15 najboljih lisnih uši

mjesto

ime

Ocjena značajke

Najbolji način djelovanja kontakta

1 Konfidor Extra Bolja učinkovitost uz nisku toksičnost
2 Decis Profi Jednostavan za uporabu, siguran za biljke
3 Zeleni sapun Najbolje u ranim fazama infekcije
4 Sumi-alfa Ne boji se kiše, visokih temperatura
5 INTA-sup Brzo ubija štetočine

Najbolji način djelovanja crijeva

1 Biotlin Trajanje najbolje zaštite
2 Fufanon nova Najbolji lijek sporog djelovanja
3 malation Visoka koncentracija toksina
4 triklorfon Najpoznatiji lijek
5 aktellik Pogodno za velika područja

Najbolji način sustavnog djelovanja

1 Tanrek Uništava i odrasle i larve
2 Spark Gold Defense Suvremeno siguran lijek
3 Akhtar Najbolje za mala područja
4 komodor Visoka biološka učinkovitost
5 Konfidelin Nizak rizik od navikavanja na lijek

Lisnica se ne skuplja od većine biljaka, uzrokujući ogromne štete na vrtovima i voćnjacima. Teškoća leži u velikom broju vrsta štetočina, preferirajući ribizle, krumpire, jagode, salate. Simptomi lezije su vrlo slični. Listovi su deformirani i uvrnuti, pupoljci osuše, ne otvarajte se. Neke vrste lisnih uši slijede mono dijetu, druge ne preziru sve biljke koje mogu doseći. Stoga ga je gotovo nemoguće u potpunosti riješiti, ali postoje učinkoviti načini da zaštitite svoj vrt od štete.

Sakupili smo 15 najboljih kemikalija s različitim aktivnim sastojcima. To posljednje određuje učinkovitost protiv lisnih uši. Budući da su, prema načelu utjecaja, sredstva podijeljena u 3 vrste, napravili smo 3 skupine. Lijekovi su zaradili pozitivne ocjene kupaca, dokazujući učinkovitost protiv štetočina.

Postoje kontraindikacije. Provjerite sa svojim liječnikom.

Najbolji način djelovanja kontakta

Sredstva za kontaktno djelovanje ubijaju štetnike u kontaktu. Smatraju se najboljim za brzo uklanjanje lisnih uši, dajući trenutni učinak.

5 INTA-sup


Brzo ubija štetočine
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 20 rub.
Ocjena (2019): 4.4

Temelj lijeka Inta-vir je cipermetrin, koji uzrokuje trenutačnu smrt aphids. Lijek je indiciran za sve insekte, glodanje lišća. Jedan tečaj sastoji se od 3 tretmana. Alat nije pogodan za prevenciju, samo kod teških infekcija. Zbog agresivne formule šteti ne samo lisnoj uši, već i korisnom kukcu. Lijek je toksičan za ribe, pa je zabranjeno koristiti ga u blizini vode. Tijekom rada nosite rukavice, čizme, respirator i naočale. Formula se može koristiti kod kuće, ako temeljito provjetravate prostoriju.

Kupci pišu o uklanjanju lisnih uši od prve uporabe. Prije otapanja tablete, savjetuje se da je samljeti, inače se neće raspršiti do kraja. Inta-vir se smije miješati s drugim pesticidima ako nisu alkalni. Ribizle, ruže i druge biljke zaštićene su od štetočina 15 dana. Prskanje se provodi prije ili nakon cvatnje / žetve.


4 Sumi-alfa


Ne boji se kiše, visokih temperatura
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 1 000 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Sumi-Alpha može zaštititi biljke od najneugodnijih insekata. Ne boji se visokih temperatura, loših vremenskih uvjeta. Vrlo mala količina sastava dovoljna je da uništi kolonije lisne uši. Lijek je prepoznat u svijetu, testiran je na drveću, grmlju i cvijeću. Najbolji rezultati dobiveni su na citrusima, kupusu, rajčicama, ružama. U dodiru s štetočinom ima trenutni smrtonosni učinak. Smatra se učinkovitim paralizirajućim sredstvom.

Alat dolazi u obliku emulzije, glavna aktivna tvar je esfenvalerat. Pregledi bilježe jednostavnost korištenja, vidljivi učinak.Postoje komentari korisnika koji su pronašli cijele kolonije mrtvih insekata ispod stabala. Međutim, formula je otrovna, štetna za pčele, životinje, ljude. Ne preporučuje se prskanje u zatvorenim prostorijama, ili ćete morati napustiti sobu u zrak tijekom cijelog dana.

3 Zeleni sapun


Najbolje u ranim fazama infekcije
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 158 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Insekticid Zeleni sapun smatra se najučinkovitijim u početnim fazama infekcije. Temelj formule su životinjske masti, nadopunjene kalijevim solima i uljima. Sami djeluju dobro, dobro se slažu s drugim pesticidima. Kao dio bez konzervansa, ne kvari okoliš, siguran je za ljude i životinje. Lijek se u potpunosti razgrađuje na jednostavne tvari, pogodan za većinu stabala i grmlja, ne boji se loših vremenskih uvjeta. Nakon prskanja, na listovima se pojavljuje film kako bi se spriječilo pojavljivanje novih jaja.

Kupci preporučuju lijek kao profilaksu, ističući da nedostatak kemije smanjuje njegovu učinkovitost. One se prskaju biljkama u ranim fazama infekcije. Obrada se odvija u suhom, a ne vrućem vremenu, najmanje 5 dana prije žetve. Formula nije namijenjena za prskanje korijena. Nakon prve uporabe lisna uši se ne vraća tijekom sezone.

2 Decis Profi


Jednostavan za uporabu, siguran za biljke
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 38 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Decis Profi dodiruje lišće drveća i biljaka, pada na lisnu ušu i brzo ga ubija. Kemijski spojevi narušavaju živčani sustav insekata, ne mogu se kretati i hraniti. Lijek odgađa štetnike dugo vremena. Smatra se najsigurnijim za ljude, životinje i biljke. Formula se ne nakuplja u tlu, ne utječe na povrće i voće. Također je pogodan za prevenciju, tako da lisna uši ne polaže jaja.

Kupcima se savjetuje da se pobrinu za lijekove prije upotrebe lijeka. Potrebne su naočale i zavoji od gaze. Za obradu najlakši prskalica će učiniti. Za najbolji učinak, preporuča se dvaput proći kroz pogođena stabla i biljke s pauzom od 10 dana. Ribizle i ostala voćna grmlja zabranjeno je prskati mjesec dana prije žetve. Sastav može ući u vodu za piće, polako se raspada. To objašnjava dugo vrijeme zaštite od štetnika nakon uporabe.


1 Konfidor Extra


Bolja učinkovitost uz nisku toksičnost
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 65 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Konfidor Extra ima najbolju djelotvornost s niskom toksičnošću. Pomaže protiv nekoliko desetaka vrsta štetočina, pruža dugotrajnu zaštitu. Kukci ne postaju ovisni. Proizvođač jamči da će lisna uši umrijeti odmah nakon obrade, a onda se cijela sezona ne vraća na gradilište.struja, Alat je odličan za prevenciju, ubija ličinke. Najbolje se nosi s lisnim ušima na krumpiru, ružama, krastavcima i rajčicama. Ako dođe do prskanja kod kuće, dobro prozračite prostoriju.

Kupci primjećuju jednostavnost korištenja. Lijek dolazi u ampulama s vrhom, formula se odmah otapa u vodi. Kada pogodi biljku, Confidor ne samo da uništava lisne uši, nego i ostaje na lišću, sprječavajući ponovno infekciju. U isto vrijeme, sastav ne prodire u fetus. Alat se ne boji kiše, u kombinaciji s mineralnim gnojivima. Miješanje nekoliko vrsta kemikalija dobro je štedi vrijeme.

Najbolji način djelovanja crijeva

Sredstva crijevnog djelovanja ulaze u probavni sustav štetnika, trovanje insekata. Oni su sporiji od kontakta, ali imaju nizak rizik od ponovne infekcije.

5 aktellik


Pogodno za velika područja
zemlja: Švajcarska
Prosječna cijena: 4 228 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Aktellik se prodaje u impresivnim kontejnerima za preradu velikih vrtova i ljetnikovaca. Lijek učinkovito štiti usjeve, cvijeće. Često se koristi za preradu skladišta, zalihe žitarica.Formula se savršeno drži na inertnoj površini, akcija traje nekoliko tjedana. Lijep bonus je kratko vrijeme čekanja između prskanja i žetve. Sastav ne prodire u povrće i voće, ne ostaje u tlu.

U recenzijama kažu da je Actellica kompatibilna s većinom insekticida i fungicida. Međutim, preporuča se provjeriti svaki slučaj. Lijek ima najbolji učinak u početnoj fazi, jedan tečaj je 2 spreja s razlikom od 5-7 dana. Tada možete zaboraviti na tla nekoliko sezona. Kupci upozoravaju na snažan kemijski miris, vrtoglavicu od njega. Zbog toga nije prikladan za obradu stambenih prostora. Alat se prodaje u velikim kontejnerima, ne trebaju svi toliko.

4 triklorfon


Najpoznatiji lijek
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 880 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Chlorophos je najpoznatiji lijek ove skupine, paralizira aphis. Za nekoliko sati umire. Formula se apsorbira kroz crijeva i sluznice. Dolazi u obliku praha, miješa se u vodi. Zbog agresivnih kemikalija u sastavu, potrebne su mjere opreza. Stadij razvoja parazita ne igra ulogu, formula je učinkovita protiv larvi i odraslih. Koncentracija ovisi o ozbiljnosti problema, Chlorofos se nosi s bilo kojom učestalošću infekcije.

U pregledima upozoravaju na nezgodnu primjenu. Primjerice, za obradu grma ribizle potrebno je četkom očistiti svaki list. Od prednosti su brzo uništavanje, učinkovitost protiv svih vrsta lisnih uši, otpornost na visoke temperature, padaline. Međutim, formula je iznimno štetna, preporuča se napustiti to područje nekoliko sati nakon tretmana. Klorofos traje 2-3 dana, moderni lijekovi duže štite.

3 malation


Visoka koncentracija toksina
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 41 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Malation ima najširi spektar djelovanja, pokrivajući većinu poznatih štetočina. Aktivna tvar je organofosforni spoj koji se koristi za obradu povrtnjaka. Osnova je toksična komponenta malation, brzo ubija štetnike. Proizvođač preporučuje da se stabla pažljivo obrade, formula vrijedi samo na potpuno pokrivenim područjima. Lijek se jako boji sunčeve svjetlosti, kiše, vjetra.

Karbofos se iznimno savjetuje da ne prska kod kuće, ima vrlo korozivan, kemijski miris. Mreža ima recenzije korisnika koji su prostorije emitirali nekoliko mjeseci. Uz redovitu uporabu protiv lisnih uši, ona razvija ovisnost. To se može izbjeći tretiranjem štetnika sa mješavinom nekoliko proizvoda. Karbofos ne djeluje na jaja parazita, nije namijenjen za profilaksu. Lijek se preporuča za najteže lezije, jedan tečaj je 3 spreja.

2 Fufanon nova


Najbolji lijek sporog djelovanja
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 29 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Velik dio Fufanon Nova je talation, koji pokriva stabljike i lišće, štiteći od štetnika. Tvar ostaje u zraku neko vrijeme, plašeći neželjene susjede. Lijek ubija sve insekte koji jedu travu i kore. Međutim, formula se jako boji kiše, brzo pada u jednostavne čestice. S druge strane, niska agresivnost čini ga najsigurnijim za povrće, životinje i djecu. Zaštita traje od 10 dana, štetnici umiru nakon nekoliko dana.

Kupci savjetuju da Fufanon-Nova kombinira s više kemoterapijskih lijekova za borbu protiv teških infekcija. Oni govore o učinkovitom uklanjanju lisnih uši. Mnogi su zadovoljni niskom cijenom i dostupnosti u većini trgovina. Otopina se priprema elementarno, svaka boca će biti prikladna za prskanje. Tečaj čini samo jedno prskanje.

1 Biotlin


Trajanje najbolje zaštite
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 60 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Biotlin nadmašuje konkurenciju u trajanju. Temelji se na tvari imadakloprid, koja ima akaricidna i insekticidna svojstva. Ona ulazi u tijelo štetočina, paralizira dišne ​​puteve i probavni trakt.Afida umire za nekoliko sati. Lijek je najbolji za integrirani učinak na odrasle, larve i jaja. Paraziti koji su se preselili s drugih stabala, umiru za nekoliko dana. Tada ih vjetar lomi, lišće kiše.

Alat je najučinkovitiji zbog odsutnosti ovisnosti kod insekata. Biotlin se može izmjenjivati ​​s drugim kemikalijama. Međutim, ne preporučuje se miješanje. Rezultat traje do 3 tjedna, tijekom kojih se eliminiraju jaja lisnih uši. Dobar bonus je osloboditi se mrava, oni gube glavni izvor hrane. Prskanje lišća ribizla i drugih grmlja provodi se u mirnom vremenu ujutro ili navečer.


Najbolji način sustavnog djelovanja

Sistemski lijekovi prodiru u biljke, čineći ih otrovnima za štetnike. Pogodni su za obradu grmlja i visokih stabala, pogotovo kada osoba ne može doći do gornjih grana. Razlika od konkurencije je brza apsorpcija, znači ne boje se kiše. Međutim, čekanje na rezultat traje nekoliko tjedana.

5 Konfidelin


Nizak rizik od navikavanja na lijek
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 85 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Konfidelin brzo uklanja lisne uši iz povrća, cvijeća i drugih usjeva. Štiti biljke 14 dana, ne raspada se pod djelovanjem sunčeve svjetlosti. Formula je otporna na vlažan zrak, ne ispire se pri zalijevanju. Sastav nije fitotoksičan, ne šteti okolišu. Pravilnim doziranjem znači da nije opasan za ljude, životinje i dobre kukce. Confideline je korisna protiv većine vrsta lisnih uši. Dopušteno je miješanje s drugim lijekovima.

Kupci primjećuju brzo djelovanje lijeka i nizak rizik od navikavanja. Kaže se da se biljke rješavaju problema iz prvog spreja. Međutim, svaki komad papira mora biti izrađen, potrebno je mnogo rješenja. Maksimalna učinkovitost se događa 3. dan. Formula se nosi s bilo kojim stupnjem infekcije, a učinak varira ovisno o koncentraciji u vodi. Ima dvije aktivne tvari, stoga utječe na veći broj (u usporedbi s konkurencijom) broja štetočina.

4 komodor


Visoka biološka učinkovitost
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 110 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Zapovjednik ima za cilj da se riješi vrtnih štetnika. Osnova je jak organski otrov imidakloprid. Dodaje se 200 grama po litri. Lijek dolazi u ampulama s različitim volumenima, postoje opcije za domaće biljke i veliki povrtnjak. Ne gubi na učinkovitosti čak ni na vrlo visokim temperaturama. Brzo se otopi u vodi, pretvarajući se u stabilnu suspenziju. Aphids se ne navikavaju na formulu, ona vrijedi nekoliko sezona. Niska toksičnost ne šteti prirodi.

Zapovjednik ima najmanji trošak i pristupačnu cijenu. Tvar je otporna na pranje, jedan tretman je dovoljan za sezonu. Formula za mjesec dana pohranjena je u stanicama drveća i grmlja. Kupci ga nazivaju najučinkovitijim za rano liječenje u proljeće. Na primjer, kada se ruže pojavljuju prvi listovi. Rezultat je vidljiv nakon 3 dana, isprva se čini da nema učinka. Međutim, s velikim infekcijama zapovjednik se ne može nositi sam.

3 Akhtar


Najbolje za mala područja
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 46 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Aktara pripada neonikotinoidima, utječe na receptore živčanog sustava. Glavni aktivni sastojak tiametoksam prodire u biljke, ali gotovo ne utječe na plod. Prilikom zalijevanja grmlja i drveća, formula traje do 3 dana da bi došla do gornjih stabljika. Aktara se ne boji visokih temperatura, ne gubi svoju učinkovitost na kiši. Zaštita traje do mjesec dana u listovima i do 60 dana u tlu. Međutim, postoji rizik od navikavanja lisnih uši, zbog čega su moguće ponovljene infekcije. Lijek djeluje samo na ličinke, preporučuje se da se izmjenjuje s drugim kemikalijama. Kompatibilan je s većinom insekticida i fungicida.

Kupci kažu da je formula opasna za pčele i korisne kukce. Aktaru treba poprskati u mirnom vremenu. Sredstva se brzo troše, zemlja treba biti mokra. Biljka je obilno natopljena otopinom. Tijekom tjedna morate pratiti situaciju, a lisna uši se može vratiti.Ne preporučuje se uporaba Aktare u blizini vode.

2 Spark Gold Defense


Suvremeno siguran lijek
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 20 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Spark Gold Defense je jedan od najnovijih dostignuća u srcu imidakloprida. Popularan je u cijelom svijetu, testiran na 140 kultura. Formula štiti od najneugodnijih štetočina i njihovih ličinki. Najbolji rezultati dobiveni su na krumpiru, ribizu, ukrasnim kulturama. Alat ima dugotrajan učinak, brzo se upija u lišće. Sastav se raspoređuje na tlu u biljci, zadržavajući se mjesec dana. On pomaže protiv lisnih uši, koje su se prilagodile drugim kemijama.

Kupci ističu izvrsnu akciju u vrućem vremenu, Spark olakšava brigu o biljkama u toplim regijama. Ne predstavlja opasnost za ljude, životinje, ribe i korisne insekte. I štetnici umiru od "živčanog uzbuđenja", odmah se spadaju najslabiji. Formula se preporučuje za široku primjenu u bilo kojoj fazi infekcije. Dopušteno je prskanje proizvoda kod kuće, ali je poželjno dobro prozračiti prostoriju.


1 Tanrek


Uništava i odrasle i larve
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 15 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Tanrek djeluje protiv odraslih vaši i ličinki. Pokazuje se kada FOS i piretroidi ne pomažu. Sredstva štite tretirane biljke nekoliko tjedana. Ne boji se visokih temperatura, kiše. Najbolji rezultati dobiveni su na jabukama, ružama i cvjetnim usjevima, ribizama, rajčicama i krastavcima. Formula prodire u stabljike, lišće i korijenje. Blokira živčani sustav, lisna uši umire unutar 24 sata. Alat nije tako učinkovit u prevenciji, samo kada se pomiješa s drugim kemikalijama.

Glavne prednosti kupaca pripisuje se jednoj aplikaciji, uništavajući cjelokupno stanovništvo odjednom. Formula ima povećanu razinu opasnosti, loš učinak na ljude i životinje. Ali to ne sprječava rast biljaka, ne kvari voće. Sredstva se ne mogu koristiti u blizini spremnika, otrovati ribu. Prskanje treba provoditi u mirnom vremenu. Radi sigurnosti koristite respirator, zaštitnu odjeću i naočale.

Popularno glasanje - tko je najbolji proizvođač lisnih uši?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 0
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije