10 najboljih knjiga za učenje engleskog jezika

mjesto

ime

Ocjena značajke

Top 10 knjiga za učenje engleskog jezika

1 Autor: Petrov D.Yu. Vrlo učinkovita tehnika
2 Engleski korak po korak. Cijeli tečaj Izvrstan vodič za poboljšanje leksičkog znanja
3 Engleska gramatika u uporabi Popularno izdanje
4 Novi obilazak: Knjiga učenika: Razina 1 / Engleska gramatika 1 Obrazac za igru
5 Engleski izgovor u upotrebi: osnovno: samostalno učenje i uporaba u učionici 4 diska uključena
6 Engleski jezik. Gramatika. Knjiga vježbi Velika praktična kolekcija
7 Novi cool udžbenik Engleski Najbolja vrijednost, dobra učinkovitost
8 Engleski danas bez poteškoća Korisne lekcije za učenje "živog" engleskog jezika
9 Face2Face: Srednji Izvrsna vrijednost, neobičan materijal
10 Stablo ili tri? Tečaj elementarnog izgovora Bolje poboljšanje izgovora

Znati engleski sada nije samo prestižno, nego je ponekad samo potrebno. Najučinkovitiji način za učenje stranog jezika je učenje kod učitelja. Ali to je prilično skupo zadovoljstvo, pa nije za svakoga. Osim toga, ne može svatko provesti nekoliko večeri tjedno na satovima predavanja. U takvim slučajevima, nemojte očajavati - imate priliku samostalno učiti engleski. Da biste to učinili, samo odaberite i kupite posebnu knjigu - samopomoć. Mogu se izraditi za početnike ili već napredne studente. Takve korisne knjige pomoći će u poboljšanju znanja bez trošenja mnogo novca. Oni bi trebali biti odabrani prema sljedećim načelima:

 1. Recenzije Oni koji su već pročitali publikaciju pomoći će vam da saznate koliko je učinkovita. Naravno, prije svega, sve ovisi o vama, ali autorstvo nije manje važno. Što je više shema, slika i primjera, to brže i lakše svarimo podatke.
 2. Kompletan skup, Često pri kupnji udžbenika, osim same knjige, postoje i diskovi s audio i video materijalima. Oni vam omogućuju učinkovito sudjelovanje u izgovoru, kao i slušanje u učionici.
 3. Svakako odaberite pravu. nivo, Postoje vodiči za početnike, s prosječnim posjedovanjem itd. Obično su te informacije navedene na naslovnici. Kada kupujete knjigu s neprikladnom razinom znanja, u ovom slučaju ona može biti nedjelotvorna.

Rangiranje uključuje najbolje knjige za samostalno učenje engleskog jezika. Pri sastavljanju uzete su u obzir sljedeće karakteristike:

 • jednostavnost prezentacije;
 • recenzije čitatelja;
 • troškova;
 • učinkovitost.

Top 10 knjiga za učenje engleskog jezika

10 Stablo ili tri? Tečaj elementarnog izgovora


Bolje poboljšanje izgovora
Autor: Ann Baker
Cijena knjige: 2200 rub.
Ocjena (2018): 4.5

Stablo staza ili tri? u potpunosti usmjeren na formuliranje ispravnog izgovora. Teško je pronaći knjigu koja je prikladnija za ovaj zadatak. Mnogi stručnjaci i studenti govore o njoj kao o najboljem vodiču s praksom izgovora engleskih riječi. Svaki zvuk ne samo da je opisan, nego ga i nositelj izgovara na kompaktnim diskovima koji dolaze s njim. Izrađen vodič za početnike. Mala je veličina - samo 136 stranica, ali vrlo učinkovita.

Zvuk riječi je detaljno rastavljen na nekoliko primjera. To je vrlo zgodan i omogućuje vam da naučite razlikovati zvukove, ispravno izgovarati riječi i uočiti ih na uho. Nakon završetka tečaja postoji knjiga za sljedeću razinu. To jest, možete nastaviti svoj trening. Prednosti uključuju mnogo pozitivnih recenzija, dobre rezultate, dostupna objašnjenja, mogućnost samostalnog učenja. Nedostaci: vrlo visoka cijena.

9 Face2Face: Srednji


Izvrsna vrijednost, neobičan materijal
By: Nicholas Tims
Cijena knjige: 650 rub.
Ocjena (2018): 4.5

Nicholas Tims je izvrstan tutorial koji daje puno znanja o izgovoru, vokabularu.Kao rezultat toga, sami donosite zaključke o gramatici upotrebe određenih kombinacija. Knjiga je podijeljena u jedinice, na početku svake od njih je popis riječi koje se koriste u ovoj temi. Trening se odvija prema sljedećoj shemi: prvo pročitajte predloženi tekst (ne pravila!), Zatim izvedite praktične vježbe (upišite riječi koje nedostaju u rečenice, ispunite tablicu) i zatim pročitajte pravilo. Ova neobična tehnika omogućuje vam da se sjetite suptilnosti engleske gramatike.

Udžbenik je u cijelosti napisan na engleskom jeziku pa je prikladan za one koji već znaju jezik na srednjoj razini. Njime možete osvježiti zaboravljeno znanje ili steći mnoga nova. Priručnik je priključen na disk s audio datotekama, oni pomažu u učenju stranog jezika na uho. Pros: neobična prezentacija, učinkovita obuka, mnoga korisna pravila, praktični zadaci za svaku temu, zanimljive ilustracije, dobre kritike, izvrsna cijena. Nema pronađenih kontra.

8 Engleski danas bez poteškoća


Korisne lekcije za učenje "živog" engleskog jezika
Autor: Anthony Bulger
Cijena knjige: 1000 rub.
Ocjena (2018): 4.6

Knjiga “Engleski bez rada danas” temelji se na načelu prirodne asimilacije, što je slično učenju djetetovog materinjeg jezika. Ova metoda izbjegava nezanimljivo cramming. Za maksimalne rezultate, dovoljno je dati zbirku samo 30 minuta dnevno. Već ubrzo nakon početka nastave primijetit ćete rezultat. Postoje sve vrste zadataka: pisani, slušni, praktični izgovori itd. Moderni vokabular predstavljen u udžbeniku omogućit će vam da naučite kako pravilno govoriti "živi" engleski.

Autor jamči da ćete nakon 2 mjeseca nastave početi razumjeti strani jezik. Komplet sadrži disk na kojem su snimljeni izvorni govornici. Knjiga se sastoji od dvije faze: pasivna (proučavanje teorije, ponavljanje, itd.) I aktivna (praktični zadaci). Prikladan vodič za početnike ili one koji žele osvježiti znanje. Prednosti: učinkovita tehnika, poboljšani izgovor, kompaktni disk u kompletu, izvrsne kritike. Nema pronađenih kontra.

7 Novi cool udžbenik Engleski


Najbolja vrijednost, dobra učinkovitost
Autor: Dragunkin A.N.
Cijena knjige: 350 rub.
Ocjena (2018): 4.6

Knjiga Dragunkin A. stvorena je za "energetski lijenu". Može zanimati svakog čitatelja, jer su ovdje sva pravila prikazana u neobičnom formatu. Autor odmah prelazi iz riječi u djela i predlaže prakticiranje izgovora. Svaki izraz ima transkripciju. Sve je objašnjeno vrlo razumljivo. "New cool tutorial Engleski" - ovo je radije vodič kroz jezik. Oni koji to žele sami proučavati, zasigurno će cijeniti učinkovitost lekcija s knjigom.

Knjiga je tvrda i sastoji se od gotovo 600 stranica. Autorica tvrdi da je prikladna za bilo koju dob i razinu obuke. U njemu će svatko pronaći nešto korisno. Prezentacija informacija temelji se na sustavu „ukazujućih riječi“. Nakon što prođete nekoliko lekcija, moći ćete komunicirati na engleskom jeziku. Glavne prednosti: jedinstvena tehnika, dobri rezultati, jednostavna percepcija pravila, najbolja cijena, prilagođena za samostalno učenje, mnoge izvrsne recenzije. Nema pronađenih kontra.


6 Engleski jezik. Gramatika. Knjiga vježbi


Velika praktična kolekcija
Autor: Golitsynsky Yu.
Cijena knjige: 450 rub.
Ocjena (2018): 4.7

Kolekcija Golitsyn vrlo je popularna među nastavnicima jezika. U potpunosti je posvećen proučavanju gramatike, uključuje sva potrebna pravila. No, najvažnije je da postoji mnogo različitih praktičnih vježbi, u procesu implementacije kojih se može podići razina znanja.Knjiga sadrži rječnik najčešće korištenih riječi. Mnoge tablice i grafikoni olakšavaju proces učenja. Prema zbirci je vrlo zgodan za napraviti samostalno. Kupci ostavljaju mnogo pozitivnih povratnih informacija.

Dizajniran posebno za početnike i učenike u razredima 5-9. No, stručnjaci savjetuju odraslima koji uče engleski jezik. Sastoji se od nekoliko dijelova koji povezuju različite teme. Volumen je dovoljno velik, ima optimalnu veličinu fonta. Glavne prednosti: optimalna cijena, najbolje recenzije, prikladno prezentirane informacije, mnoge praktične gramatičke zadaće, univerzalna primjena. Nema pronađenih kontra.

5 Engleski izgovor u upotrebi: osnovno: samostalno učenje i uporaba u učionici


4 diska uključena
By: Jonathan Marks
Cijena knjige: 2700 rub.
Ocjena (2018): 4.7

Knjiga Jonathana Marxa o prezentaciji podsjeća na slavnog Murphyja. Stvarno pomaže ukloniti jezičnu barijeru, početi slobodno govoriti na engleskom i najvažnije je razumjeti jezik. Sve se to razvija zbog logičnog prikaza, ispravno odabranih zadataka. Publikacija je prilagođena učenju jezika samostalno, ali se može koristiti i tijekom nastave s nastavnikom. Komplet sadrži 4 diska s audio materijalima koji aktivno razvijaju sluh i izgovor.

Udžbenik je podijeljen na 50 jedinica, od kojih svaka zauzima dvije stranice s teorijom i praksom. Teme pokrivaju najvažnije aspekte jezika. Sve se to uklapa na 168 stranica. U recenzijama kupci kažu da je knjiga doista vrlo korisna i vrijedna novca. Prednosti: izvrsni rezultati, mala količina, važne temeljne teme, razumljivo predstavljanje teorije, praktični zadaci. Nedostaci: visoki troškovi.


4 Novi obilazak: Knjiga učenika: Razina 1 / Engleska gramatika 1


Obrazac za igru
By: Virginia Evans
Cijena knjige: 900 rub.
Ocjena (2018): 4.8

Knjiga za samostalno učenje engleskog jezika iz Virginije Evans je sjajan vodič u obliku igre. Uz pomoć zanimljivih vježbi čitatelj značajno povećava razinu znanja. Pravila gramatike prikazana su u obliku tablica sa svijetlim ilustracijama. Ovdje je fokus na pisanju zadataka i zanimljivim jezičnim igrama. U Novom krugu sva pravila se daju u pristupačnom jasnom obliku. Čitatelji u pregledima ukazuju na jasno strukturirani oblik prezentacije informacija.

Na početku svake nove teme daju se različiti dijalozi. Knjiga se često kupuje za korištenje u školama, tečajevima jezika i kao vodič. Namijenjen je početnicima. No, nakon čitanja, ako želite, možete kupiti nastavak. Na kraju su svi odgovori na samotest. Profesionalci: dobra kvaliteta ispisa i papir, šarene ilustracije, pristupačna prezentacija informacija, učinkovite praktične zadatke. Nedostaci nisu pronađeni.

3 Engleska gramatika u uporabi


Popularno izdanje
By Raymond Murphy
Cijena knjige: 1500 rub.
Ocjena (2018): 4.8

Korištena gramatika engleskog jezika vrlo je popularan udžbenik o engleskoj gramatici u svijetu. Izlazi u tri izdanja za različite razine pripreme: od elementarnog do naprednog. Važna značajka tutoriala je sistematizacija znanja. To vam omogućuje da lako i brzo stegnete razinu engleskog. Svaka tema je izrađena u određenom redoslijedu. Prikazuju se prema sljedećoj shemi: prvo se daje teorijski materijal s objašnjenjima i ilustracijama, a praktične zadaće moraju biti dovršene

Svaka osoba može izabrati jednu od publikacija, ovisno o razini obuke. Autor Raymond Murphy predstavlja svoju metodu učenja jezika koju mnogi čitatelji prepoznaju. Ove se knjige često koriste na sveučilištima i tečajevima. Prednosti uključuju sustavne materijale, razumljiva objašnjenja, korisne vježbe za vježbu, visoku učinkovitost, sposobnost odabira optimalne razine. Cons: visoka cijena.

2 Engleski korak po korak. Cijeli tečaj


Izvrstan vodič za poboljšanje leksičkog znanja
Autor: Bonk N.A., Bonk I.A., Levina I.A.
Cijena knjige: 750 rub.
Ocjena (2018): 4.9

Legendarni priručnik "Engleski korak po korak" objavljen je davno. To je udžbenik o gramatici, fonetici i izgovoru. Nakon završetka tečaja čitatelji će naučiti 1200 leksičkih predmeta.Za veću učinkovitost, komplet sadrži disk. Predstavlja lekcije slušanja i vježbe za poboljšanje izgovora. Svaka od njih su odabrane tipke na kraju knjige. Sudeći prema recenzijama, u unutrašnjosti ima mnogo zanimljivih činjenica o Velikoj Britaniji i raznim praktičnim zadacima.

Udžbenik je prikladan za samostalno učenje i zajedno s nastavnikom. Tečaj je predviđen za 1-2 godine ovisno o intenzitetu nastave. Idealno za početnike od početka i već s nizom osnovnih znanja. Sastoji se od 960 stranica. Glavne prednosti: optimalna cijena, brojne pozitivne recenzije i recenzije, pogodne za različite vrste zadataka i razine pripreme, zanimljiv sadržaj. Cons: nije otkrivena.

1 Autor: Petrov D.Yu.


Vrlo učinkovita tehnika
Autor: Petrov D.Yu.
Cijena knjige: 1000 rub.
Ocjena (2018): 4.9

Dmitrij Petrov je jedan od najpoznatijih poliglota Rusije. Ne samo da govori mnoge jezike, već i zna kako ih najbolje naučiti drugima. Udžbenik "Osnovna obuka" sastoji se od 16 lekcija. Svaka je posvećena određenim temama: osobnim zamjenicama, tablici glagola, prijedlozima i još mnogo toga. Publikacija omogućuje samostalno učenje engleskog jezika. Savršen je za početnike. Nakon čitanja, lako možete prevladati jezičnu barijeru i komunicirati na engleskom jeziku.

Ovdje je fokus na gramatici. Autor to uspijeva objasniti jednostavnim riječima i vrlo razumljivo. Knjiga je dobila mnogo pozitivnih povratnih informacija. To stvarno pomaže ovladati osnovnim znanjem engleskog jezika. Važna značajka publikacije je jedinstvena tehnika Dmitrija Petrova. Prednosti: mnogo izvrsnih recenzija, dobra učinkovitost, jasna prezentacija autora. Cons: nije otkrivena.


Popularno glasovanje - koja je knjiga najbolja za učenje engleskog?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 602
Upozorenje! Gore navedene informacije služe samo u informativne svrhe i nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije