10 najboljih proizvoda iz fitophtora

mjesto

ime

Ocjena značajke

Top 10 najboljih proizvoda od phytophthora

1 Quadris® Najbolja kvaliteta. Ne nakuplja se u plodu, ima visok stupanj razgradnje
2 Previkur Energy Jedan dan nakon prerade povrće se može jesti
3 beskrajan Niska toksičnost za žive organizme.
4 Abiga Pik Sigurno za oprašivače insekata
5 Kuproksat Dugotrajno
6 pristanak Najbolja vrijednost za novac. Ubrzava rast biljaka
7 Bactofit Veliki broj sezonskih tretmana
8 Dobit zlato Najbolja cijena. Sistemski fungicid
9 Hom Nije zarazna, može se ponovno koristiti
10 topaz Dopušteno za prevenciju biljaka u ranoj fazi vegetacije

Briga o žetvi je teška i mukotrpna vježba koja zahtijeva puno fizičkog napora i materijalnih troškova. Dvostruko vrijeđa kada se biljke razboli i žetva se ne može spasiti. Phytophthora se smatra jednom od takvih podmuklih bolesti. Može uništiti ne samo biljke u malom vrtnom prostoru, već i mjerilo poljoprivrednog poduzeća. Bolest je uglavnom pod utjecajem obitelji velebilje. Nastavlja se brzo, a ako se njegovi znakovi ne primećuju na vrijeme, onda će za nekoliko dana nestati cijela sadnja. Svaki vrtlar, poljoprivrednik, koji se bavi uzgojem rajčice, važno je znati sredstva protiv kašlja i moći ih koristiti. Da biste odredili početak patologije uz bliski pregled je lako - lišće dobiti bjelkaste ili smeđe nijanse. U nedostatku obrade u prvim danima, zeleni dio postaje crn i suši. Širenje na druge dijelove rajčice već je teško zaustaviti. Ako je fitophora sama utjecala na plodove, smatra se da je usjev potpuno izgubljen.

Za borbu protiv truleži rajčice može se uz pomoć kemijskih, medicinskih i bioloških pripravaka. Za učinkovite rezultate, oni se moraju periodično mijenjati ili koristiti naizmjence. Ako se problem pronađe u stakleniku, preporuča se obraditi sve površine u njemu - vrata, prozore, pod i strop. Tlo je također podložno prskanju. Pažljiva obrada neće ostaviti traga na gljivicama. Oboljelim dijelovima velebilje se savjetuje da se otkinu i spale, sprečavajući ponovnu infekciju. Kemijski kontrolni agensi pokazuju najbolji rezultat jer brzo ograničavaju brzinu širenja mikroorganizama. U nastavku se nalazi popis najučinkovitijih načina očuvanja održivosti biljke i uništavanja fitophtora.

Postoje kontraindikacije. Provjerite sa svojim liječnikom.

Top 10 najboljih proizvoda od phytophthora

10 topaz


Dopušteno za prevenciju biljaka u ranoj fazi vegetacije
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 35 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Domaći lijek s aktivnom tvari - penkonazol. Dizajniran za zaštitu i sprječavanje biljaka od štetnika. Početi primjenjivati ​​u ranoj fazi vegetacije, kako bi se smanjila vjerojatnost zaraze biljaka. Mogu se tretirati s koštičavim voćem, pomešanim usjevima, unutarnjim cvijećem, povrćem, grožđem. Penkonazol prodire u gljivice, obavija spor, sprečavajući njegovo klijanje. Reprodukcija bakterija postaje nemoguća, ona umire. Za profilaktičke svrhe, sredstvo se može koristiti u malim koncentracijama.

Gotova otopina se odmah apsorbira u površinu biljke, tako da nakon nekoliko minuta nakon obrade, čak i kiša nije strašna. Topaz ne mijenja svoju učinkovitost s brzim temperaturnim promjenama, pa se sigurno koristi u proljeće i jesen. Pripravlja se otopina za profilaksu s niskim sadržajem aktivne tvari - 2 ml fungicida se razrijedi s 10 litara vode. Za tretman - 2 ml na 5 litara čiste vode. Prskanje se preporuča u odsustvu vjetra i kiše. Ako je potrebno, postupak se ponavlja nakon 2 tjedna.


9 Hom


Nije zarazna, može se ponovno koristiti
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 39 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Vrtlari crtaju analogiju lijeka s mješavinom Bordeauxa zbog sličnog sastava. Glavna komponenta je bakrov oksiklorid. Nanosi se fitoforom, truleži, mrljama, krastama. Mehanizam djelovanja na bakterije je jednostavan - aktivna tvar aktivno prodire u stanice mikroorganizma, ometajući procese mineralizacije tvari. Rješenje ne uzrokuje trajnu ovisnost, recimo za ponovnu uporabu. Učinkovita akcija je zajamčena svaki put.

Alat je u obliku praha, kada je razrijeđen bez mirisa. Boja je zelenkasto plava. Za duže zadržavanje na površini preporuča se priprema ne na vodenoj osnovi, već dodavanje mlijeka u količini od 1% ukupnog volumena pripremljene otopine. Za pripremu otopine nemojte koristiti metalni pribor, jer može doći do korozije. Najprije uzmite malo tekućine, razrijedite potrebnu količinu lijeka u njoj, a zatim polako dodajte vodu do željenog volumena. Upotrebom raspršivača koji se nanosi na biljke. Rad se obavlja u nedostatku kiše i vjetra. Ostaci fungicida nisu pohranjeni.

8 Dobit zlato


Najbolja cijena. Sistemski fungicid
zemlja: Francuska
Prosječna cijena: 20 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Lijek ima širok raspon učinaka, pokazuje visoki rezultat u borbi protiv pale, sive i bijele truleži, pepelnice, fomoz, gljivice. Ovaj visoki rezultat postiže se zahvaljujući glavnim sastojcima u sastavu - famoksadonu i cimoksanilu. Nakon nanošenja stvaraju zaštitni sloj koji sprječava ulazak patogenih bakterija izvana. Cymoxanil prodire duboko u tkivo mikroorganizma i uništava ga iznutra. Najzanimljivije je to što zaštitni sloj omotava nove grane, sprječavajući ih da se zaraze.

Prije rada pripremite otopinu prema uputama, ne prelazeći norme. Granule razrijeđene s vodom u pravom omjeru, za rajčice i krumpir - 1,5 g na 2,5 litre vode. Smjesa se ulije u sprej bocu i nanosi se na biljke raspršivanjem. Jedan paket težine 1,5 g dovoljan je za obradu parcele od 25 m2. Fungicid počinje djelovati odmah i zadržava svoju antibakterijsku sposobnost sve do potpunog uklanjanja problema. Lijek je jednako učinkovit u različitim sortama rajčice, krumpira. On se ne boji oborina, otporan je na ispiranje. Ponavljanje obrade može biti 3-4 puta tijekom vegetacije.


7 Bactofit


Veliki broj sezonskih tretmana
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 200 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Učinkoviti antifungalni i antibakterijski lijek. Dostupan u tri varijante - prah, suspenzijski koncentrat i mala ambalaža za privatnu uporabu. Lijek pripada kontaktu. Aktivni sastojak - bacillus subtilis odnosi se na antibiotike koji uspješno inhibiraju patogene patogene. To su fitophtora, trulež, bakterioza, oidium, pepelnica. Koristi se kao samostalno sredstvo, ne treba miješati s drugim pripravcima i gnojivima. Nakon raspršivanja, berba je dopuštena nakon 72 sata.

U alatu možete sjesti namakati u svrhu dezinfekcije prije sadnje. Dovoljno da ih izdrži u Baktofitu pola sata. Proizvođač preporučuje namakanje korijenskog sustava prije sadnje sadnica u zemlju. To će pomoći u jačanju zaštite od bakterijskih spora. Obrada listova treba biti dvostrana. Standardi za pripremu otopine navedeni su u uputama i ovise o svrsi. Potrošnja fungicida za namakanje sjemena je 1 ml na 0,5 l vode. Od kasno paleža do spreja - 20 ml na 10 litara vode. Ponovite postupak ne više od 1 puta tjedno. Proizvođač dopušta do 8 tretmana po sezoni, budući da je stupanj otpora nizak. Ali s jakom infekcijom, bolje je izmjenjivati ​​lijekove.

6 pristanak


Najbolja vrijednost za novac. Ubrzava rast biljaka
zemlja: Francuska
Prosječna cijena: 259 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Aktivni sastojci lijeka su fenamidon i propamokarba hidroklorid.Zahvaljujući prvom, dolazi do vezanja sredstva na površinu biljke, i on je ravnomjerno raspoređen kroz njega. Drugi pomaže sustavno djelovati na bakterije, oštro pogoršava njihovo mitohondrijsko disanje, ometa sintezu tvari, što im ne daje nikakve šanse za preživljavanje. Fungicid kombiniranog djelovanja, pokazuje visoku učinkovitost na rajčici, luku, krastavcima, krumpiru. Može štititi od patologija pomiješanih s kasno paležom. Povećava imunitet, povećava rast, primjenjuje se u različitim fazama razvoja biljke. Pokazuje dobar rezultat u uništavanju gljivica spora.

Proizvođač proizvodi u obliku suspenzije, ulijeva se u spremnike različitog volumena. Najmanja boca od 50 ml namijenjena je za male vrtne površine. Velike boce do 0,5 litara pogodne su za uporabu u industrijskim razmjerima. Prije obrade pripremiti otopinu prema uputama koje su prethodno nosile zaštitnu opremu. Sprej treba pažljivo, ne zaboravljajući na obrnutoj strani lišća, stabljika i tla. Nakon toga na biljci će se pojaviti nevidljivi sloj koji će spriječiti bakterije da prodru u velebilje. Raznovrsnost liječenja je svakih 10 dana kada se otkrije kasno palež i 2 tjedna za gljivične infekcije.


5 Kuproksat


Dugotrajno
zemlja: Austrija
Prosječna cijena: 560 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Lijek je anorgansko podrijetlo kontaktne skupine fungicida. Glavna komponenta je bakar sulfat pentahidrat. Dostupan u obliku suspenzijskog koncentrata 34,5%. Preporučuje se za učinkovitu preradu rajčica, tikvica, krastavaca, krumpira, repe. Služi kao pouzdana zaštita od fitophtora, krasta, pepelnice, smeđe mrlje. Prikazuje trenutne rezultate uništavanja bakterija bez daljnjeg ponovnog pokretanja problema. Otporan je na visoku vlažnost. Smatra se ekološki prihvatljivim alatom. Pokazuje visoku učinkovitost pri temperaturnim uvjetima iznad 0 stupnjeva. Upotrebom uputa potpuno se uklanja toksičnost lijeka. Održava dugotrajnu kemijsku aktivnost protiv patogene mikroflore.

Otopina se mora pripremiti neposredno prije obrade. Da biste to učinili, prvo protresite posudu, otvorite je, uzmite pravu količinu novca i prenesite je na prskalicu, napola napunjenu vodom. Zatim dovedite vodu do željenog volumena. Najbolje je dezinficirati tijekom ljetnih sati kada nema kiše sljedeća 3 sata nakon rada. Nanesite ravnomjerni sloj na tlo dijelove postrojenja. Potrošnja se izračunava ovisno o kultiviranoj kulturi: rajčica, krastavci - 50 ml na sto, repa - 70 ml na stotinu. Za zaštitu tijekom postupka morate nositi respirator.


4 Abiga Pik


Sigurno za oprašivače insekata
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 510 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Smatra se jednim od najboljih načina zaštite bilja od štetočina. To je popularno kod vrtlara u borbi protiv kasno palež i gljivične bolesti. Oni mogu sigurno nositi unutarnje i vrtne biljke, voće, šumsko drveće, povrće. Glavna komponenta je bakar oksiklorid, koji uzrokuje oštru regresiju u rastu i razvoju mikroorganizama, što dovodi do njihove smrti. Alat nije toksičan za oprašivače insekata, što im omogućuje da se nakon 12 sati oslobode na tretirano područje. Fungicid ima visok sadržaj aktivne tvari u sastavu, otporan na vlagu, ekonomičan za velika područja.

Prilikom kuhanja morate strogo slijediti upute. Prvo pripremite matičnu otopinu - 50 ml lijeka razrijedite u 1 litri vode. Prelijte ga u kantu vode i intenzivno miješajte. Nanosi se na postrojenje uz pomoć posebnih uređaja s dugim cijevima za prskanje. Možete se nositi s visokim stablom bez korištenja ljestava ili niskih rajčica bez da se naginjete prema njima. Provoditi sve aktivnosti u odsustvu vjetra i kiše na temperaturi od +9 stupnjeva. Alat se treba koristiti u profilaktičke svrhe. Poprskajte prije cvatnje.

3 beskrajan


Niska toksičnost za žive organizme.
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 2 480 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Jedan od najučinkovitijih suvremenih kemijskih sredstava za zaštitu bilja od patogena. Suočava se s kasnom pješčanom plijesni. Štiti sve dijelove postrojenja. Nema toksično djelovanje na ptice, pčele, crve. Dopušteno je obraditi sjemenke prije sadnje. Pogodno za sadnju različitih veličina. Nije otkrivena nakon prerade u gomoljima krumpira. Mehanizam zaštite je jednostavan: dobivanje biljke ima destruktivno djelovanje na bakterijske spore, što dovodi do prestanka širenja infekcije. Posebno djelotvorno djeluje na ranu infekciju.

Vrijeme zaštitnog učinka dostiže 2 tjedna. Nakon 2-4 sata od vremena prskanja prodire u biljku. Postupak je najbolje provesti tijekom vegetacije. Priprema otopine po stopi od 15 ml koncentrata u 5 litara vode. Preporučuje se započeti preventivno liječenje nakon cvatnje. Ponovno primijenite lijek u 1-2 tjedna. Maksimalni broj sprejeva po sezoni je 4 puta. Aktivna tvar fluopikolid nije ovisna, ali za bolji rezultat lijekove treba mijenjati.

2 Previkur Energy


Jedan dan nakon prerade povrće se može jesti
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 4.650 rubalja
Ocjena (2019): 5.0

Najbolji fungicid na bazi dvije glavne tvari - propamokarba i fosetila. Ova kombinacija je optimalna za uništavanje štetočina i povećanje rasta biljaka. Dostupno u visokim koncentracijama - 600-840 g u 1 litri proizvoda. Oni ne moraju prskati biljke, oni se primjenjuju izravno na tlo, što im omogućuje da koriste povrće dan nakon postupka. Aktivne tvari iz korijenovog sustava rastu kroz stabljiku do lišća, štiteći ih 14 dana od klica. Komponente lijeka ne ulaze u proces fotosinteze, stoga se ne otkrivaju u plodu.

Moguće je obrađivati ​​tlo s Previkur-om u bilo koje vrijeme, osim u razdoblju od srpnja do listopada. Donesite na različite načine u tlo - navodnjavanje, kapanje, sprej. Pripremljenu otopinu treba odmah upotrijebiti. Sjeme biljaka možete potopiti prije sadnje. Za rajčice, paprike, preporuča se ponovna obrada dva tjedna nakon navijanja sadnica. Treći put proizvođač savjetuje prskanje tla nakon sadnje biljke u tlu. Zaštitna svojstva se promatraju najmanje 14 dana nakon rada. Otpornost na fungicid je niska. Da bi se izbjegla ovisnost, preporuča se izmjenjivati ​​s drugim skupinama kemikalija.


1 Quadris®


Najbolja kvaliteta. Ne nakuplja se u plodu, ima visok stupanj razgradnje
zemlja: Švajcarska
Prosječna cijena: 5 595 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Glavna komponenta azoksistrobina pripada grupi strobilurina. Kao dio Quadrisa, nema štetnih kemijskih spojeva metala, sumpora, fosfora koji su poznati potrošaču. Zbog jedinstvenog sastava alata smatra se jednim od najboljih na svom području - ne odlaže u plod i brzo se razgrađuje u okolišu u sigurne komponente. Spojevi takvog sastava nedavno su se pojavili na slobodnoj prodaji, stoga tehnika njihovog odlaganja nije svima poznata. Prije rada potrebno je proučiti sažetak pripreme. Molekule lijeka ne djeluju kao bakterijski borci, već su ugrađene u njih i prekidaju životni ciklus. Istovremeno se raspadaju u jednostavne tvari - ugljik, kisik, vodik i dušik.

Kvadris djeluje selektivno, bez oštećenja biljnih stanica, ali potpuno uništava spore mikroorganizama. Dovoljno je jednom obraditi, a tri sezone se riješiti problema štetočina u vrtu. Trajanje lijeka ne ovisi o prirodnim fenomenima. Učinkoviti ostaci u temperaturnom rasponu od +4 do +30 stupnjeva. Sredstva savršeno reagiraju s organskim gnojivima, što povećava otpornost biljaka na vanjske štetne čimbenike. Tijekom rada potrebno je uzeti u obzir visoku toksičnost sredstava za osobu, koristeći zaštitu. Najbolje od svega za mala poljoprivredna poduzeća, farme.


Popularno glasovanje - koji je lijek za fitophtoru najbolji?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 0
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije