15 najboljih štednjaka

mjesto

ime

Ocjena značajke

Vrhunski plinski štednjaci

1 Hotpoint-Ariston PCN 641 T IX Savršeno funkcionalno raspoređivanje plamenika
2 Fornelli PGA 45 Fiero Najbolji model s 3 zvona
3 GEFEST CH 1211 Optimalna kombinacija cijene i kvalitete izrade

Top indukcijske ploče za kuhanje

1 Gorenje IT 612 SY2W Pouzdana zaštita djece
2 Zanussi ZEI 5680 FB Panel s funkcijom prepoznavanja prisutnosti posuđa
3 Hansa BHI68611 Jedinstvene značajke, brzo grijanje

Vrhunski električni štednjaci

1 LEX EVH 640 BL Najbolja funkcionalnost
2 MAUNFELD MVCE 59.4HL.1SM1DZT BK Korisni uređaj s ovalnom zonom grijanja
3 Kuppersberg FT6VS16 Individualni mjerač vremena za svaki plamenik

Najbolje kombinirane ploče za kuhanje

1 Hansa BHMI61414030 Najbolji uređaj s Hi-Light plamenicima
2 MAUNFELD MEHS 64 98S Najsažetiji dizajn
3 ILVE H39BCNVAnt / WH Ploča s roštiljem

Glavna 2 kuhala za kuhanje

1 Samsung CTR432NB02 Najučinkovitija površina za kuhanje "Domino"
2 LEX EVH 320 BL Najbolja domaća ploča s 2 prstena
3 Weissgauff HV 312 B Širok raspon temperaturnih uvjeta

Želja potrošača da koriste svaki centimetar kuhinjskog prostora ergonomski i istovremeno poboljšavaju estetsku percepciju interijera, uklanjaju glomazne kućanske aparate iz njihovih očiju doveli su do izgleda ugrađenih aparata, uključujući i kuhala. Dobili su moderan funkcionalni dizajn, nove materijale otporne na habanje i učinkovite tehnologije.

Inženjerski razvoj vodećih tvrtki usmjeren je na stvaranje maksimalne udobnosti pri radu površina za kuhanje, opremanje tehničkim karakteristikama i opcijama koje su optimalne za njihovu cjenovnu kategoriju. Prilikom odabira kupca, najprije se rukovode nazivom marke, tipom modela i skupom korisnih funkcija koje se najčešće koriste u radu.

Trenutno, proizvođači opskrbljuju tržište električnim, uključujući indukcijske, plinske i kombinirane uređaje bez pećnica, ali s mogućnošću dodatne samostalne instalacije. Jeftini proizvodi za kuhanje dostupni su mnogim potrošačima, a proizvode ih GEFEST (Bjelorusija), Hansa (Poljska), Gorenje (Slovenija), Simfer (Turska), Midea (Kina) i drugi. U skupljem segmentu rade dobro poznati Smeg (Italija), Bosch (Njemačka), Kuppersberg (Njemačka), Hotpoint-Ariston (Italija), Zanussi (Italija), Electrolux (Švedska). Evo 15 najboljih modela panela koji su dobili mnogo pozitivnih povratnih informacija od vlasnika opreme.

Vrhunski plinski štednjaci

Tradicionalne plinske ploče, kao i peći, mogu raditi i na centralno isporučenom izvoru energije i ukapljenom. Za to, većina modela ima dodatne posebne dijelove u kompletu. Ostatak instalacije i rada se ne razlikuje mnogo od uobičajenog kućnog plina.

3 GEFEST CH 1211


Optimalna kombinacija cijene i kvalitete izrade
zemlja: Bjelorusija
Prosječna cijena: 8 000 rub.
Ocjena (2019): 4.7

GEFEST CH 1211 - najbolji jeftini plinski štednjak u poretku s ekspresnim štednjakom. Bijela emajlirana površina se lako održava i ne zahtijeva upotrebu posebnih sredstava za čišćenje. Trajnost uređaja ovisi o učestalosti korištenja tehnologije, točnosti tretmana, jer emajl može vremenom izgorjeti. Lijepa značajka je prisutnost ekspresnog plamenika, koji se odlikuje većom snagom i brzinom grijanja do željene temperature, nakon čega održava toplinu.

Među prednostima, korisnici također ističu kontrola plina, automatsko paljenje,udobne hladne ručke, strželjeznog lijevanog željeza rešetke neobičnih oblika, koji su uključeni. Od minusa -neugledan dizajnjaka buka na poslu, gHorizontalni raspored cijevi za priključak na plin, koji zahtijeva dodatnu ugradnju adaptera.

2 Fornelli PGA 45 Fiero


Najbolji model s 3 zvona
zemlja: Italija
Prosječna cijena: 11 500 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Koncept ovog modela ispunjen je idejom minimalizma, senzualnog sklada i brige za potrošače. Nećete naći ništa suvišno u njemu, ali čak i sa 3 plamenika različitih promjera, može nadmašiti mnoge kolege s 4 prstena. Jedna od glavnih prednosti je mala instalacijska površina od 42,6 x 45,5 cm, stoga je ugrađeni uređaj odličan za male kuhinje ili radne niše. Kaljena staklokeramička ploča debljine 6 mm (!) Ne prati samo popularne trendove, nego i elegantan izgled, povećanu čvrstoću, bez žetona. Da, i pranje takve plinske ploče, prema korisnicima, mnogo je lakše nego emajlirano. Osim toga, svaki se plamenik isporučuje s rešetkama od lijevanog željeza.

Svi odvojivi plamenici mogu raditi i iz glavnog izvora energije i iz tekućeg, za koje postoje posebne mlaznice u setu. Jedan od plamenika je opremljen dodatnom plamenom za ubrzani rad. Ako u kući postoji wok, onda će adapter uključen u paket biti dobra vijest za vlasnike. Električne funkcije paljenja i regulacije plina povećavaju upravljivost i sigurnost opreme.

 1. Kada koristite plinske boce ne zaboravite promijeniti mlaznice na plinskoj ploči. Najčešće se, prema zadanim postavkama, na njega ugrađuju elementi za glavni plin, a za plin balon, u pravilu, isporučuju se zajedno s pločom za kuhanje.
 2. Indukcijska ploča za kuhanje je nesumnjivo tehnološki najnaprednija i sigurnija. Ali kada ga kupite, najvjerojatnije ćete morati potpuno ažurirati "ormar za posuđe". Kod indukcijskih kuhala prikladni su samo spremnici od lijevanog željeza i čeličnih (nerđajućih) površina. Dno posude treba biti masivno, s dovoljnom površinom kontakta i minimalnom debljinom od 2 mm. Proizvođači najčešće označavaju takav proizvod ikonom Induktion. Cijene za "indukcijske" posude počinju od 50 dolara, a za tave - od 35 dolara.

1 Hotpoint-Ariston PCN 641 T IX


Savršeno funkcionalno raspoređivanje plamenika
zemlja: Italija
Prosječna cijena: 14 500 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Model je dobio najviše oduševljenih recenzija prvenstveno zbog čvrstoće i svestranosti kućišta od nehrđajućeg čelika, gdje se nalaze 4 prstena u obliku dijamanta. Ovaj pristup vam omogućuje da istovremeno stavite veliki kapacitet, što ne utječe na opskrbu plinom. Površina ploče nije sklona ogrebotinama, lako se čisti, čak i kada se koriste konvencionalni deterdženti. Važna značajka dizajna - visoke strane, koje sprečavaju curenje prolivene tekućine. Vlasnici također uključuju mehaničke prekidače, elegantnu rešetku od lijevanog željeza koja se ne zagrijava čak ni pri dugotrajnom radu uređaja za kuhanje. Upravljačka jedinica se nalazi naprijed i ne ometa raspored posuđa.

Među funkcionalnim, posebnu pažnju privlači ubrzano zagrijavanje jednog od plamenika. Pod uvjetom da "Triple Crown" omogućuje pripremanje omiljenih jela u ekspresnom načinu. Upravljanje plinom svakog plamenika čini cijeli proces potpuno sigurnim, tako da nije potrebno stalno prisustvo u kuhinji. Tu je i automatsko električno paljenje koje brzo radi i ne izaziva nikakve pritužbe.

Top indukcijske ploče za kuhanje

Indukcijska ploča za kuhanje je suvremeni tip kuhinjskog električnog štednjaka, čiji princip uključuje zagrijavanje metalnih posuda indukcijskim strujama nastalim magnetskim poljem frekvencije do 100 kHz. Na internetu postoje mnoge rasprave o učinkovitosti i sigurnosti takvih površina za kuhanje. Za praktičnu procjenu svih prednosti i mane, pripremili smo posebnu tablicu:

pokazatelj

Plinska kuhala

Električna ploča za kuhanje s keramičkom površinom

Električna ploča za kuhanje s indukcijskom površinom

Učinkovitost (učinkovitost)

50%

70%

90%

Sigurnost i ekološka prihvatljivost

Propuštanje plina zbog nepravilnog spajanja. Postoje produkti izgaranja (ugljični dioksid). Potrebna je dobra ventilacija.

Površina se zagrijava, grije (TEH). Dodirivanje može uzrokovati opekline. Toplina se stvara i zrak u prostoriji se zagrijava.

Površina ploče se ne zagrijava, tako da dodirivanje ne uzrokuje opekline. Zagrijava samo posuđe koje se stavlja na površinu za kuhanje.

Paljena ploča

Paljenje je moguće

Izgaranje je moguće čak iu slučaju staklokeramike.

Peć se ne lijepi jer se površina ne zagrijava

Podešavanje temperature

Nije regulirano

Nije regulirano (možete postaviti samo tajmer)

Možete postaviti željenu temperaturu. Funkcija je korisna, na primjer, kod zagrijavanja mlijeka. Nakon što je stavio 80 stupnjeva, moguće je ne brinuti da će mlijeko pobjeći.

šum

Tihi rad. Zvuk dolazi samo od hrane za kuhanje ili kipuće vode.

Tihi rad. Zvuk dolazi samo od hrane za kuhanje ili kipuće vode.

Na velikoj snazi, vidljivo je čuo zujanje i zvižduk

Zagrijte 1 litru vode

6-8 min.

5-7 min.

3 min

Posebna jela

Nije potrebno

Nije potrebno

Površina posude mora biti izrađena od lijevanog željeza ili nehrđajućeg čelika kako bi se magnetizirala.

Zatim se okrećemo ocjeni najboljih modela (TOP-3) električnih indukcijskih kuhala.

3 Hansa BHI68611


Jedinstvene značajke, brzo grijanje
zemlja: Poljska
Prosječna cijena: 23 690 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Hansa BHI68611 je zaradio mjesto na ljestvici zbog svojih jedinstvenih značajki, koje uvelike pojednostavljuju svakodnevno kuhanje i stvaranje svečanog stola. Glavni "čip" su automatski senzori instalirani jela. Ploča razumije kada postoji nešto na njoj i provjerava jesu li lonci i tave prikladni za indukciju. Vrijedno je spomenuti funkciju povećanja zagrijavanja svih plamenika za 30%, a tajmer će uštedjeti od paljenja hrane. Potonji je instaliran i za svaku zonu posebno, i odmah za panel.

Među zanimljivim prednostima kombiniranja ploča za kuhanje. To je osobito korisno kada se velika jela ne uklapaju u željeno područje. Korisnik smatra da je praktična kontrola jednog ili više plamenika važna prednost. Temelj ploče je njemački staklokeramički SchottCeran, koji se ne boji ogrebotina, temperaturnih promjena, udaraca. Moderan dizajn i elegantna boja uklapaju se u svaku kuhinju.

2 Zanussi ZEI 5680 FB


Panel s funkcijom prepoznavanja prisutnosti posuđa
zemlja: Italija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 20 000 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Ovaj indukcijski model u potpunosti je u skladu s modernim idejama o idealnom u funkcionalnosti ugrađene opreme. Proizvođač je osigurao niz "sitnica" koje kuhanje čine ugodnim i brzim. Od 4 plamenika, dva pripadaju dvostrukom krugu, što dodatno ubrzava tijek rada. Upravljačka ploča tipkala na dodir nalazi se u prednjem dijelu na desnoj strani, tako da je vrlo lako kontrolirati stupanj zagrijavanja plamenika. Ako je potrebno, možete koristiti površinu gumba za zaključavanje. Vlasnici među prednostima nazivaju se izvrsnom osjetljivošću senzora, njihovom reakcijom čak i nakon dodira s mokrim rukama. Time se upravljački sustav razlikuje od tehnologija drugih marki.

Staklo-keramički sloj kućišta je dostatne kvalitete, izdržava dugotrajna mehanička opterećenja, ne zagrijava se. Isključivanje zaštitnog isključivanja štedi ga od preranog habanja, gubitka izvornog izgleda. Senzori za otkrivanje prisutnosti spremnika i zaostale topline samo dodaju brojne pozitivne kritike. Od minusa, tu je lagana buka uključenih plamenika, potreba za korištenjem posebnih jela, ne možete odmah uključiti sve plamenike, nema tajmera.

1 Gorenje IT 612 SY2W


Pouzdana zaštita djece
zemlja: Slovenija
Prosječna cijena: 25 500 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Poznata tvrtka nudi originalno dizajnersko rješenje, profinjenost stila i povećanu sigurnost za sve članove obitelji. Indukcijski model neovisnog tipa instalacije izrađen je od staklokeramike, koja visokom kvalitetom, bez pukotina, izdrži način rada čak i pri punoj snazi. I ona, usput, dostiže 7,1 kW. Sva 4 prstena, bez obzira na veličinu, mogu prouzročiti sadržaj bilo kojeg volumena do ključanja u roku od nekoliko minuta. Nije bitno koji su materijali lonci i tave. Stiliziranu bijelu boju ploče ne odlučuje svaki potencijalni kupac, ali vlasnici opreme bilježe jednostavnost njegovog održavanja.

Upravljačka jedinica tipkala na dodir nalazi se na prednjoj strani ploče, gumb za zaključavanje savršeno štiti od nepotrebne djetinjaste pažnje i slučajnog resetiranja postavki. Zaštitni prekid je još jedan plus modela, jer zahvaljujući ovoj opciji proliveni sadržaj spremnika neće izgorjeti, također su isključeni i rizici pregrijavanja ili kratkog spoja. U svojim pozitivnim recenzijama, vlasnici ukazuju na takve nesumnjive prednosti kao tajmer za sve plamenike, pokazatelj preostale topline. Negativno uzrokuje odsutnost metalnog okvira za ograničavanje


Vrhunski električni štednjaci

Električne ploče za kuhanje izgledaju privlačnije od plina i neophodne su za kuhinju, prilagođenu pojedinačnim mjerenjima. Pomoću ovih uređaja moguće je izbjeći pukotine, što znači da se strani spojevi ne nakupljaju u spojevima. Njihova glavna prednost je mogućnost ugradnje ploče za kuhanje u stanove i kuće bez centralnog plinovoda.

3 Kuppersberg FT6VS16


Individualni mjerač vremena za svaki plamenik
zemlja: Njemačka (proizvedena u Italiji i Francuskoj)
Prosječna cijena: 27 000 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Značajka ploče za kuhanje može se smatrati prisustvom pojedinog tajmera za svaki od plamenika, što olakšava uporabu, čini rad uređaja ugodnim. Zona proširenja promjera, zaštita djeteta, kontrola senzora i zaključavanje ploča su još jedna važna prednost. Kupci također potvrđuju lakoću čišćenja površine i visoku brzinu grijanja plamenika. Među nedostacima je naznačeno da se hlađenje polagano hladi, osobito nakon duljeg korištenja, kao i povišena temperatura dijelova panela koji se nalaze neposredno uz zone grijanja. Odziv senzora nakon 2-3 godine rada može se pogoršati.

2 MAUNFELD MVCE 59.4HL.1SM1DZT BK


Korisni uređaj s ovalnom zonom grijanja
zemlja: UK (proizvedeno u Poljskoj, Francuskoj, Italiji, Turskoj i Kini)
Prosječna cijena: 27 000 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Malo poznata marka, na iznenađenje korisnika, uspjela se uspostaviti među kupcima na pozitivnoj strani.

Prema tome, u pregledima, kao posebnoj karakteristici, najčešće se navodi višenamjenska svojstva proizvoda: mogućnost isključivanja plamenika za povećanu sigurnost, prisutnost indikatora zaostale topline i neovisne instalacije.

4 keramička plamenika zaslužuju posebnu pažnju, od kojih je svaka opremljena dodatnim grijačem za brži rad. Štoviše, jedan od plamenika je dvostruki, a drugi je ovalna zona grijanja, Ovaj aranžman ne ostavlja kućanice ravnodušnim, omogućujući vam kuhanje jela u ogromnim kotlovima ili duguljastom utyatnitsah.


1 LEX EVH 640 BL


Najbolja funkcionalnost
zemlja: Rusija (proizvedena u Italiji, Kini, Poljskoj)
Prosječna cijena: 11 500 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Za one koji sanjaju o električnoj ploči za kuhanje, u kojoj su sva tehnička rješenja jednako uravnotežena, ovo je najbolja opcija. S dimenzijama ugradnje od 56x49x44 cm, uređaj ima težinu od samo 8,5 kg. Ovaj parametar vam omogućuje postavljanje opreme čak iu laganim dizajnom namještaja. Snaga proizvoda je 6 kW, sasvim je dovoljna za puni rad 4 plamenika dva promjera - 16,5 i 20 cm. Moderni Hi Ligth grijaći elementi osiguravaju visoku površinsku pouzdanost u radu.

Staklo-keramički premaz kućišta je izdržljiv, nije uzalud tvrtka koja daje jamstvo od 36,6 mjeseci na opremu. Upravljačka jedinica osjetljiva na dodir nalazi se na prikladnom mjestu, radi bez kvarova, grijanje se lako regulira. Od posebnog interesa je cijeli niz korisnih opcija - isključivanje prilikom kuhanja, zaštita od pregrijavanja, zaključavanje, indikacija preostale topline. Kao što je navedeno u pregledima korisnika, sigurnosni model je na visokoj razini. Vanjska buka tijekom rada se ne poštuje. Tajmer za plamenike omogućuje vam da pojednostavite cijeli proces kuhanja.

Najbolje kombinirane ploče za kuhanje

Prednost kombiniranih ploča za kuhanje je da mogu kombinirati funkcije nekoliko vrsta površina: plin, električni i indukcijski. Neki modeli mogu se dodatno opremiti grilom, fritezom i drugim modulima. Svestranost - glavni adut takvih panela. Na primjer, kombinacija plinskih i električnih površina će, s jedne strane, ubrzati pripremu jela, as druge - uštedjeti na struji i ne brinuti o funkcionalnosti peći tijekom nestanka struje.

3 ILVE H39BCNVAnt / WH


Ploča s roštiljem
zemlja: Italija
Prosječna cijena: 78 000 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Ovaj kuhinjski uređaj neovisnog tipa instalacije je u povećanoj potražnji među ljubiteljima jela na roštilju. S veličinom 90x52 cm, koja je za takvu funkcionalnost prilično kompaktna, uređaj je uredno integriran u radne površine stolova i postolja. Vlasnici se razlikuju od emajliranog sloja ploče, ali radni potencijal zasigurno zaslužuje samo visoke ocjene. Dizajn je opremljen s 5 izmjenjivih plamenika, od kojih su četiri plinski, a jedan je električni roštilj s lava kamenjem. Za ubrzanu pripremu, plamenik (12 cm) je opremljen sustavom Triple Crown.

Pomoću automatskog paljenja, opcija regulacije plina postiže jednostavnost korištenja i sigurnost. Najveća ploča za roštilj je u sredini, omogućujući vam da istovremeno koristite ostatak. Segmentni plamenici opremljeni su s rešetkama od lijevanog željeza. Mehanička upravljačka jedinica postavljena je okomito desno, što je u ovom slučaju sasvim opravdano.

2 MAUNFELD MEHS 64 98S


Najsažetiji dizajn
zemlja: Velika Britanija
Prosječna cijena: 14 500 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Uređaj je uključen u rejting zbog široke zastupljenosti u maloprodajnim lancima, dobre funkcionalnosti. Na prvi pogled, nezamjetna vanjska ploča odlikuje se svestranošću dizajna. Naravno, u luksuznim kuhinjama s dizajnerskim dizajnerskim namještajem neće izgledati, ali je sasvim prikladan za minimalističke slušalice. Nekoliko kupaca stječe takav model za seoske kuće. Kućište od nehrđajućeg čelika dobro je otporno na prodor vlage, temperaturne padove i pribor za kuhanje koji udara u površinu.

Postoje 4 plamenika, plinski i električni plamenici su raspoređeni okomito u parovima. Lako se uključuju i podešavaju okretanjem gumba. Jedini nedostatak prekidača, prema nekim vlasnicima, je njihov položaj na desnoj strani konstrukcije, kao i upotreba plastike kao materijala koji se zagrijava tijekom dugotrajnog rada plamenika. Od korisnih značajki treba napomenuti prisutnost automatskog električnog paljenja, kontrole plina.


1 Hansa BHMI61414030


Najbolji uređaj s Hi-Light plamenicima
zemlja: Poljska
Prosječna cijena: 24 000 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Model BHMI61414030 tvrtke Hansa - površina s modernim dizajnom i premazom od staklokeramike. Ima optimalnu kombinaciju plamenika - 2 plina i 2 električna, koji imaju grijaće elemente s trakom (označeni Hi-Light), što dramatično povećava njihove performanse. Spremnost na rad postiže se odmah, kao i hlađenje. Plinski plamenici imaju opcije upravljanja za sigurnost i električno paljenje.Staklo-keramička površina se lako čisti od bilo kakve kontaminacije, izgara s Pemolux deterdžentom i posebnim staklenim strugačem.

Nedostaci modela, neki korisnici atribut nedostatak nepropusnost plina prekidači, zbog kojih postoji svibanj dobiti vlage. U rijetkim slučajevima to dovodi do oštećenja električnog paljenja. Osim toga, nema osjetnika zaostale topline koji je dizajniran za povećanje zaštite od opeklina.


Glavna 2 kuhala za kuhanje

Ova kategorija ploča za kuhanje je nešto manje tražena od korisnika u odnosu na kolege s 4 prstena, ali je široko zastupljena i popularnim i manje poznatim brandovima. Ovo je najbolja opcija za male kuhinje. U međuvremenu, neki kompaktni modeli izgledaju tako stilski da su izvrsno dizajnersko rješenje koje je već dobilo svoje ime - “Domino”.

3 Weissgauff HV 312 B


Širok raspon temperaturnih uvjeta
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 6 000 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Ovaj pribor za kompaktne kuhinje kompatibilan je s panelima drugih tipova ovog proizvođača, stoga vlasnici mogu samostalno sastaviti varijantu prikladnu za individualne potrebe. Međutim, Domino model se najčešće montira bez dodatnih strukturnih elemenata. Instalacija, prema ocjenama, postavlja pitanja o lokaciji kabela za napajanje i nedostatku svih potrebnih pričvršćivača u kompletu. Tijelo električnog proizvoda izrađeno je od vitro staklokeramike, pri dugotrajnom radu oba plamenika, njegova površina se zagrijava, što uzrokuje negativne emocije. Hi Light plamenici rade u 9 načina. Jedan od njih je dvostruki krug, koji omogućuje pritiskanje gumba za proširenje zone topline ispod velike posude.

Kontrola dodirom provodi se laganim dodirom, u pravilu s njom nema problema. Mogućnosti za zaštitno isključenje, naznaka preostale topline, blokiranje su prisutne i spadaju u prednosti modela. Tu je i tajmer s marginom od 99 minuta, a za svaki plamenik možete postaviti vlastiti mod. Zvučni signal i automatsko isključivanje osiguravaju da jelo ne izgori i da će biti posluženo na vrijeme.

2 LEX EVH 320 BL


Najbolja domaća ploča s 2 prstena
zemlja: Rusija (proizvedena u Poljskoj, Kini, Italiji)
Prosječna cijena: 6 500 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Električna Domino ploča razlikuje se od domaće tvrtke s atraktivnim dizajnom. Staklo-keramički premaz, prema ocjenama, ne uzrokuje pritužbe, dugotrajan je i jednostavan za čišćenje.Oba plamenika su projektirana prema principu Hi Light, unutra je dodatni grijaći element za rad. Prednosti uključuju instalaciju neovisnu o pećnici i prekidače na dodir.Zahvaljujući indikatoru zaostale topline ne možete se bojati opeklina, jer će vas uređaj obavijestiti o temperaturnim uvjetima. Gumb za zaključavanje panela spriječit će slučajno uključivanje i isključivanje, resetiranje postavki.


1 Samsung CTR432NB02


Najučinkovitija površina za kuhanje "Domino"
zemlja: Južna Koreja (proizvedena u Kini i Tajlandu)
Prosječna cijena: 14 000 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Samsung CTR432NB02 je najpopularnija površina kuhanja u Domino formatu. Ploče ovog tipa sastoje se od 1 - 2 prstena i mogu se kombinirati s drugim konstrukcijama standardne veličine 500x300 mm. Primjerice, na jednoj radnoj površini mogu se montirati tri dijela: plin, električni i roštilj, tu su i duboke friteze, teplan-yaks, itd. To je vrlo zgodno, jer svaka domaćica može sastaviti svoju jedinstvenu radnu površinu koja će zadovoljiti njezine kulinarske zahtjeve.

Glavne prednosti Samsung CTR432NB02 su razumna cijena i optimalna funkcionalnost u svom segmentu. Korisnici bilježe prednost u tome što imaju tajmer s automatskim isključivanjem, nakon čega se ploča isključuje nakon određenog vremena. Ovdje je kontrola senzorna, izuzetno razumljiva i praktična. Indikator zaostale topline: dok se površina ne ohladi na sigurnu temperaturu, izgorjet će slovo "H". Tako je potrošač dodatno zaštićen od opeklina.


Kako odabrati ploču za kuhanje?

Koji su parametri i karakteristike najvažniji pri odabiru ploče za kuhanje?

Tip ploče

Postoje dvije glavne vrste ploča: plinske i električne. Tu je i kombinirani tip, koji ima i plinske i električne plamenike.

Plinske ploče smatraju se najekonomičnijim i jeftinijim od električnih modela. Potrošnja plina nije usporediva s troškovima električne energije. Odavde slijedi nekoliko minusa. Plinske ploče mogu se instalirati samo tamo gdje je moguće spojiti glavni plin. Možete, naravno, koristiti plinske boce, ali troškovi se u ovom slučaju povećavaju mnogo puta. Druga stvar je sigurnost. Plin je plin, njegovo propuštanje je opasno za ljudsko zdravlje, stoga ugradnju ploče za kuhanje mora izvesti stručnjak. I, naravno, ne zaboravite na prisutnost ispušnih plinova kako bi se uklonio ugljični dioksid.

Električni štednjaci su više tehnološki, sigurni, estetski, imaju dodirne tipke i dobro se uklapaju u dizajn kuhinje. Mogu se instalirati na bilo kojem mjestu gdje ima struje. Ali njihov glavni nedostatak su naknadno visoki troškovi energije. Osim toga, većina električnih ploča s indukcijskim pločama za kuhanje zahtijevaju izbor posebnih jela izrađenih od lijevanog željeza ili emajliranog čelika.

Materijal panela

Postoji pet glavnih vrsta premaza za ploču: emajl, lijevano željezo, nehrđajući čelik, staklo-keramika i kaljeno staklo. Većina proračuna su emajlirane i površine od lijevanog željeza. Oni su jeftini i izdržljivi, ali se teško čiste od kapi masti. Lijevano željezo je otpornije na oštećenja, što se ne može reći za caklinu - na njoj se tijekom vremena mogu pojaviti ogrebotine.

Trajne su radne površine njihovog nehrđajućeg čelika. Nisu podložni trošenju, otporni su na udarce, ali mjesta na prstima korisnika ostaju na površini. Za čišćenje se koriste posebne tekućine.

Kaljeno staklo se lakše pere, ali se površina takvog materijala ne smatra snažnom. Većina estetskih i praktičnih su površine staklo-keramike. Oni su prikladni za čišćenje, oni su jači od kaljenog stakla i izgledaju vrlo lijepo, ali njihov nedostatak visoke cijene.

Vrsta rešetke

Prilikom odabira plinske ploče vrijedi pogledati vrstu rešetke na koju se ugrađuju posuđe. Rešetka može biti željezo i čelik (emajl). Prednosti lijevanog željeza u otpornosti na habanje: takva rešetka ne gori i ne gubi svoj izgled čak ni nakon dugogodišnjeg rada. No, nedostatak željeza u lomljivost - rešetka može slomiti nakon jakog udarca, na primjer, ako teška jela pada.

Čelična emajlirana rešetka vrlo je čvrsta i jeftinija. Ne boji se udaraca, lako se čisti, ali glavni nedostatak cakline je da gori tijekom vremena.

Vrsta električne ploče za paljenje plina

Električno paljenje može biti mehaničko i automatsko. Mehanički tip paljenja smatra se zastarjelim, ali i jeftinijim. Princip rada je pritiskanje dodatnog gumba nakon okretanja prekidača. Kod automatskog tipa, paljenje se događa odmah nakon okretanja prekidača, bez upotrebe dodatnih tipki. Ovo je prikladnija opcija, budući da se paljenje provodi jednom rukom.

Nazivna snaga (kw)

Ovaj parametar je relevantan pri kupnji električnog štednjaka. Učinkovitost izravno ovisi o snazi ​​- što je veća nominalna snaga panela, to više troši električnu energiju. Odavde se mogu razlikovati dvije vrste električnih ploča: modeli velike snage (od 7 do 7,8 kW) i modeli male snage (ekonomični, do 3,7 kW).

Popularno glasanje - tko je najbolji proizvođač ploča za kuhanje?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 283
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin
4 komentari
 1. Eugene
  Iznenađen sam što se nigdje nisu pojavile vruće točke, ali postoji ravnoteža. Mislio sam da će vrh dobiti točno

  Eugene,
  * Mislio sam
 2. Filip
  Imam mnogo godina u kuhinji, svi su sretni
 3. Alina
  Pa, da, i ja indizit .. Dobra ploča za kuhanje, ali za moj novac - i općenito je izvrsna.
 4. Tatjana
  Pa, da, Hotpoint bi mogao biti ovdje .. Imaju jako cool kuhala naići, ali ne sjećam se iskreno loših modela

ocjene

Kako odabrati

recenzije