10 najekonomičnijih skretnica

mjesto

ime

Ocjena značajke

Najekonomičniji crossover benzina

1 BMW X1 Najbolja dinamika, minimalna potrošnja benzina
2 Suzuki Vitara Najekonomičniji crossover s pogonom na sve kotače
3 Škoda Yeti Izvrsna kombinacija prostranosti i ekonomičnosti
4 Mitsubishi ASX Povoljan crossover za gradsku vožnju
5 Nissan Qashqai Velika popularnost na ruskom tržištu

Najekonomičniji dizelski crossover

1 Citroen C3 Aircross Iznimno ekonomičan dizel crossover
2 Audi Q3 Moderan dizajn, bolja dinamika ubrzanja
3 Renault Duster Povoljna cijena, dobar križ
4 Mercedes GLA Luksuzni dizajn, izvrsna dinamika
5 Volkswagen Tiguan Ljudski crossover sa snažnim motorom

Zanimanje za skretnice od domaćih vozača i dalje je veliko. To je prvenstveno zbog stanja cesta u našoj zemlji. Osim toga, visoki stroj čini svog vlasnika uspješnijim i uspješnijim. Postoji kategorija vozača koji su vrlo važni off-road kvalitete automobila. To su putnici, lovci i ribari. Posebno je ugodno posjedovati čvrsti stroj s ekonomičnom potrošnjom goriva, što čini rad jeftinim. Prilikom odabira skretnice, morate se usredotočiti na nekoliko parametara koji su usko povezani s učinkovitošću.

 1. Jedna od glavnih jedinica, koja je odgovorna za apetit automobila, je motor. Nije uvijek mala količina ključ za nisku potrošnju goriva. Pogotovo jer mnogi crossover imaju veliku masu, a da ih dovede u akciju zahtijeva snažan motor.
 2. Tip pogonskog postrojenja također igra važnu ulogu. Benzinske jedinice se približavaju potrošnji dizelskih motora, ali i dalje gube u učinkovitosti.
 3. Povećajte ili smanjite potrošnju goriva i prijenos. U sposobnim rukama, ručni mjenjač izgleda ekonomičnije.
 4. Prisutnost pogona na svim kotačima - to je korisna opcija za vožnju na klizavim cestama ili na nečistoj zemlji. Ali u gradu takav automobil troši više goriva od modela s jednom osovinom.

Naš pregled uključuje najekonomičnije skretnice pronađene na domaćim cestama. Prilikom sastavljanja ocjene uzeti su u obzir sljedeći kriteriji:

 • tehnička oprema;
 • cijena;
 • stručno mišljenje;
 • mišljenja potrošača.

Najekonomičniji crossover benzina

Moderni crossover benzina ima umjeren apetit. Prije svega to se odnosi na kompaktne SUV-ove na prednjim kotačima stvorene za gradsku vožnju. No, neke verzije na sva četiri kotača mogu se natjecati s njima u ekonomiji.

5 Nissan Qashqai


Velika popularnost na ruskom tržištu
zemlja: Japan (odlazak u Rusiju)
Prosječna cijena: 1 204 000 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Već nekoliko godina jedan od najisplativijih Nissan Qashqai crossover-ova bježi od ruskog transportera. Apetit malog benzinskog motora u različitim radnim uvjetima ima sljedeće karakteristike:

 • grad - 7,8 l;
 • staza - 5,3 l;
 • mješoviti način rada - 6,2 l.

Unatoč skromnom volumenu, turbo pogonska jedinica proizvodi do 115 litara. a. Dinamika ubrzanja izgleda prilično pristojno (10.9 s do 100 km / h), a maksimalna brzina je ograničena na 180 km / h. Stroj je dizajniran za gradsku vožnju i vožnju po asfaltnim cestama. Preinake s motorom od 1,2 litre opremljene su samo pogonom na prednjim kotačima.

Korisnici laskaju o snažnom malom motoru. Osobito je zadovoljan dinamikom nakon uključivanja turbine (2000 o / min). Nezadovoljstvo uzrokuje vozačima samo ponašanje suspenzije pri vožnji polako kroz jame.


4 Mitsubishi ASX


Povoljan crossover za gradsku vožnju
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 849 000 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Japanski automobili oduvijek su obilježeni niskom potrošnjom goriva. Mitsubishi ASX jeftin crossover ušao je u sam vrh ljestvice. Podaci o njegovoj putovnici o kilometraži na 100 km pruge su sljedeći:

 • grad - 7,8 l;
 • staza - 5,0 l;
 • mješoviti način rada - 6,1 litara.

Unatoč niskoj potrošnji goriva, 1,6-litarski motor ima dobar kapacitet od 117 litara. a. Skretnica može ubrzati do 100 km / h za 11,4 sekunde. Primamljive tehničke karakteristike uspješno se kombiniraju s dinamičnim tijelom, visokokvalitetnim interijerom i visokim razmakom od tla (195 mm).

Treba napomenuti da su sve izmjene s ovim benzinskim motorom dostupne samo s pogonom na prednjim kotačima. Ovaj faktor ograničava prodaju na domaćem tržištu. No, kao gradski kompaktni SUV automobil, mnogi će vozači morati "otići u dvorište".

3 Škoda Yeti


Izvrsna kombinacija prostranosti i ekonomičnosti
zemlja: Češka Republika (odlazi u Rusiju)
Prosječna cijena: 1.069.000 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Češki automobil Škoda Yeti je kompaktni crossover s visokim razmakom od tla. Stroj je opremljen različitim benzinskim motorima, od kojih je najekonomičniji model od 1,4 litre. Potrošnja benzina ovisi o vrsti prijenosa. Za modele s ručnim mjenjačem ovi brojevi izgledaju najbolje:

 • grad - 7,2 l;
 • staza - 5,0 l;
 • mješoviti način rada - 5,8 litara.

Automobil ima dobar kapacitet, što je potrebno za duga putovanja. Motor subcompact zahvaljujući turbopunjaču ima kapacitet od 125 litara. a. Čak i uz puno opterećenje prtljažnika, crossover održava visok razmak od tla, a agregat pokazuje dobru dinamiku.

Domaći vlasnici primjećuju takve prednosti modela kao što je motor s visokim zakretnim momentom, niska potrošnja goriva, udoban rad. Nedostaci uključuju slabu suspenziju i poteškoće s uslugama.

2 Suzuki Vitara


Najekonomičniji crossover s pogonom na sve kotače
zemlja: Japan (odlazak u Mađarsku)
Prosječna cijena: 1 599 000 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Za mnoge vlasnike automobila pogon na sve kotače važan je parametar u skretnici. Naravno, takav model jede više goriva, ali Suzuki Vitara s 1,4-litarskim motorom praktički nema nikakvu razliku od izmjena na prednjem pogonu. Ovdje su podaci o potrošnji benzina:

 • grad - 6,4 l;
 • staza - 5,0 l;
 • mješoviti način rada - 5,5 litara.

Mali benzinski motor razvija snagu od 140 litara. a. Automobil ubrzava prilično brzo (10,2 s do 100 km / h), a maksimalna brzina je ograničena na 200 km / h. Model je opremljen modernim 6-pozicijskim pogonom na sve kotače AllGrip 4WD. U "auto" načinu rada radi samo prednja osovina, a kada se proklizava, stražnji kotači su spojeni.

Prednosti uključuju brzu i ekonomičnu upotrebu motora, dobru propusnost. Ugodan dojam kvari tvrdu plastiku u kabini.


1 BMW X1


Najbolja dinamika, minimalna potrošnja benzina
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 1 930 000 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Bavarski subkompaktni skretnice BMW X1 ističu se izvrsnom dinamikom i niskom potrošnjom goriva. Posebno ekonomičan ima automobil s jedinicom snage od 1,5 litara. Njegovi pokazatelji su sljedeći:

 • grad - 6,5 litara;
 • ruta - 4,8 l;
 • mješoviti način rada - 5,4 l.

To je najbolja izvedba među crossoverima benzina. Model je opremljen automatskim mjenjačem i samo prednjim pogonom. Mnogi vozači zadovoljni su dinamikom ubrzanja, koja iznosi 9,7 s do 100 km / h. Maksimalna brzina bavarske skretnice ograničena je na 200 km / h. Crossover izgleda elegantno i agresivno, kao što i dolikuje automobilu s BMW logom.

Korisnici govore pozitivno o takvim osobinama automobila kao što su izvrsna dinamika, ekonomična kilometraža, pouzdana suspenzija, izvrsno rukovanje. Od minusa se često spominju skučeni interijer i skroman dizajn interijera.

Najekonomičniji dizelski crossover

Dizelski motori i dalje nadmašuju benzinske dijelove u tako važnom pokazatelju kao što je visoki moment. Čak i uz malu snagu, mogu raditi na teškim skretnicama s pogonom na sve kotače. Istovremeno, potrošnja dizelskog goriva ostaje niža nego kod sličnih izmjena benzina.

5 Volkswagen Tiguan


Ljudski crossover sa snažnim motorom
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 2 129 000 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Ogroman interes domaćih automobilskih entuzijasta pokazuje Volkswagenovom dizelskom crossoveru. Jedinica snage od 2 litre savršeno kombinira snagu i ekonomičnost.Tehnički podaci sadrže sljedeće podatke o potrošnji dizelskog goriva:

 • grad - 7,6 l;
 • staza - 5,1 l;
 • mješoviti način rada - 6,1 litara.

Kao i mnogi drugi VW dizelski automobili, Tiguan ima izvrsnu dinamiku ubrzanja (9,3 s do 100 km / h) i veliku maksimalnu brzinu (200 km / h). Dizelski model je opremljen pogonom na sva četiri kotača i automatskim mjenjačem, koji proširuje svojstva crossover-a izvan ceste. Tiguan raduje oku neobičnim dizajnom i prostranim funkcionalnim interijerom.

Korisnici smatraju Volkswagen Tiguan adutom savršene kombinacije snage i ekonomičnosti. Stroj ima moderan dizajn i bogatu opremu. Postoje skretnice i neki nedostaci, kao što je mali prtljažnik, često postoje manji kvarovi.

4 Mercedes GLA


Luksuzni dizajn, izvrsna dinamika
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 3 270 000 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Luksuzni automobili su uvijek sumnjivi među vozačima o skupoj operaciji. Mercedes GLA s 2,1 dizelskim motorom opovrgava ovu teoriju. Potrošnja dizela ugodno iznenađena:

 • grad - 6,3 l;
 • staza - 5,1 l;
 • mješoviti način rada - 5,5 litara.

Snažna jedinica (170 KS.) U kombinaciji s aerodinamičnim tijelom omogućuje uživanje u užitku brzog vožnje. Do 100 km / h skretnica ubrzava za 8,3 sekunde, što mnogi benzinski automobili mogu zavidjeti. Istodobno, oprema s pogonom na sve kotače s automatskim mjenjačem daje vozaču sigurnost u vožnji izvan ceste. Jedini uvjet za dugotrajno besprijekorno funkcioniranje agregata je redovito održavanje.

Vlasnici Mercedes GLA crossover-a s 2,1 litrenim dizelskim motorom obilježavaju ekonomičnost i agilnost pogonske jedinice, visoki razmak od tla, luksuzni dizajn. Nedostatak je ograničen prostor u kabini i prtljažniku.

3 Renault Duster


Povoljna cijena, dobar križ
zemlja: Francuska
Prosječna cijena: 951 990 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Francuski proizvođač automobila poznat je po jeftinim i ekonomičnim vozilima. Najskromniji apetit među crossoverima s pogonom na sva četiri kotača ima Renault Duster. Zahvaljujući dizelskom motoru potrošnja od 1,5 l bit će:

 • grad - 5,9 l;
 • staza - 5,0 l;
 • mješoviti način rada - 5,3 l.

Motor nema rekordnu snagu i dinamiku. Ali 109 l. a. to će biti dovoljno za posjet teško dostupnim mjestima za rekreaciju s impresivnom prtljagom. Osjeća se dobro Duster i na neravnim cestama. Visokokvalitetna izolacija omogućuje Vam udobnost vožnje vozača i putnika u kabini prilikom vožnje na nečistim površinama.

Vlasnici automobila u Renaultu Duster cijene razumnu cijenu, ekonomičnu potrošnju, elegantan dizajn, visoku propusnost. Od minusa istaknuo siromašne opreme, hladna štednjak, ne zamišljen interijera, povremeni izgled "cvrčaka".

2 Audi Q3


Moderan dizajn, bolja dinamika ubrzanja
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 2 455 000 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Glavni konkurent crossover BMW-a X1 je model Audi Q3. Njegova glavna prednost u konkurenciji s bavarskim automobilom postaje ekonomičan dizelski motor 2,0 l. Potrošnja dizelskog goriva u različitim radnim uvjetima je:

 • grad - 6,2 l;
 • trasa - 4,4 litre;
 • mješoviti način rada - 5,0 litara.

Crossover s pogonom na sva četiri kotača može brzo ubrzati (7,9 s do 100 km / h) do najviše 219 km / h. Međutim, tehnika se savršeno očitovala u off-road uvjetima. Tyagovity motor savršeno se kombinira s robotskim 7-pojasnim prijenosom, opremljenim s dvije spojke. Bogata oprema i izvrsna zvučna izolacija stvaraju ugodnu atmosferu u kabini.

Vlasnici automobila pozitivno govore o lijepom dizajnu, ekonomičnoj potrošnji dizelskog goriva, velikom prometu, prostranosti tijela, otpornosti na koroziju. Od minusa postoji visoka cijena i neizvjesno rukovanje.

1 Citroen C3 Aircross


Iznimno ekonomičan dizel crossover
zemlja: Francuska
Prosječna cijena: 1 177 000 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Prefinjeni stil Citroen C3 Aircross subkompaktnog križanja je organski dopunjen 1,6-litarskim super učinkovitim dizelskim motorom. Njegovi troškovi potrošnje izgledaju impresivno:

 • grad - 5,0 l;
 • staza - 3,9 l;
 • mješoviti način rada - 4,3 l.

S tako niskim apetitom, motor se ne može nazvati slabićem. Iako se ne može pohvaliti velikom snagom (92 KS.), Moguće je ubrzati mali crossover na 100 km / h za samo 11,7 sekundi. Na dobrom asfaltiranom putu možete dosegnuti brzine do 170 km / h. Automobil se dobro osjeća na zemljanim cestama. No, testirati sposobnost automobila na cestama se ne isplati, jer model ima samo prednji pogon i ručni mjenjač.

Vlasnici Citroen C3 Aircrossa su pozitivni u pogledu iznimne ekonomičnosti motora, dobro promišljene kabine, prostranog prtljažnika i elastične suspenzije. Nekim vozačima nedostaje snaga motora i pogon na sva četiri kotača.


Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač najekonomičnijih crossover-ova?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 183
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije