10 najboljih zakrivljenih 4K televizora

mjesto

ime

Ocjena značajke

Top 4K zakrivljeni zasloni: 40 "dijagonalno

1 Samsung UE40KU6300U Najbolja vrijednost za novac
2 Samsung UE40S9AU Elegantan i elegantan dizajn
3 Samsung UE40JU6600U Odlične povratne informacije

Vrhunski 4K zakrivljeni zasloni: dijagonale 55 inča

1 Samsung UE55MU6300U Najbolja vrijednost za novac
2 Sony KD-55S8505C Najviša stopa ažuriranja
3 LG OLED55C6V Širok raspon svjetline. OLED matrica
4 Xiaomi Mi TV 4S 55 Svijetlo Najbolja cijena

Top 4K zakrivljeni zasloni: 65-inčni

1 Samsung QE65Q7CAM Najbolja kvaliteta slike. QLED-matrica
2 Sony KD-65SD8505 Minimalistički dizajn
3 LG OLED65C6V OLED matrica

Uz aktivan razvoj tehnologije, zakrivljeni ekrani sve više postaju sastavni atribut naprednih naprava. Oni su najčešće u televizorima, gdje je važna, prije svega, kvaliteta slike. Na prvi pogled može se činiti da je to samo priznanje stilu, međutim, takvi prikazi imaju niz značajnih prednosti. Zakrivljeni TV ekrani stvaraju optičku iluziju u kojoj periferni vid osobe počinje djelovati, a slika se shvaća kao realnija.

Da bi se slika oblikovala na zakrivljenom zaslonu, pikseli su neravnomjerno raspoređeni - tehnologija omogućuje visoku kvalitetu slike. Maksimalna moguća razlučivost za danas je 4K, zahvaljujući kojoj TV može prenositi i najsitnije detalje.

Prikupili smo najbolje 4K zakrivljene ekrane televizora vodećih proizvođača kućanskih aparata. Ovi modeli, uz izvrsnu kvalitetu slike, imaju velik broj korisnih funkcija, koje su također uzete u obzir pri sastavljanju ocjene.

Top 4K zakrivljeni zasloni: 40 "dijagonalno

3 Samsung UE40JU6600U


Odlične povratne informacije
zemlja: Južna Koreja
Prosječna cijena: 43500 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Povratne informacije ovog televizora ne mogu se kritizirati, to je tako brzo. SMART TV, Wi-Fi i ostale komunikacije rade bez slijeganja i gubitka paketa. Kao monitor za računalo, ovaj će se TV također prikazati s dobre strane, budući da je vrijeme odziva manje od 10 ms. 4K slika na zaslonu je upečatljiva po detaljima i crtežima, pa će se model svidjeti ljubiteljima kina ili konzolnim igračima.

Razgovarajmo malo o nedostacima. Kupci u svojim recenzijama bilježe slab kontrast, loše kutove gledanja, potrebu za Samsung računom i zamrzavanje tijekom gledanja oglasa.

 

2 Samsung UE40S9AU


Elegantan i elegantan dizajn
zemlja: Južna Koreja
Prosječna cijena: 65950 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Elegantan i elegantan dizajn prema zadanim postavkama može se zabilježiti u dijelu glavnih prednosti ovog televizora. Srebrna boja s metalnim okvirom čini izgled modernim, atraktivnim i svestranim za svaku sobu. Tehnologija SMART TV radi brzo. Unutarnja pohrana NTFS formata također ne uspijeva tijekom rada. Satelitski kanali mijenjaju 1-3 sekunde nakon pritiska, sve ovisi o jačini signala.

Ne postoji tehnologija koja podržava NHO Crystal Color SUHD Remastering Engine i HDR. Čak i pri dugotrajnoj uporabi savršeno snima Wi-Fi signal. Osim modernih filmova, moguće je gledati stare slike bez gubitka kvalitete, pa će i hitovi 50-ih i 60-ih godina izgledati kao da su upravo izašli iz najma. Drago mi je zbog konektora One Connect, gdje su koncentrirani svi potrebni priključci zbog toga što nije potrebno trošiti vrijeme na traženje pravog priključka na stražnjem dijelu kućišta. Kabel za spajanje ima kontroverznu duljinu od 1 metra, a to možda nekome nije dovoljno.

Glavni prednosti i mane zakrivljenog zaslona:

prednosti

mane

+ Učinak pojačanog uranjanja (točniji ulazak u područje perifernog vida)

+ Poboljšana osjetljivost dubine (kao da gledate 3d)

+ Moderan i moderan dizajn

+ Visoki kontrast

+ Osjećaj veći (s jednakom dijagonalom s ravnim zaslonom)

- visoka cijena

- Što je veća dijagonala - to je bolja kvaliteta zakrivljenog zaslona

- Nije sasvim prikladno za montažu na zid

- Savijanje može ograničiti kut gledanja (pojavljuje se samo pod kutom većim od 35%)


1 Samsung UE40KU6300U


Najbolja vrijednost za novac
zemlja: Južna Koreja
Prosječna cijena: 44000 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Najbolji 4K TV s zakrivljenim zaslonom dijagonale od 40 inča smatra se modelom vodeće korejske marke Samsung UE40KU6300U. Ovaj uređaj, uz visoku rezoluciju, podržava HDR, koji pruža sliku s proširenim rasponom svjetline. Format TV prijemnika je standard 16: 9, tako da slika izgleda što prirodnije i bez izobličenja. Ugrađeni TV tuner omogućit će vam organiziranje kućnog kina na bazi uređaja. Osim toga, sam model može se pohvaliti kvalitetnim stereo zvukom.

Televizor tvrtke Samsung podržava sve najčešće vrste televizijskih signala, što u potpunosti eliminira probleme s instalacijom i kompatibilnošću. Vlasnička funkcija SMART TV omogućuje sučelje s mobilnim uređajima, memorijskim uređajima i mogućnost korištenja uređaja za pristup internetu. Za praktičnost, TV podržava Wi-Fi. U odgovorima na prednosti modela, kupci pripisuju visoku kvalitetu slike, dobru razinu zvuka i funkcionalni daljinski upravljač. Nedostaci uključuju male kutove gledanja i nedostatak Bluetootha.

Vrhunski 4K zakrivljeni zasloni: dijagonale 55 inča

4 Xiaomi Mi TV 4S 55 Svijetlo


Najbolja cijena
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 39990 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Najbolja cijena u ovoj kategoriji je Xiaomi Mi 4S 55 TV. S tako niskom cijenom, ovo je potpuno opremljen 4K TV sa svim potrebnim tehnologijama za korištenje, a ponekad donosi samo brzinu osvježavanja zaslona pri 50 Hz, što se prema modernim standardima može smatrati relativno niskim.

Dva zvučnika ukupne snage 16 W daju surround i ugodan zvuk. Tu je i podrška za formate kao što su MP3, WMA, MPEG4, HEVC (H.265), MKV i JPEG. Općenito, ovo je vrlo dobar TV uz iznimku para "ali" - kineskog sučelja i složenosti postavljanja.

3 LG OLED55C6V


Širok raspon svjetline. OLED matrica
zemlja: Južna Koreja
Prosječna cijena: 85000 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Model 4K TV LG OLED55C6V zauzima treće mjesto na ljestvici najboljih modela s zakrivljenim zaslonom. Slika ovog uređaja iz južnokorejskog proizvođača kućanskih aparata smatra se jednom od najkvalitetnijih i najsvjetlijih. To se postiže zahvaljujući OLED matrici, u kojoj se koristi posebna dioda za formiranje slike. Ovaj dizajn osigurava istu kvalitetu slike pri bilo kojem kutu gledanja. Osim toga, TV podržava 3D, što uvelike proširuje mogućnosti ovog uređaja. Što se tiče rada s multimedijskim problemima, model nema - svi popularni formati se reproduciraju.

Zvučni zapis TV-a na razini - 4 zvučnika ukupne snage 40 W u kombinaciji s funkcijom izjednačavanja zvuka osiguravaju pristojnu glasnoću i kvalitetu staze. SMART TV koji upravlja webOS vlasničkom ljuskom kompatibilan je sa svim modernim uređajima. Za uparivanje s drugim uređajima može se koristiti Wi-Fi ili Bluetooth. Kao prednosti u pregledima, korisnici ističu intuitivno sučelje, izvrsnu kvalitetu slike i reprodukciju boja. Među očitim protivnim cijenama.

2 Sony KD-55S8505C


Najviša stopa ažuriranja
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 76500 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Drugo mjesto na ljestvici najbolje zakrivljenih 4K televizora od 55 inča je model jednog od vodećih proizvođača u regiji - Sony. Unatoč prilično dugoročnom ulasku na tržište, slika izgleda sjajno do danas. Kutovi gledanja ekrana su oko 170 stupnjeva, boje su sočne, svjetlina je sasvim dovoljna. U recenzijama korisnici ne govore ni riječi o neujednačenom osvjetljenju, a to je vrlo dobro. Vrijedno je spomenuti prisutnost vlasničke tehnologije Motionflow XR 800Hz. Dodaje “srednje” okvire kako bi slika izgledala glatkije.Ljubiteljima gledanja sportskih događaja sigurno će se svidjeti.

Naravno, tu je i SmartTV. Operativni sustav koristi AndroidTV. U ovom trenutku ovaj sustav ima najveću biblioteku aplikacija i najšire mogućnosti. Istina, neki su korisnici primijetili da sustav visi. Ovaj se problem „tretira“ jednostavnim ponovnim pokretanjem. Potpun popis televizijskih standarda je podržan. Audio sustav uključuje par zvučnika na 10 vata. Malo je vjerojatno da će sofisticirani korisnik zadovoljiti, stoga preporučujemo da odmah pazite na kvalitetan sustav zvučnika.

1 Samsung UE55MU6300U


Najbolja vrijednost za novac
zemlja: Južna Koreja
Prosječna cijena: 46900 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Voditelj tvrtke Samsung je živi dokaz teze da tehnologije svake godine postaju sve pristupačnije. Model iz 2017. godine (natjecatelji su predstavljeni u razdoblju 2015.-2016.) Ima još bolje performanse uz pola cijene! Kao i gore navedeni modeli, UE55MU6300U ima 55-inčni 4K zaslon. Osim toga, tu je i podrška za HDR tehnologiju koja poboljšava dinamički kontrast. Zahvaljujući njoj, slika izgleda volumetričnije, realističnije. Kvar možete pronaći samo pri frekvenciji osvježavanja - 50 Hz.

SmartTV se temelji na vlasničkom operativnom sustavu Tizen. Djeluje brzo, većina potrebnih aplikacija je tu, ali nema frula. Među značajkama, uz već poznate 24p True Cinema, TimeShift funkcije, itd., Primjećujemo prisutnost senzora osvjetljenja. Zahvaljujući njemu, svjetlina će uvijek biti udobna: danju - maksimalno, noću - će pasti na minimalne vrijednosti. U pregledima, korisnici bilježe dobru kvalitetu i veliku glasnoću ugrađenog zvučničkog sustava, unatoč niskoj snazi ​​od 20 vata.


Top 4K zakrivljeni zasloni: 65-inčni

3 LG OLED65C6V


OLED matrica
zemlja: Južna Koreja
Prosječna cijena: 192.000 rubalja
Ocjena (2019): 4.6

LG OLED65C6V - vodeći model iz južnokorejske marke LG OLED65C6V. Unatoč korištenju OLED tehnologije, cijena uređaja je nešto veća od cijene konkurenata u TOP-3. Široka 4K razlučivost s podrškom za HDR pruža visoku detaljnost prenesene slike. Funkcija pretvaranja 2D slika u 3D će iznenaditi ljubitelje trodimenzionalne televizije. Inteligentni webOS operativni sustav omogućit će korištenje televizora kao punopravnog multimedijalnog centra s pristupom internetu.

Među svim predstavnicima rejting modela je najskromnija zvučna oprema, ali to ne sprječava televizor da zadovolji korisnika dobrim zvukom - zahvaljujući automatskom niveliranju i 4 zvučnika, postignut je učinak kućnog kina. Uređaj podržava Wi-Fi i ima 3 HDMI izlaza za prijenos slika visoke razlučivosti. Optički audio ulaz omogućit će prijenos zvučnog signala ne samo analognog nego i digitalnog.

2 Sony KD-65SD8505


Minimalistički dizajn
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 128,000 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Sonyjev televizor izdvaja se ponajprije svojim minimalističkim dizajnom: osim velikog 65-inčnog zakrivljenog zaslona i jednostavnog aluminijskog stalka, korisnik ništa ne vidi. I to je točno, jer osim slučaja postoji nešto za uživanje - 4K rezolucija je jedna od najboljih na tržištu. Postoji podrška za HDR. Kao iu slučaju s gore navedenim KD-55S8505C, tehnologija je podržana Motionflow XR, ali s frekvencijom od 1000 Hz. Ponovo preporučujemo model sportskim navijačima. Podrška za moderne televizijske standarde, video snimanje na prijenosnim medijima, podrška Dolby Digitalno - ove i mnoge druge značajke su, naravno, prisutne.

Kao operativni sustav za SmartTV se koristi android TV, o zaslugama o kojima smo već govorili. Zvučnici proizvode samo ukupno 20 vata, ali je podržan surround zvuk. Kvaliteta zvuka gotovo i nije loša.S obzirom na vrlo pristupačnu cijenu za tako veliki TV, možemo imenovati KD-65SD8505 jedan od najboljih u svojoj klasi.


1 Samsung QE65Q7CAM


Najbolja kvaliteta slike. QLED-matrica
zemlja: Južna Koreja
Prosječna cijena: 127000 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Voditelj kategorije je najneobičniji model odabira. Odsustvo konektora na poleđini uređaja odmah zahvaća oko - iz televizora dolazi samo jedan kabel skriven u nozi. Spaja se na One Connect Box, na kojem se nalaze svi potrebni priključci. Druga glavna razlika QE65Q7CAM je zaslon. Da, kao i prethodni sudionici, to je 65 inča, s 4K UltraHD rezolucijom s HDR podrškom, ali sama matrica je drugačija. Ona koristi najnoviji razvoj nazvan QLED. Naravno, nije bilo čuda - na slici postoje mane. Konkretno, kada prikazuju svijetle elemente na tamnoj pozadini, tu su naglašava, ali sudeći prema povratnim informacijama korisnika, uz stvarnu uporabu te mane su nevidljive. Prije nas je u suštini poboljšani OLED, s jarkim bojama i visokom svjetlinom. Od minusa - nije najdublja crna boja.

Od ostalih značajki bilježimo dobar zvuk: postoje 4 zvučnika ukupne snage 40 W i subwoofera. Također, korisnici će cijeniti ogroman popis konektora na vanjskoj jedinici i podršku za najmodernije bežične standarde.

Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač 4K zakrivljenih TV ekrana?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 72
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije