Xiaomi Mi Robot Usisivač - uspješan model robota usisivača


Robotski usisivač Xiaomi Mi Robot Usisivač pušten je 2016. i još uvijek je vrlo popularan. On može očistiti kuću od prašine za nekoliko minuta, uklanjajući čak i najmanje zagađenje. Uređaj je stvarno vrijedan kupnje.

U pregledu Xiaomi Mi Robot Usisivača, opisujemo sve nedostatke, prednosti i osobine ovog pametnog usisavača. I to ne samo na temelju tehničkih karakteristika i osvrta, već i na iskustvu stvarnih kupaca, koji su neko vrijeme uspjeli iskoristiti uređaj.

Kako ocjenjujete Xiaomi Mi Robot Usisivač?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 6

Tehničke specifikacije

Smart usisivač Xiaomi Mi Robot Usisavač - nije novi model. No, do sada se može smatrati vrlo dobrom opcijom zbog karakteristika.

četka

2 (glavni i bočni) + strugač

čišćenje

Samo suho

Usisna snaga

1800 Pa

autonomija

5200 mA / h / 180 minuta / 250 m2

Razina buke

55 do 62 dB

Volumen spremnika prašine

0,4 l

senzori

12 (prašina, velike čestice, sudari, laserski daljinomjer, ultrazvučni radar, žiroskop, kompas, akcelerometar, brzinomjer, udaljenost od zidova, senzor pada)

Obrada podataka

Tri procesora:

· 4-jezgrene;

· Koprocesor;

· Procesor slike.

upravljanje

Fizički: pomoću dva gumba

Udaljeno: putem pametnog telefona putem Wi-Fi veze

Zaštita od prašine

2 HEPA filtra

veličina

težina - 3,8 kg, promjer - 34,5 cm, visina od poda - 9,6 cm

Općenito, možemo reći da je model prilično snažan i sposoban je dugo raditi na jednom punjenju baterije.


Kompletan skup

Zajedno s usisavačem u kutiji za isporuku nalaze se:

 • priključna stanica;
 • spremnik prašine spremnika (već instaliran);
 • potrošni materijal (filter, bočne i glavne četke - već ugrađene);
 • češalj za čišćenje četki s nožem za rezanje niti i kose;
 • kabel za napajanje;
 • neki otpadni papir (upute i drugi papiri).

Nažalost, u kompletu nema dodatnog pribora ili potrošnog materijala. Kinezi nisu čak stavili magnetsku vrpcu kojom možete ograničiti područje usisivača. Ona će morati kupiti zasebno.

 


izgled

Sam uređaj je standardan - to je gotovo savršeno okrugla "pilula" tijela u bijelom. Posebna značajka je kupola koja se nalazi na stražnjoj strani gornje ploče. U njemu su proizvođači instalirali laserski daljinomjer koji analizira prostor oko robota i gradi kartu sobe.

Zapravo, gotovo cijeli gornji dio je neka vrsta „poklopca“ pod kojim se sakriva sakupljač prašine, filteri i pokazivači. Ima izreze za lidar kupole i fizičke tipke "Enable" i "Return to base". Potonji se, pak, nalaze bliže vodećem rubu.

Većina bočne strane usisivača je pokretni odbojnik s senzorima sudara ispod njega. Duž perimetra nalaze se različiti senzori. Zahvaljujući njima usisavač je orijentiran u prostoru i gradi kartu soba. Ultrazvučni radar nalazi se na prednjoj strani odbojnika. Na strani lica nalazi se infracrveni senzor udaljenosti do zida - dopušta mu da mu se približi do 10 milimetara.

Iza njih nalaze se dvije trake kontaktnog područja s kojima je robot usidren s priključnom stanicom. Desno od njega nalazi se izlaz za zrak, koji je snimljen drugim filtrom. S lijeve strane je zvučnik.

Donji dio tijela blago je zaobljen, rubovi se uzdižu.Zbog toga, usisavač može pozvati male prepreke i tepihe. Ispred okretnog valjka nalazi se mali kotačić. Gotovo u sredini - široka turbo četka. Lijevo od njega - kutna četka s tri oštrice. Na bočnim stranama - dva velika kotača sa snažnim gumiranim "zaštitnikom". Na donjoj ploči sprijeda nalaze se i senzori visine.

Materijal - bijela sjajna plastika. U isto vrijeme je zgodan (usisavač je jasno vidljiv u mraku) i nezgodan (uređaj se brzo zaprlja i ogreba).


ergonomija

Xiaomi Mi Robot Usisivač je prilično zgodan uređaj zbog nekih značajki. Drago mi je da je cijeli usisivač modularan. Ako jedna stvar pukne, dio se lako skida i stavlja novi na njegovo mjesto. Jedini problem je što prvo morate pronaći zamjenu za slomljenu komponentu. Zanimljivo je da je bočna četka opremljena neobičnim sustavom zaštite od nečistoća: na dnu se nalazi posebna mala četka koja čisti gnijezdo od prašine i kose, što znatno povećava njegovu trajnost.Plastika za sakupljanje prašine i prozirna. Ne morate ga izvaditi kako biste procijenili stupanj punine - samo podignite "kapuljaču" i vidite. Drago mi je da je gumena brtva postavljena oko oboda poklopca kontejnera i otvora filtra: zahvaljujući tome, prašina se neće raspršiti kroz utore.Filter se može ukloniti iz kutije za prašinu i očistiti od prašine i prljavštine. Magnetski senzor nalazi se na bočnoj strani lica, što omogućuje usisivaču da utvrdi je li ugrađen u kućište. Bez filtra uređaj odbija raditi.

Svaki kotač ima svoj vlastiti “amortizer”. Zbog toga Xiaomi Mi Robot Usisivač ima dobru upravljivost i može se popeti na prepreke visoke do 18 milimetara.

Potrošni uređaji dizajnirani su za dugotrajnu uporabu - u prosjeku, kada čistite tri puta tjedno po 30 minuta, oni će trajati godinu i pol. Nakon toga, aplikacija će snažno preporučiti zamjenu dijelova. Iako to nije potrebno.


Načini rada i propusnost

Xiaomi Mi Robot Usisivač radi u tri glavna načina:

 1. Jedno čišćenje. Robot putuje po cijeloj pristupačnoj površini i uklanja ga. Ako je soba mala, onda to radi dvaput.
 2. Planirano čišćenje. Potrebno je preko aplikacije postaviti potreban dan u tjednu i vrijeme kada će model morati usisavati. Gadget će putovati svu raspoloživu površinu, kao u prvom načinu.
 3. Lokalno čišćenje. Usisavač čisti malo područje oko njega. Morate ga ručno odvesti do mjesta zagađenja.

Ali to nisu sve postavke koje vam omogućuju da podesite rad usisavača. Možete postaviti snagu kojom će uređaj apsorbirati prašinu i krhotine. Robotski čistač Xiaomi Mi Robot Usisivač vam omogućuje da koristite tri mogućnosti:

 1. Maksimum (Turbo) - razina buke će se povećati na 62 dB.
 2. Average (Balanced) - stvara buku na razini od 59 dB.
 3. Tiho tiho - proizvodi zvuk do 55 dB.

Posljednja snaga omogućuje korištenje usisivača čak i navečer. Osim ako, naravno, zidovi vašeg doma nisu previše tanki, a susjedi se ne zaklinju zbog buke.

Gumeni kotači na nezavisnom ovjesu mogu držati usisivač na bilo kojoj površini, osim tepiha s predugim (više od 5 cm) gomilom. Na običnim tepisima i drugim preprekama (do 18 mm) uređaj može ući bez pomoći.Prije pokretanja usisavača, vrijedi ukloniti male predmete s poda. Različiti krajevi od punjenja, papuča, igračaka itd. Mogu ometati rad - male "smetnje" koje će robot sisati, a velike mogu oklijevati i zaglaviti ako ne putuju iz nekog razloga.upravljanje

Također možete upravljati robotom pomoću gumba - ovo je zgodno kada ga morate uključiti ili ga brzo pretvoriti u bazu. Da biste ponovno povezali uređaj s Wi-Fi mrežom ili ga ponovno pokrenuli, morate držati oba fizička gumba i držati ih dok se ne upali svjetlo Reset.

No, glavne značajke daje zahtjev za smartphone. To se zove MiHome i omogućuje vam upravljanje uređajem putem Wi-Fi mreže.U isto vrijeme, možete biti na poslu i promatrati kako robot čisti sobu - veza s globalnom mrežom omogućuje uređaju slanje informacija aplikaciji s bilo kojeg mjesta.

Službeno, program je izrađen na engleskom i kineskom jeziku, ali na internetu možete pronaći Russified verziju kompatibilnu s uređajem. U rijetkim slučajevima, problemi se mogu pojaviti pri povezivanju aplikacije s usisavačem - model nije prilagođen Rusiji, pa ćete morati proći kroz regije u nadi da će neki raditi.

Drago mi je da usisivač prosljeđuje pametnom telefonu sve informacije o obavljenom čišćenju:

 • mapa očišćenih soba;
 • rutu gadgeta;
 • vrijeme za koje je uspio;
 • tretirana površina;
 • bilanca energije u bateriji.

Iz aplikacije možete poslati Xiaomi Mi Robot usisivač za čišćenje - samo pritisnite središnju tipku za čišćenje. U aplikaciji možete podesiti snagu obožavatelja odabirom one koju trebate pomoću gumba na desnoj strani - ovisno o načinu rada, natpis će se promijeniti. Ako ne želite da gadget nastavi s radom, možete ga poslati u bazu klikom na gumb Dock u aplikaciji. Pomoću njega možete vidjeti da li se robot već puni.

Što se još može instalirati u aplikaciju MiHome:

 1. Vrijeme i dan u tjednu početak automatskog čišćenja.
 2. "Tiho" vrijeme - uređaj neće raditi u određenom intervalu.
 3. Omogućite maksimalnu brzinu motora.
 4. Glas s kojim će vam usisivač razgovarati.

Također možete proučiti povijest čišćenja - prikazuje sve informacije o radu usisivača, uključujući i izgrađene karte soba. Jako sam zadovoljan što na kartici Filter, četkama i senzorima možete vidjeti stupanj propadanja potrošnog materijala. Smiješno je to što kroz aplikaciju možete ručno vakuumirati sobu robotom - moguće je kontrolirati gadget iz pametnog telefona.

Osim toga, može se koristiti posebna magnetna traka za upravljanje uređajem. Postavljanjem ograničava prostor za čišćenje. Na primjer, ne trebate Xiaomi Mi Robot Usisivač za vožnju u krevetu s psima i stisnuti vunu na njega. Tada trebate staviti traku oko neželjenog mjesta - a robot će je zaobići. Ali, nažalost, Kinezi se nisu pobrinuli da ga stave u paket. Dakle, traku morate kupiti zasebno.


Značajke rada

Robotski usisivač Xiaomi Mi Robot Usisivač se malo razlikuje od ostalih modela principa na kojima radi. Zanimljivo je da kada uređaj očisti relativno velike prostorije, on ga automatski dijeli na male površine od približno 3,5 x 3,5 m2, Prvo, usisavač zaobilazi područje koje će se očistiti oko perimetra kako bi se odredile približne granice i mjesto prepreka. Tada počinje metodično "zmijati" kako bi očistio unutarnji prostor perimetra.

Kada usisivač prođe blizu zida, bočna četkica se aktivnije aktivira. Dakle, bolje je pomesti krhotine s podnica i na uglovima, sve do dosega. Senzor blizine omogućuje robotu da im priđe na udaljenosti od 1 centimetra. To je dovoljno da bočna četka dosegne najudaljenije kutove.

Zapamtite - ako odnesete usisivač u drugu prostoriju i uključite je, bit će "izgubljena" i neće moći pronaći bazu kada je treba napuniti. Uređaj će tražiti stanicu na mjestu gdje ste je stavili prije početka rada. Ako gadget odnesete na drugi kraj iste prostorije u kojoj se nalazi baza, tada će lako pronaći "kuću" pomoću senzora na kućištu i svjetionika na samoj stanici.

Zanimljivo je da usisivač može govoriti. Ali, nažalost, samo na kineskom. Prevedi na ruski ne radi, isključite previše - morate slušati kako se uređaj povremeno zakune na kineskom.


autonomija

Drago mi je da ovaj pametni usisivač ima veliku bateriju - 5200 mA / h. Prema specifikacijama, rezerva energije dovoljna je da Xiaomi Mi Robot Usisivač radi 180 minuta u standardnom načinu prosječne performanse. Za to vrijeme mora imati vremena za vakuum do 250 m2.

U stvari, baterija traje malo manje - u prosjeku za 1% od naboja, gadget ima vremena za vakuum 1 m2, Međutim, ako baterija počne sjediti usred čišćenja, uređaj prekida rad, pamti mjesto i odlazi na punjenje. Kada se napuni, vratit će se na zadnju točku čišćenja i nastaviti s radom.

Važno: usisivač robota će čistiti sobu samo dok baterija ne dosegne 20%. A onda napunite energiju. Zanimljivo je da specifikacija ne pokazuje koliko puta gadget može ponoviti ciklus "čišćenje punjenja".


Recenzije

Za početak, napominjemo da 97% kupaca preporučuje drugima da kupe ovaj usisivač. Definitivno, ovo je pokazatelj kvalitete Xiaomi Mi Robot Usisavača. Velika većina mišljenja o modelu je pozitivna.

U pregledima su korisnici zadovoljni izvrsnom prohodnošću usisavača i njegovom sposobnošću da pronađu prašinu čak i tamo gdje su upravo očišćeni (na kraju krajeva, to znači da nisu dovoljno čistili!). Neki kupci Xiaomi Mi Robot Usisivač uspio je usisati čak i tepih s hrpom duljine više od 4 centimetra - definitivno rekord.

Naravno, korisnici navode i nedostatke uređaja. Konkretno, mnogi nisu zadovoljni odsustvom rusifikacije - oni moraju trpjeti s engleskom verzijom ili tražiti ruski na internetu. Također, neki kupci žele da model nema mogućnost mokrog čišćenja.


zaključak

Sumirajući u pregledu pametnih usisavača Xiaomi Mi Robot Usisivač, možemo sažeti - model se može smatrati jednim od najboljih na tržištu. Zahvaljujući nekoliko uspješnih rješenja, ona je u stanju raditi s maksimalnom učinkovitošću i osloboditi kuću od čak i neprimjetnih za oko (i drugih robota) prašine.

Sljedeće prednosti preglednog pametnog usisivača su zadovoljavajuće:

 • velik kapacitet baterije i, kao rezultat toga, dobar vijek trajanja baterije;
 • samopunjenje i neograničen broj ciklusa "čišćenja-punjenja";
 • izvrsna upravljivost i sposobnost prevladavanja prepreka do 18 mm;
 • mogućnost upravljanja uređajem pomoću aplikacije s bilo kojeg mjesta i na bilo koji način;
 • visoka učinkovitost u radu;
 • mogućnost ograničenja opsega gadgeta pomoću magnetske vrpce.

No, nažalost, bilo je nekoliko nedostataka:

 • Brend i brzo izgreban slučaj;
 • loša oprema;
 • službeni nedostatak ruskog jezika u glasovnom modulu i aplikaciji, kao i lokalizacija za Rusiju (morat ćete plesati s tamburinom, povezujući usisivač s pametnim telefonom).

Pametni robotski usisivač Xiaomi Mi Robot Usisivač je rješenje koje vas može spasiti od svakodnevne rutine bavljenja prašinom i prljavštinom. Ali morate se pobrinuti za to - samo ispraznite spremnik na vrijeme, očistite filter i uvjerite se da se naprava ne spotakne o žice i igračke djece. A onda će služiti dugo i istinito.


Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije