15 najboljih ip cctv kamera

mjesto

ime

Ocjena značajke

Najbolje IP kamere za unutarnji video nadzor

1 AXIS Q8414-LVS Najbolja izvedba boja pri minimalnoj rasvjeti
2 Xiaomi MiJia 360 Kućna kamera Maksimalni kut gledanja (360 stupnjeva)
3 Edimax IC-3110W Jednostavnost korištenja
4 FishEye IPEYE Inovativni objektiv
5 DAHUA SD29204T-GN Model s PTZ načinom rada, najkorisnija funkcija

Najbolje IP kamere za vanjski video nadzor

1 Samsung SNO-L6083RP Kamera za zaštitu od upada
2 IPTRONIC IP5MS200 (22X) IR60 Najbolji uređaj s WDR funkcijom, dugim rasponom pozadinskog osvjetljenja
3 RVI-IPC41DNL Visoko osjetljiva matrica, grijana
4 Hikvision DS-2CD2532F-IS Najpouzdanija kamera za dom
5 Dahua DH-IPC-HFW5302CP Motorizirani objektiv, automatski iris

Najbolje univerzalne anti-vandal ip kamere za video nadzor

1 Axis P3707-PE Multi-Matrix kamera, Smart Video kodiranje sustava
2 ActiveCam AC-D2183WDZIR5 Najbolji temperaturni uvjeti
3 TRASSIR TR-D4141IR1 Mala potrošnja energije
4 RVI-IPC52Z4i V.2 Struktura čvrstoće, lakoća ugradnje
5 Zodikam 3242-PM Optimalan izbor za mala područja

U novije vrijeme video nadzor provodio se samo u vojnim objektima, u bankama i velikim trgovinama. Brz razvoj elektronike omogućio nam je stvaranje povoljnih i učinkovitih IP kamera za dom. Uz njihovu pomoć ne samo da možete zabilježiti upad nepozvanih gostiju u smještaj, već i pratiti ponašanje djeteta koje je ostalo kod kuće, brinuti se o starijim osobama na daljinu, a također se pobrinuti da nema električnih uređaja. Moderni uređaji omogućuju vam gledanje videozapisa nakon rada ili praćenje situacije u kući pomoću računala ili mobilnog uređaja. Mogućnosti IP kamera za dom proširile su se toliko da je moguće promatrati danju i noću, uspostaviti dvosmjernu komunikaciju s djecom, starima ili kućnim ljubimcima. Organizirati sustav video nadzora postao je lakši i profesionalniji. Desetak jeftinih fotoaparata može se instalirati u svim dijelovima trgovine ili postaviti po obodu zgrade. Prilikom odabira modela za dom ili ured treba obratiti pozornost na nekoliko radnih parametara.

 • Cijena IP kamera uvelike varira. U nekim je slučajevima isplativije instalirati jedan kvalitetan uređaj kako biste dobili jasnu sliku iz pravokutne prostorije. Ako je prostor podijeljen na zone ili morate pratiti nekoliko manjih prostorija, onda je prikladnije instalirati jeftine modele povezujući ih u jedan sustav.
 • Vanjske kamere moraju održavati svoje performanse u širokom rasponu temperatura. Za Rusiju, gdje temperatura u zimi pada na -30 ° C, potrebno je odabrati odgovarajuće uređaje.
 • Kada instalirate IP kameru izvan kuće, važno je razmotriti pravni aspekt. Video nadzor je dopušten unutar mjesta, kao i na obližnjem pločniku. Nije dopušteno snimanje susjeda, a još više objavljivanje videozapisa s ljudima na vidiku izvan okućnice.

Naš pregled uključuje najbolje ip kamere za video nadzor. Ocjena se temelji na sljedećim kriterijima:

 • imenovanje;
 • cijena;
 • tehnički parametri;
 • stručna mišljenja;
 • recenzije korisnika.

Najbolje IP kamere za unutarnji video nadzor

Posljednjih godina koncept pametnog doma postao je vrlo popularan. Jednu od glavnih uloga u njoj ima sustav video nadzora. Najbolje ga stvorite fotoaparatima za internu upotrebu.

5 DAHUA SD29204T-GN


Model s PTZ načinom rada, najkorisnija funkcija
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 18000 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Uređaj za kućnu, uredsku ili uslužnu djelatnost privlači manje od 1 kg, jednostavnost ugradnje, univerzalni dizajn i izvrsna funkcionalnost.Opremljen je osjetljivom kamerom s CMOS matricom od 1 / 2,8 inča, koja podržava razlučivost od 1920x1080, u kojoj je brzina video prijenosa 25 slika u sekundi. Progresivni sustav skeniranja, Ultra DNR aktivna tehnologija uklanjanja buke, kompenzacija pozadinskog svjetla, povećanje konkurentskih prednosti uređaja, dobila je pozitivne povratne informacije.

Model brzine ima horizontalni kut okretanja od oko 360 stupnjeva i okomit do 90 stupnjeva. Posebni PTZ način rada proširuje mogućnosti s 5 predložaka, mogućnost definiranja 8 ruta, kao i automatske opcije za pomicanje i skeniranje. Također podržava inteligentno sučelje. Funkcija prepoznavanja lica eliminira odgovor na slučajne objekte, kao što su životinje. Osim toga, u postavkama je dopušteno ručno nacrtati liniju na mjestu gdje počinje snimanje.

Tehnički potencijal osigurava do 24 područja maski privatnosti, što olakšava praćenje prisutnosti / odsutnosti stavki u određenim promatranim područjima. Ugrađeni mikrofon poboljšava učinkovitost tehnologije za video nadzor. IR osvjetljenje radi na udaljenosti od 30 metara. Podržava komunikaciju s gadgetima u formatima iPhone, iPad, Android, Windows Phone.


4 FishEye IPEYE


Inovativni objektiv
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 10.000 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Domaći razvoj s inovativnim objektivom FishEye IPEYE omogućuje organiziranje profesionalnog unutarnjeg videonadzora. Jasna slika s dobrim detaljima može se dobiti pomoću 2-megapikselnog senzora tvrtke Sony IMX 322. Veliki kut gledanja (183 stupnja) pruža objektiv riblje oko. Da biste uklonili odsjaj sunca ima infracrveni filter. U mraku je uključeno infracrveno osvjetljenje koje je nevidljivo ljudskom oku. Kamera može raditi u širokom rasponu temperatura (-10 ... + 50 ° C), koristi se u grijanim uredima iu skladištima.

Prednosti fotoaparata FishEye IPEYE korisnika uključuju mogućnost provođenja video nadzora u velikoj prostoriji. Nedostaci uređaja je visoka cijena, tako da je u nekim slučajevima isplativije kupiti 3-4 jeftina uređaja.

3 Edimax IC-3110W


Jednostavnost korištenja
zemlja: Tajvan
Prosječna cijena: 5000 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Svaki korisnik pametnog telefona ili računala moći će konfigurirati videonadzor u sobi s Edimax IC-3110W kamerom. Zahvaljujući inovativnoj Edimax Plug-n-View tehnologiji, uređaj se automatski povezuje s mrežnim okruženjem. Uključivanje fotoaparata događa se svaki put kada se krećete u prostoriji, što vam omogućuje praćenje djece ili životinja. Uređaj je opremljen infracrvenim LED diodama koje u kombinaciji sa svjetlosnim senzorom čine sliku jasnom čak iu uvjetima ograničene vidljivosti. Korisnik može prilagoditi vlastitu kontrolu. Prostor se može podijeliti na određena područja. Čim se u jednom od njih snimi pokret, započet će video ili fotografija.

Mnogi potrošači kupili su kameru Edimax IC-3110W umjesto bebi monitora. Od prednosti ističu pristupačnu cijenu, dobru kvalitetu slike. Loša strana uređaja je skroman ugrađeni program.

2 Xiaomi MiJia 360 Kućna kamera


Maksimalni kut gledanja (360 stupnjeva)
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 6000 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Savršeno se uklapa u koncept pametne kućne ip kamere Xiaomi MiJia 360 Home Camera. Ovaj kineski uređaj ima okretni dizajn koji vam omogućuje praćenje cijelog prostora sobe. Dovoljno je da preuzmete aplikaciju MiHome na svoj telefon kako biste kontrolirali kameru (nagib, okret) i istovremeno pratili. Da biste bolje vidjeli fine detalje, postoji zum od 4x. Uređaj omogućuje uspostavljanje dvosmjerne komunikacije s kućanstvom, davanje vrijednih uputa i savjeta. Uređaj se može pohvaliti dobrom slikom koja pruža objektiv od 2 megapiksela s razlučivošću 1080P (Full HD).

Prema potrošačima, kamera Xiaomi MiJia 360 pruža izvrstan pregled sobe, omogućuje održavanje dvosmjerne komunikacije, gledanje što se događa noću.Neki korisnici suočeni su s problemom blokiranja, mogu se ukloniti nakon korespondencije s uslugom podrške Xiaomi.


1 AXIS Q8414-LVS


Najbolja izvedba boja pri minimalnoj rasvjeti
zemlja: Švedska
Prosječna cijena: 126000 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Osnivač proizvodnje ip kamera zadržava vodeću poziciju u ovom segmentu i nudi ocjenu jednog od najboljih razvoja svojih inženjera za internu uporabu. Model je pogodan za vlasnike velikih stanova, vikendica, višekrevetnih apartmana. Ergonomsko tijelo izrađeno od brušenog nehrđajućeg čelika karakterizira odsutnost otvorenih mjesta za pričvršćivanje, vodootporan je, ima IP66 razred zaštite NEMA 4X. Objektiv podržava promjenjivu žarišnu duljinu, koju karakterizira daljinsko fokusiranje i zumiranje.

Lightfinder tehnologija omogućuje visokokvalitetnu reprodukciju boja uz slabu rasvjetu i čak u potpunom mraku. U potonjem slučaju osigurane su integrirane IR LED diode od 940 nm s dometom do 10 metara. Zbog podesivog intenziteta i energetske učinkovitosti, karakterizira ih povećano operativno razdoblje. Među prednostima uređaja naziva se i automatski kontrolirani IR filter, kao i prisutnost ne jednog, već nekoliko video tokova koji rade u formatima H.264 i Motion JPEG. Rotacija, uključujući i koridorski način, događa se u rasponu od 0 do 270 stupnjeva. Dan / noć opcija, 2-way audio stream, prebacuje audio detektor su prisutni, tu je podrška za 256 MB RAM-a, 128 MB flash memorije, kartice do 64 GB, mrežni video. Prednost - uređaj se napaja putem normalnog mrežnog kabela. Nedostaci - cijena modela, težina 3,45 kg.

Najbolje IP kamere za vanjski video nadzor

Vlasnici seoskih kuća moraju organizirati video nadzor cijele lokacije. Uz pomoć vanjskih IP kamera, možete odmah odgovoriti na uljeze.

5 Dahua DH-IPC-HFW5302CP


Motorizirani objektiv, automatski iris
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 25.000 rubalja
Ocjena (2019): 4.7

Vanjska ip kamera Dahua DH-IPC-HFW5302CP opremljena je električno upravljanim objektivom. Automatski otvor blende omogućuje vam dobivanje jasne slike u blizini fotoaparata i na udaljenosti od 30 m. Na istoj udaljenosti dobivate dobru sliku noću zahvaljujući IR osvjetljenju. Istodobno se na uređaj može priključiti do 20 potrošača. Među korisnim opcijama koje poboljšavaju rad uređaja, potrebno je odabrati zatvoreno kućište, napajanje putem mrežne veze, podršku za MicroSD kartice, kompatibilnost s ONVIF, PSIA, CGI protokolima. Video nadzor se može provoditi putem računala ili putem mobilnih uređaja.

Korisnici pozitivno reagiraju na takva svojstva Dahua DH-IPC-HFW5302CP kamere kao izvrsnu kvalitetu slike, dobru upravljivost, povećanje slike. Nedostaci uređaja trebaju uključivati ​​prisutnost audio smetnji, složenost veze.

4 Hikvision DS-2CD2532F-IS


Najpouzdanija kamera za dom
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 11.000 rubalja
Ocjena (2019): 4.8

Najnaprednija platforma koristi se za stvaranje Hikvision DS-2CD2532F-IS kamere. Zahvaljujući 3-megapikselnoj matrici bilo je moguće postići visoke slike detalja. Kućište uređaja može izdržati vremenske utjecaje, kao i mehaničke učinke od beskrupuloznih građana. Radna svojstva su sačuvana u širokom rasponu temperatura (-30 ... +60 ° C), što omogućuje uređenje videonadzora u zatvorenom i na otvorenom. Proizvođač je primijenio trodimenzionalno digitalno smanjenje buke, čime se smanjuje razina buke i zamućenja slike. IR osvjetljenje omogućuje jasno bilježenje onoga što se događa noću na udaljenosti do 10 m.

Korisnici cijene značajke fotoaparata Hikvision DS-2CD2532F-IS kao što su jasna slika, trajnost i osjetljivi mikrofon. Nedostatak modela je ograničen skup funkcija u starom firmveru.

3 RVI-IPC41DNL


Visoko osjetljiva matrica, grijana
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 12000 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Prilagođeno za ruske uvjete je vanjska kamera RVi-IPC41DNL. Opremljen je grijačem koji sprječava zamrzavanje leće.Zahvaljujući vrlo osjetljivoj matrici, IR osvjetljenju, čak iu mraku, moguće je dobiti dobru sliku u rasponu od 35 m. Uređaj se napaja mrežnim kabelom, video datoteke se mogu pohraniti na microSD memorijsku karticu. Uređaj je u skladu s ONVIF standardom, isporučuje se priloženi softver. Kao rezultat toga, moguće je pokazati veću fleksibilnost u organiziranju sustava video nadzora od 36 kamera. Na jednu kameru može se spojiti do 10 korisnika.

Potrošači komplimentiraju mogućnostima vanjske kamere RVi-IPC41DNL. Osobito je zadovoljan prisutnošću grijanja i kvalitete snimanja, mogućnost pružanja sustava nadzora. Nije zadovoljan neuspjehom korisnika nakon ažuriranja softvera.

2 IPTRONIC IP5MS200 (22X) IR60


Najbolji uređaj s WDR funkcijom, dugim rasponom pozadinskog osvjetljenja
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 23000 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Jedan od učinkovitih modela za dom ruskog proizvođača dobio je metalni kovčeg, motorizirani objektiv od 3,9-85,5 mm, snažan blok IR dioda koji jamči osvjetljenje do 60 metara. Funkcija dan / noć je dostupna u digitalnom formatu. Snimanje videozapisa pomoću ip kamere provodi se u sustavima NVR / NAS / CMS / Web s maksimalnom mogućom brzinom od 30 sličica u sekundi.

Zahvaljujući opciji WDR i 22x zoom objektivu, ne događa se samo detaljna reprodukcija boja, nego i visoka preciznost, bez svjetlosnih i tamnih mrlja na slikama. Zakretni mehanizam podržava pomicanje do 360 stupnjeva i okomito naginjanje do 90 stupnjeva. Rotacija i nagib se izvode u prilično optimalnom načinu rada. Model je savršen za ruske klimatske uvjete, radi u temperaturnom rasponu od minus 40 stupnjeva do plus 50.

1 Samsung SNO-L6083RP


Kamera za zaštitu od upada
zemlja: Južna Koreja
Prosječna cijena: 12000 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Izvana, uređaj ima klasičan dizajn za ulične uređaje. Međutim, kućište je pouzdano zaštićeno od različitih vrsta djelovanja: vjetra, vlage, različitih temperatura (radi u rasponu od minus 30 do plus 55 stupnjeva). Napajanje se vrši preko PoE. Uređaj za video nadzor opremljen je CMOS 1 / 2.9 inčnom matricom koja podržava maksimalnu rezoluciju od 1920x1080. Idealna brzina snimanja je 30 sličica u sekundi. Kompresija se izvodi kao H.264 / MJPEG. Prednosti modela mogu se smatrati prisutnošću senzora pokreta, detekcije hakiranja, zvuka, svjetla. Detektor pokreta ima 4 zone s 4-točkovnim sustavom.

Vlasnici opreme dodatno uključuju funkcije kompenzacije pozadinskog osvjetljenja, digitalne stabilizacije slike i uklanjanja buke. Izobličenja variofokalnih leća DC Auto Iris se mogu korigirati u 5-stupanjskom načinu rada. Najlakši model (0,7 kg) opremljen je posebnim sustavom koji sprječava ometanje privatnosti. Uključuje 6 zona i raspon od 4 točke. Prijenos informacija ide i jednom korisniku i nekoliko korisnika istovremeno (do 6 adresa).


Najbolje univerzalne anti-vandal ip kamere za video nadzor

Takva oprema ima povećanu zaštitu bez obzira na uvjete smještaja i rada.

5 Zodikam 3242-PM


Optimalan izbor za mala područja
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 5000 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Kupola je dobila visokokvalitetnu optiku koja radi u Full HD 1920x1080p. Objektiv karakterizira fiksna žarišna duljina od 3,6 mm. CMOS F22 matrica od 2 megapiksela pruža jasnu sliku. Zahvaljujući Hisilicon Hi3516CV300 procesoru, cijeli proces praćenja odvija se bez prekida. Nedostatak Wi-Fi-ja ne utječe na proces prijenosa informacija. Na ovoj se kameri datoteke u različitim formatima mogu automatski slati na e-poštu ili poslužitelj.

Od prednosti uređaja, koji se aktivno koristi u trijemovima kuća, u blizini malih kafića, ureda, parkirališta, vlasnici opreme bilježe prisutnost senzora pokreta i svjetla, zgodan i brz prijenos podataka na DVR ili PC. Mehanizam modela nije rotacijski, kut gledanja je do 80 stupnjeva. Ona pruža 3 maske privatnih područja, infracrveno svjetlo do 20 metara, mogućnost snimanja na rasporedu.Korisne, proširujuće funkcionalnosti su P2P, ONVIF i RTSP formati.

4 RVI-IPC52Z4i V.2


Struktura čvrstoće, lakoća ugradnje
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 14000 rub.
Ocjena (2019): 4.6

To je najbolji izbor za kućnu uporabu - ugradnja u negrijanu prostoriju, primjerice u garaži, izvan kućice ili ljetnikovca. Motorizirani objektiv od 2 megapiksela opremljen je optičkim zumom od 4x koji osigurava optimalnu jasnoću slike, kontrast, svjetlinu, razdvajanje boja. Maksimalni raspon identifikacije objekta je 15 metara, prisutan je senzor pokreta.

Mrežni alati modela uključuju integrirani web poslužitelj, cloud servis i druge. Među prednostima je i podrška velikog broja mrežnih protokola. Postoji kompatibilnost s mobilnim uređajima baziranim na Androidu, iOS-u. Funkcionalnost uređaja u potpunosti je prilagođena različitim uvjetima snimanja i reprodukcije video toka. Informacije se mogu prenijeti na karticu do 128 GB ili NAS. Pruža kontrolu nad objektima na sjecištu dane linije ili zone. Metalni kovčeg rotacijskog kupolastog uređaja je izdržljiv zbog materijala otpornog na habanje koji ne korodira i kvalitetne montaže.

3 TRASSIR TR-D4141IR1


Mala potrošnja energije
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 11.000 rubalja
Ocjena (2019): 4.7

Uređaj je dobio pozitivne ocjene vlasnika za uravnoteženu kombinaciju funkcionalnosti i cijene. Dizajn je otporan na vremenske uvjete na IP66 i razne vrste mehaničkih oštećenja, kao što je IK10. Najsvestraniji 4-megapikselni model opremljen je objektivom dizajniranim za fiksnu žarišnu duljinu od 3,6 mm. Osim toga, tu je i mehanički IR filter.

Brzina videozapisa ovisi o formatu razlučivosti, za 2048x1520 ta brojka iznosi 25 sličica u sekundi. 2-streaming smanjuje pritisak na mrežu i štedi energiju. Iako je sam model prilično energetski učinkovit, jer troši najviše 6 vata. Funkcionalnost podrazumijeva WDR, BLC, Defog, 3D DNR opcije za smanjenje šuma. Sučelje je zanimljivo zbog prisutnosti ugrađenog mikrofona, utora za karticu od 128 GB. Radni raspon uređaja smatra se jednim od najboljih - od minus 40 do plus 60 stupnjeva.

2 ActiveCam AC-D2183WDZIR5


Najbolji temperaturni uvjeti
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 30.000 rubalja
Ocjena (2019): 4.8

Glavna prednost opreme za kuću i ulicu je mogućnost rada u temperaturnom rasponu od minus 45 do plus 60 stupnjeva. Ugraden je poseban grijač koji omogućuje hladno pokretanje u vrijeme smrzavanja. Fotoaparat je opremljen motoriziranim objektivom s autofokusom. Matrix 1 / 2.5 inča CMOS je predstavljen u formatu visoke osjetljivosti tvrtke Sony STARVIS. Element od 8 megapiksela osigurava potrebnu reprodukciju boja u uvjetima nulte vidljivosti, što je važno pri radu u dnevnom / noćnom načinu rada.

Model za video nadzor razlikuje se od djelotvorne funkcionalnosti. Zaštićen je od pozadinskog svjetla, blještanja, multi-kontrastnog osvjetljenja, pouzdan u radu u magli, kiši ili snijegu zbog opcije "Antituman". IR osvjetljenje pokriva udaljenost do 50 metara. Korisne značajke uključuju prepoznavanje lica, audio identifikaciju, zoniranje zaslona, ​​dvostruki video prijenos. Sučelje uključuje mrežne ulaze, kako bi se poboljšala sigurnost, kako bi se osiguralo dodatno povezivanje audio kanala, sigurnosnih senzora i drugih vrsta praćenja stanja. Model je opremljen utorom za pohranu podataka do 128 GB.


1 Axis P3707-PE


Multi-Matrix kamera, Smart Video kodiranje sustava
zemlja: Švedska
Prosječna cijena: 100.000 rubalja
Ocjena (2019): 5.0

Model je u potpunosti opremljen za unutarnju i vanjsku upotrebu. Multi-matrix ip kamera je opremljena s 4 glave koje imaju promjenjivu žarišnu duljinu.To vam omogućuje da dobijete detaljan pregled i uvećane slike. Rezolucija od 8 megapiksela i panoramski raspon od 360 stupnjeva pružaju visoku kvalitetu, maksimalnu pokrivenost. Posebna tehnologija kodiranja videa Axis Zipstream automatski analizira sliku, odvajajući nepotrebno, što dovodi do smanjenja potrošnje energije.

Prednost ove opreme je mogućnost snimanja videa u dva načina - svaki od 4 glave i tip quad. 1080p karakterizira razlučivost od 1920x1080. Čak i pri osvjetljenju od 0.3 luksa, zasićenost i jasnoća slike u boji se održavaju. Uređaj ima razinu zaštite od mehaničkog utjecaja klase IK09. Paket uključuje stropni nosač. Profesionalci i kućni korisnici također preporučuju montiranje uređaja na uglove objekata ili stupova.

Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač ip kamera za video nadzor?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 184
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin
2 komentari
 1. Igor
  Gdje su nove tehnologije STARVIS IMX 327 SONY IMX 385 SONY? A gdje je rješenje za AHD 4K ov os08A10? Gdje je sve to novo u trendu diljem svijeta? Kupite ga najbolje i kako je bolje? I tako je cijeli internet jedan otpad koji se ulio u Rusiju bowtie
 2. Natalia
  Zašto na ovoj listi nema Polyvision? kamere prihvatljive kvalitete po prosječnoj cijeni, ništa gore od poznatog dahua

ocjene

Kako odabrati

recenzije