sastojke, poboljšava svojstva tla i biljaka, idealna je za krumpir.

2 Biohumus u granulama


Najpogodnija aplikacija
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 100 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Sljedeće gnojivo "Biohumus" je čvrsto stisnute granule, koje su vrlo jednostavne i jednostavne za uporabu. Sastoje se od kompleksa organskih, ekološki prihvatljivih tvari i ne sadrže kemijske elemente. Glavnu komponentu, biohumus, stvaraju crvi iz stajskog gnoja. Biocontainers gnojiva ubrzavaju rast biljaka, obavljaju zaštitne funkcije (od mraza, suše), sprječava poraz različitih bolesti. Usput, rok trajanja ovdje nije ograničen. Jedno pakiranje sadrži 16 granula.

Granule se stavljaju u bunarić i uliju potrebna količina vode (50-70 ml). Tijekom vremena rastapaju, tvoreći hranjivu masu oko biljaka. To stvara ugodno okruženje za rast i razvoj gomolja. Vrtlari bilježe visoku klijavost sjemena kada se koriste vrhnje.Prednosti: prikladna primjena, osigurava obilnu ishranu biljaka, poboljšava otpornost na bolesti, štiti od negativnih utjecaja, ekonomičnu potrošnju, izvrsne kritike, dobre rezultate, dugotrajno skladištenje.

1 AQUARINE Krumpir


Izvrsna cijena
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 30 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Koncentrirano gnojivo "Akvarin krumpir" stvoreno je za bazalne i folijarne preljeve. To je neobičan, ali vrlo zgodan način primjene - prskanje vodom, i ima nisku cijenu. Jedno pakiranje od 100 g dovoljno je za 50 litara vode. Aditiv sadrži mnoge korisne elemente, uključujući sumpor, dušik, fosfor, magnezij, bor i druge. Važna razlika između gnojiva je da su sve tvari sadržane u keliranom obliku (složene organske soli). To osigurava brzu apsorpciju aditiva od strane biljke i ima blagotvoran učinak na tlo.

Nakon prskanja, djelovanje počinje odmah. "Aquarine Potato" je mješavina praha i granula. Primjenjuje se od proljeća do ljeta (srpanj), kako samostalno, tako i zajedno s sredstvima za zaštitu bilja. Za postizanje najboljeg učinka potrebno je 4 puta ponoviti postupak raspršivanja u različitim fazama stvaranja biljaka. Prednosti: najbolja cijena, praktična uporaba, visoka učinkovitost, optimalna potrošnja, dobar sastav.


Najbolje organsko-mineralno gnojivo za krumpir

Organsko-mineralni tip je gnojivo koje se sastoji od organskih tvari i kombinirano s njima mineralnih spojeva. Ovaj tip se smatra jednim od najučinkovitijih, jer sadrži sve potrebne elemente za ishranu biljaka i tlo. Takvi aditivi značajno povećavaju plodnost i prinos. Po cijeni, takva gnojiva su prilično pristupačna, stoga su široko korištena od strane vrtlara. Podijeljeni su na humusne, tekuće i složene. Ispod su najbolji organsko-mineralni dodaci za krumpir.

4 JOY Lignohumate sadnica


Dobre zaštitne značajke
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 140 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Organsko-mineralno gnojivo JOY Lignohumate "Sadnice" s visokim sadržajem kalija idealno je za hranjenje krumpira i drugih usjeva. Može se koristiti kao standardna metoda i za namakanje sjemena. To daje jaku hranu i dodatno ubrzava njihovu klijavost nekoliko puta. Sastav je obogaćen sumporom, fosforom, dušikom, željezom, molibdenom, silicijumom, magnezijem itd. Udio soli humusnih tvari iznosi 2,7%. Za primjenu je potrebno otopiti sredstva s vodom.

Tekući aditiv se nudi u bočici od 0,33 litre. Recenzije vrtlari ukazuju na značajno povećanje klijavosti sjemena nakon primjene, doprinosi zdravom razvoju biljaka. Gnojivo ima dobre zaštitne funkcije. Prednosti: poboljšava kvalitetu sjemena, ubrzava rast, povećava prinos, optimalan sastav, sporo konzumiranje, pogodno za namakanje sjemena, puno pozitivnih odgovora.

3 Fertika Organo-Mineral


Bolja stimulacija rasta biljaka
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 290 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Fertika neposredno djelujuće gnojivo od 18% sastoji se od humata i sadrži mnogo korisnih elemenata u tragovima potrebnih za dobru prehranu biljaka. Predstavljeni u obliku zrnaca, svaki od njih ima cijeli niz tvari koje osiguravaju aktivan rast krumpira i drugih kultura. Aditiv se koristi kao glavna primjena (10-15 g po jažici), tijekom navodnjavanja (oko 30 g po litri vode) i za hranjenje nekoliko puta tijekom sezone, 20-40 grama po kvadratnom metru. U južnim regijama, uporaba gnojiva odvija se od veljače, au srednjoj zoni od ranog proljeća.

Možete birati između pakiranja od 900 g i 2,5 kg. Stvoreno gnojivo za otvoreno i zaštićeno tlo.Mali paket dovoljan je za prosječno 40 četvornih metara. m. zemljište. Utjecaj na korijenski sustav i tlo se događa odmah. Glavne prednosti: intenzivna stimulacija rasta biljaka, intenzivna prehrana, poboljšana kvaliteta tla, optimalna potrošnja, popularni proizvođač, učinkovitost.

2 Gumi-omi krumpir, mrkva, rotkvice


Univerzalna uporaba, meko djelovanje
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 60 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Organo-mineralno gnojivo "Gumi-Omi" izrađeno je posebno za krumpir, mrkvu i rotkvicu. Značajno povećava prinos, hrani korijenje biljaka, ispunjava ih korisnim elementima, potiče aktivan rast, poboljšava kvalitetu tla i ima zaštitna svojstva. Glavna komponenta je pileći gnoj, koji se savršeno kombinira s korisnim elementima u tragovima: bor, Gumi i bakar. Jedan paket sadrži 700 g dodatka, što je dovoljno za deset četvornih metara.

Primjenjuje se u proljeće prije sadnje (u rasutom stanju), stavlja u svaki izvor na dan sjetve i služi kao gnojivo svaka dva tjedna prije početka vezanja žarulja. Uz bilo koju metodu gnojiva je potrebno u iznosu od 700 g po 10 sq. M. Rok trajanja je čak 4 godine. Glavne prednosti: najbolja cijena, univerzalna primjena, nježno utječu na tlo i biljke, idealno za krumpir, prirodni sastav, pozitivne povratne informacije.


1 WMD Buyskie "Krumpir"


Visoka učinkovitost
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 320 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Sljedeće mineralno gnojivo namijenjeno je za složeno hranjenje krumpira. Sastav sadrži fosfor u koncentraciji od 6%, magnezij 6%, dušik 10% i kalij 16%. Važna razlika je u tome što ne sadrži klor štetan za biljke. Prikazana je u obliku malih granula, raspoređenih u malim količinama. Jedno dobro zahtijeva 10 grama gnojiva tijekom sadnje, prije nego što se poveća količina do 20 grama, dok se priprema tla treba 50 grama po kvadratnom metru.

Aditiv poboljšava metabolizam biljaka, štiti od negativnih učinaka okoliša, smanjuje rizik od infekcije raznim bolestima. Ima dug vijek trajanja - 5 godina. Uz sporu potrošnju, to će uštedjeti novac na kupnji novih paketa. Težina jednog paketa je 3 ili 5 kg. Prednosti uključuju izvrsnu učinkovitost, visok sadržaj korisnih elemenata, pozitivne povratne informacije, ubrzani rast i razvoj biljaka, praktičnu upotrebu, sporu potrošnju, odsustvo klora u pripravku.

Popularno glasanje - tko je najbolji proizvođač gnojiva za krumpir?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 35
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije