15 najboljih rezača

mjesto

ime

Ocjena značajke

Vrhunski mehanički rezači četke

1 GARDENA 600 Udobnost Najsnažniji mehanički rezač četkica
2 Rostock 423555 Najbolja cijena i minimalna težina
3 PALISAD 60588 Najlakše. Podesiva duljina ruke
4 RACO 4210-53 / 212 Antikorozivni premaz. Dugi vijek trajanja

Top električni rezači četkica

1 Bosch AHS 45-16 Najkompaktniji i najlakši rezač četki
2 Makita UH4261 Najbolja kvaliteta
3 GRINDA PRO linija GBCP-53-22 Najbolja cijena
4 BLACK & DECKER BEHTS301 Visoke performanse. Mala težina

Vrh škare za punjenje

1 MAKITA UH200DWE Najmobilniji i praktičniji rezač četkica
2 Bosch Ahs 50-20 li Najbolja funkcionalnost
3 Greenworks G40PH51 Najučinkovitija baterija
4 Gardena ComfortCut Li-18/50 Zaštita noževa od oštećenja

Najbolji rezači za živu ogradu

1 Stihl HS 45 Najpopularniji rezač četkica
2 ECHO HCR-161ES Najbolji profesionalni rezač četkica
3 CHAMPION HT625R Razumna cijena. Odabir kupca

Poboljšanje vikendice ili ladanjske kuće nije potpuno bez formiranja grmlja i krošnji. Za izradu jedinstvenih elemenata krajobraznog dizajna i živica koristili su se specijalizirani alati - četke za rezanje.

Naš pregled predstavlja najbolje modele ovog alata. Za praktičnost čitatelja, ocjena je podijeljena u skupine prema vrsti dizajna opreme. Procjena svakog od sudjelujućih strojeva za kosu temelji se na tvorničkim specifikacijama i radnom iskustvu, što su se neki vlasnici ljubazno složili da dijele svoje povratne informacije.

Vrhunski mehanički rezači četke

Glavne prednosti mehaničkih četki su dugotrajnost i jednostavnost. Mnogi od njih se razlikuju u razumnoj cijeni, ne zahtijevaju poseban odlazak i skladištenje.

4 RACO 4210-53 / 212


Antikorozivni premaz. Dugi vijek trajanja
zemlja: Tajvan
Prosječna cijena: 1985 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Dizajniran za izvođenje radova na vrtovima na obrezivanju travnjaka i širokom izboru vrtnih biljaka, mehanički stroj za rezanje četke RACO 4210-53 / 212 je posebno pogodan za korisnika. Zbog prisutnosti gumiranih teleskopskih ruku, možete podesiti potrebnu veličinu alata u rasponu od 62 do 85 cm, što vam omogućuje jednostavno izvođenje potrebnih manipulacija čak iu teško dostupnim mjestima.

Noževi RACO 4210-53 / 212 izrađeni su od kaljenog čelika uz jedinstveni RACO-Hitekflon premaz koji osigurava zaštitu od korozije i olakšava rezanje. Njihov valoviti oblik osigurava najbolje hvatanje grana. Tehnologija povratne opruge koja se koristi u ovom modelu, omogućuje obavljanje radova s ​​najmanje troškova energije. Povratne informacije vlasnika pozitivno ukazuju na dugi vijek trajanja, lako održavanje i jednostavnost održavanja alata.

3 PALISAD 60588


Najlakše. Podesiva duljina ruke
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 1391 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Ručni rezač četkom s teleskopskim ručkama PALISAD 60588 će biti najbolji izbor ako je potrebno izvršiti pomlađivanje vrta ili formiranje krunastog grmlja sa živim izdancima čiji promjer ne prelazi 10 mm. Zbog činjenice da je ručka izrađena od poliamida ojačanog staklenim vlaknima, proizvođač je uspio smanjiti težinu alata, što uvelike olakšava rad.

Ravne oštrice strojnog rezača PALISAD 60588 imaju duljinu od 180 mm i izrađene su od čelika visoke čvrstoće s teflonskim premazom koji osigurava nizak koeficijent trenja, čime se ubrzava proces rezanja. Mehanizam poluge predviđen ovim modelom također je dizajniran da pojednostavi rad zbog mogućnosti povećanja sile rezanja za 20% bez povećanja vanjskih sila. Korisnici u svojim pregledima bilježe jednostavnost i pouzdanost dizajna, kao i jednostavnost korištenja i dugi vijek trajanja.

2 Rostock 423555


Najbolja cijena i minimalna težina
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 420 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Najjednostavniji i najjeftiniji mehanički stroj za rezanje četki dizajniran je u Rusiji. Ovaj model je Rostock 423555. Alat je namijenjen domaćim ljetnim stanovnicima i vrtlarima. Uz njegovu pomoć bit će moguće brinuti se za živicu, odrezati grane grmlja i drveća. Zahvaljujući oštrim noževima od legiranog čelika, dobiva se savršeno glatko i ravnomjerno rezanje. Takvu kvalitetu osobito cijene vrtlari pri rezidbi i presađivanju. Škare teže samo 700 grama, tako da možete napraviti puno krunu formiranje za dugo vremena, bez osjećaja umora. Čelične olovke omogućuju vam da koristite najjači napor muških ruku. Postojanje gumiranih ručki pruža praktičnost tijekom rada.

Domaći vrtlari i vrtlari pozdravljaju osobine škare Rostock 423555, kao što su pristupačnost, jednostavnost, jednostavnost korištenja, pouzdanost i trajnost. Povremeno je potrebno izoštriti rezne oštrice noževa, a za rezanje debelih grana potrebno je puno truda.

Uobičajene vrste rezača za četke

 • Ručni ili mehanički alati, mnogi obični ljudi znaju pod nazivom škare. Oni stvarno imaju oblik škare, ali mogu izrezati guste grane grmlja i drveća;
 • Električni škare su složeni uređaji koji se sastoje od gume s oštrim zubima i elektromotora. Snaga se napaja putem električnog kabela, što predstavlja značajan nedostatak ove skupine alata;
 • Modele baterija karakterizira pokretljivost i jednostavnost. Kratki rezni dio pokreće baterija. Obično traje 30-40 minuta rada, što nije dovoljno za obrezivanje velikih razmjera;
 • U profesionalne svrhe najbolje odgovara rezačima za četkice. One su nešto teže od mehaničkih i električnih modela. Ali možete obaviti obrezivanje od kućne mreže tijekom radnog dana.

1 GARDENA 600 Udobnost


Najsnažniji mehanički rezač četkica
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 4921 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Mehanička sjeckalica GARDENA 600 Comfort je snažna. Škare su opremljene patentiranom opremom, što povećava električni alat za 46%. Gel jastučići u sloju olovki upijaju potrese pri radu, što stvara potrebnu udobnost pri radu. S obzirom na malu težinu (840 g), škare se mogu koristiti dugo vremena bez umora. Proizvođač je vodio računa io oštrini noževa, čija je duljina 23 cm. Ravno izoštravanje pogodno je za oblikovanje krunica grmlja i drveća. Najviša kvaliteta proizvoda potvrđena je 25-godišnjim jamstvom.

Prema vrtlarima, najbolje karakteristike škare GARDENA 600 Comfort su snaga rezanja, lakoća korištenja, mala težina, oštri noževi i dugo jamstvo. Nedostaci uključuju visoku cijenu mehaničkog alata.

Top električni rezači četkica

Električni rezači imaju ograničene mogućnosti zbog prisutnosti 220V mreže u blizini.Oni su najpogodniji za ljetne stanovnike koji imaju grmlje i živu ogradu u blizini kuće ili garaže.

4 BLACK & DECKER BEHTS301


Visoke performanse. Mala težina
zemlja: SAD (proizvedeno u Kini)
Prosječna cijena: 5490 rub.
Ocjena (2019): 4.4

Snažni (500 W) električni rezač četkica BLACK + DECKER BEHTS301, namijenjen za njegu vrta i živice, nosit će se čak i s najdebljim granama promjera do 35 mm. Najbolja kvaliteta rezanja ovog modela je 50 cm dvostrana oštrica s nagibom zuba od 22 mm. Praktičnost upravljanja ovim alatom osigurava ergonomska drška s gumiranom površinom.

Slučajno lansiranje sječiva BLACK + DECKER BEHTS301 isključeno je zbog sustava zaštite koji je potreban za dvostruki start. Mala težina uređaja omogućuje vam da podrezujete čak iu uvjetima vertikalnog položaja alata i uzdignute ruke, bez trošenja ogromnog napora. Povratna informacija o ovom električnom rezaču četki je uglavnom pozitivna - korisnici primjećuju minimalan trud i vrijeme kada rade puno posla.

3 GRINDA PRO linija GBCP-53-22


Najbolja cijena
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 3710 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Električni rezač GRINDA GBCP-53-22 serije PRO Line ima najveću prednost nad ostalim modelima u ovoj kategoriji - to je najbolja cjenovna politika koja je osigurala njegovu veliku popularnost na domaćem tržištu. Unatoč dampinškoj cijeni, uređaj se odlikuje kompaktnom veličinom i dobrom upravljivošću, što omogućuje ne samo stvaranje zelenih površina, već i živih živica, ali i raznih figura. Uz to, možete se pobrinuti ne samo za grmlje, nego i za formiranje krune stabala. Zaštita od slučajnog aktiviranja i trenutnog zaustavljanja noževa pri otvaranju ključa za zaključavanje osigurava odgovarajuću razinu sigurnog rada.

Očigledne prednosti GRINDA GBCP-53-22 škare su vlasnici privatnih kuća i ljetnikovaca koji smatraju ne samo nisku cijenu. U recenzijama, mnogi korisnici izražavaju iskreno iznenađenje. Ocjenjujte sami - dobra kvaliteta izrade, robustan kovčeg i prisutnost zakretnog mehanizma (koji osigurava lakoću rada na teško dostupnim mjestima) i zaštitni štit za lice stvaraju dojam da je cijena modela nerazumno niska. Međutim, tu su i manji nedostaci u ovom rezaču - može postojati praznina u pogonskom mehanizmu, a oštrina noževa ostavlja puno toga da se poželi.

2 Makita UH4261


Najbolja kvaliteta
zemlja: Japan (proizveden u Kini)
Prosječna cijena: 6428 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Izvrsna kvaliteta ima električni rezač Makita UH4261. Savršen je za ljetne stanovnike i vlasnike ladanjskih kuća. Pomoću uređaja moguće je ugodno podrezati živu ogradu i grmlje. Alat ne stvara buku, ima malu težinu (2,9 kg). Možete raditi s njim satima bez odmora. Naravno, mobilnost modela je ograničena na električnu žicu i nošenje. Ali uređaj je napravljen u sigurnom pogonu. Rezač četkica će raditi dok istovremeno pritisne i drži dvije tipke. Stoga se ne možemo bojati spontanog uključivanja. Stroj ima dovoljno snage za rezanje grana debljine 18 mm. Gumirana ručka omogućuje sprečavanje klizanja ruke.

Potrošači vole kvalitete Makita UH4261 električnog rezača za četke, kao što je rad bez problema, visoke performanse i siguran sustav prebacivanja. Nedostaci uključuju visoku cijenu.

1 Bosch AHS 45-16


Najkompaktniji i najlakši rezač četki
zemlja: Njemačka (proizvedena u Mađarskoj)
Prosječna cijena: 4570 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Najkompaktniji i najlakši električni model u našem pregledu bio je Bosch AHS 45-16 rezač četkica. Zbog male težine (2,6 kg) i dvije ručke, i profesionalni vrtlar i običan ljetni stanovnik moći će se nositi s tim. Čak i krhke žene spretno rukuju ovim alatom, brinući se za zelenilo. Električni uređaj savršeno je uravnotežen, opremljen motorom visokih performansi, oštrim i izdržljivim noževima dugim 45 cm, s dobrom snagom (420 W). Model je opremljen sustavom za isključivanje s dva elementa koji osigurava visoku razinu sigurnosti.

Korisnici u pregledima bilježe brojne pozitivne osobine Bosch AHS 45-16 električnog rezača. To je jednostavnost rada, kompaktnost, mala težina, praktičnost u radu, bešumnost. Nedostaci uređaja je strah od vlage.


Vrh škare za punjenje

Jednostavnost i praktičnost glavni su aduti rezača akumulatora. Alat je opremljen autonomnom baterijom koja zahtijeva periodično punjenje. Napajanje je ograničeno, tako da se mogu koristiti za rezanje tankih grana (do 2,5 cm).

4 Gardena ComfortCut Li-18/50


Zaštita noževa od oštećenja
zemlja: Njemačka (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 7020 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Gardena ComfortCut Li-18/50 akumulatorske škare su najprikladnije za bežično, brzo i kvalitetno obrezivanje zelenila srednje visine. Ovaj stroj za rezanje četkom vrlo je jednostavan za upravljanje i održavanje, a istovremeno osigurava visoke performanse i sigurnost tijekom rada.Litij-ionska baterija bez efekta memorije, opremljena ovim alatom, ima veliku snagu i osigurava 60 minuta neprekidnog rada. Za veću praktičnost, stupanj punjenja baterije prikazan je na LED zaslonu.

Ergonomska drška s dodatnom ručkom osigurava ComfortCut Li-18/50 električni rezač četkica s najudobnijom kontrolom, bez obzira na prirodu posla. Ovaj model pruža posebnu zaštitu od udarca za nož, u slučaju nepažnje i blizine tla ili strukture u procesu rezanja.

3 Greenworks G40PH51


Najučinkovitija baterija
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 8690 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Greenworks G40PH51 akumulatorski rezač četkica predstavljen u našoj ocjeni bit će najbolji izbor za obrezivanje vrtnog drveća i brigu o zelenim živicama do 4 m bez uporabe ljestava. To je moguće zbog postojanja teleskopske šipke (kada se rasklopi, ovaj se alat može povećati na 182 cm). Dijamantsko oštrenje noževa u kombinaciji s velikom brzinom kretanja noževa (frekvencija hoda 25 okretaja / s!) Olakšava rješavanje najrazličitijih grana u debljini.

Posebna značajka rezača četkice Greenworks G40PH51 je mogućnost odabira jednog od sedam mogućih kutova nagiba noževa, što pozitivno utječe na kvalitetu rada. Minimalna razina buke i vibracija jamči pristojnu razinu udobnosti tijekom korištenja ovog uređaja. U recenzijama, mnogi vlasnici su voljeli trajanje baterije - zahvaljujući Li-Ion bateriji, Green Cutter može dugo obavljati svoje funkcije. Ako imate rezervnu bateriju, uređaj će raditi cijeli dan.

2 Bosch Ahs 50-20 li


Najbolja funkcionalnost
zemlja: Njemačka (proizvedena u Mađarskoj)
Prosječna cijena: 9300 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Širok raspon poslova u vrtlarstvu može učiniti akumulatorski rezač Bosch Ahs 50-20 li. Zahvaljujući velikoj snazi ​​i dugoj gumi, alat lako rukuje granama debljine do 25 mm. Poseban dizajn zubi pomaže u brzom podrezivanju. To se naziva Quick-Cut, grane i grane su izrezane prvi put. Kada se drugi modeli ne nose s teškim radom, sustav protiv blokiranja kotača pomaže Bosch Ahs 50-20 li rezaču četke glatko oblikovati živicu i grm. Unatoč velikoj snazi, uređaj je prilično lagan (2,5 kg) i udoban. Za udobnost strojara, postoji višestruka prednja ruka, gumirana stražnja ruka i transparentna zaštita ruku.

Korisnici u pregledima bilježe funkcionalnost alata, jednostavnost korištenja, prisutnost zaštite od betonskih zidova i temelja. Nezadovoljstvo potrošačima samo je visoka cijena.


1 MAKITA UH200DWE


Najmobilniji i praktičniji rezač četkica
zemlja: Japan (proizveden u Kini)
Prosječna cijena: 7490 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Vrlo praktičan i pokretan alat u vrtu je akumulatorski rezač MAKITA UH200DWE. Uz to, ne možete samo izrezati živicu ili grmlje, nego stvoriti jedinstvene oblike. Uređaj teži samo 1,2 kg, što vam omogućuje da radite na ljestvici i ispružite ruku. Kratka guma (22 cm) neće se držati za sve grane, dopuštajući vrtlaru da ostvari svoje fantazije. Baterija može raditi oko 30 minuta bez odmora, tako da morate postaviti lokalne ciljeve. Praktičnost u radu osigurava gumirana drška i blokiranje spontanog uključivanja.

Korisnici ističu nekoliko prednosti MAKITA UH200DWE rezača četkica na baterije. To je jednostavnost, mobilnost, praktičnost, jednostavno održavanje, prisutnost indikatora punjenja. Do kontra treba uključiti značajnu buku, mogućnost rezanja samo tankih grana, ograničeno vrijeme.

Najbolji rezači za živu ogradu

Najmoćniji i neovisniji tip rezača za četke je alat na plin. Opremljen je motorom s unutarnjim izgaranjem, koji zahtijeva redovito održavanje i složene popravke. Takvi modeli puno teže, stvaraju mnogo buke, ispuštaju otrovne plinove.Ali za profesionalnu aktivnost oni su neophodni pomoćnici.

3 CHAMPION HT625R


Razumna cijena. Odabir kupca
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 10200 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Rezač četkica ima pogon na benzin od 1 l. i opremljen s oštricom duljine 60 cm Alat je sposoban obavljati veliku količinu zadataka u obradi zelenih površina. Maksimalni promjer odsječenih grana ne smije prelaziti 12 mm. (ovisi o duljini noževa). Naravno, snaga dvotaktnog motora dovoljna je za masivnije grane, ali u ovom slučaju postoji velika vjerojatnost oštećenja noževa, koje je za daljnji rad potrebno zamijeniti.

Unatoč buci motora, ovo je najrelevantniji tip alata za autonoman i dugotrajan rad. Okretna ručka olakšava uporabu u uspravnom položaju - težina alata je prilično pristojna i iznosi 5,4 kg. Općenito, vlasnici su zadovoljni performansama i izdržljivošću CHAMPION HT625R (zidovi cilindara imaju kromirani izgled). Pregledi naglašavaju pristupačnu cijenu u usporedbi sa sličnim modelima drugih marki. Korisnici koji su iskusili ovaj rezač četkica u poslu, smatraju ga više nego poštenim.

2 ECHO HCR-161ES


Najbolji profesionalni rezač četkica
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 28490 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Japanski stroj za rezanje četke ECHO HCR-161ES namijenjen je profesionalnoj uporabi. U vještim rukama vrtlara, on postaje samurajski mač, koji siječe sve oko sebe. Alat visokih performansi pruža snažan benzinski motor. Poznat je po iznimnoj izdržljivosti i pouzdanosti. Zanimljivo je izraditi ispušni sustav, ispušni plinovi puhati u izrezanu travu i grane. Pokretanje motora je besprijekorno, posebno zadovoljno smanjenim otporom kabela startera. Vibracije se učinkovito suzbijaju posebnim sustavom stabilizacije. Radi lakšeg rukovanja, ručka ima pet stupnjeva prilagodbe.

Iskusni korisnici visoko cijene takve osobine sječkara ECHO HCR-161ES kao visoke performanse, udobnost pri radu i rad bez problema. Mnogi vrtlari amateri žele kupiti takav alat, ali ih visoka cijena zadržava.


1 Stihl HS 45


Najpopularniji rezač četkica
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 16690 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Vrlo popularan motorni rezač u našoj zemlji je model Stihl HS 45. Motorne škare nisu samo profesionalni vrtlari, već i vlasnici kuća i vikendica. Jedinica je opremljena snažnim motorom koji se lako pokreće i radi glatko. Instaliranjem dvostranog noža možete raditi u različitim ravninama. Model karakterizira svestranost zahvaljujući zakretnoj ručici. Jednako je prikladan i za desničare i za lijeve ruke. Ugrađeni amortizer prigušuje trzaje i smanjuje trzaj pri pokretanju ili preopterećenju motora. S obzirom na malu težinu benzinskih škarica (4,7 kg), možete raditi u udobnim uvjetima dugo vremena.

Profesionalni vrtlari i amateri na prvo mjesto stavljaju takvu kvalitetu stroja za rezanje četki Stihl HS 45 kao manevarske sposobnosti. Model je jednostavan za korištenje, ne uzrokuje probleme s održavanjem i popravcima. Od minusa postoji mali spremnik goriva.

Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač rezača četke?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 31
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije