10 najboljih svitaka za ultralight

mjesto

ime

Ocjena značajke

Top 10 najboljih ultralakih zavojnica

1 Catana 1000 FC Najbolja vrijednost za novac
2 SLOBODNA MAGIJA SPIN Najpovoljnija cijena
3 Salmo Elite BAIT CAST 6 Grafitno tijelo
4 SHIMANO SAHARA C2000S FI Najbolji izbor. Popularni brand
5 Stinger Ultralight 1003 Kompaktna veličina
6 okuma HELIOS SX HSX-20 Najlakši valjak
7 DAIWA Sweepfire E 2500C Visoka čvrstoća. Atraktivna cijena za popularni brand
8 MITCHELL Epic 3000 FD Atraktivan dizajn i faktor oblika
9 Allux Ruthenium Ultra Evo SP Najbolja veličina za ultralako svjetlo
10 Yoshi Onyx Infinit 2000 Najglađi bubanj

U početku, ultralight nije bila ribolovna tehnika. Takozvani inventar, karakteristično obilježje koje je bilo vrlo lagano. Namotajte, okrećite i što tanji. Čini se da to može dati ribolov putovanje, ali kako se ispostavilo, korištenje takve opreme daje puno prednosti. Primjerice, primijećeno je da ribe srednje veličine nevoljko hvata pucketanje s debelom ribarskom linijom, a sama štapić, tj. Predenje, praktički ne reagira na grizenje, što znatno komplicira proces rezanja.

Kasnije se ultralight razvio u samostalnu tehniku, a sada ubrzano dobiva na popularnosti. U akumulacijama gdje nema velikih riba, ovo je najbolji način ribolova. Broj ulovljenih riba značajno se povećava. Ali nemojte misliti da se ultralight koristi samo za ulov ribe male i srednje veličine. Uhvatiti s njim i velikog predstavnika faune, ali zbog male snage svitka njegov je zaključak vrlo kompliciran. Da ne bi bili zarobljeni, a da bi se uhvatila bilo kakva riba, bez obzira na njezinu veličinu, potrebno je odabrati pravu zavojnicu, a mi smo Vam olakšali izbor s obzirom na 10 najzanimljivijih modela i od poznatih brandova i od malo poznatih proizvođača.

Top 10 najboljih ultralakih zavojnica

10 Yoshi Onyx Infinit 2000


Najglađi bubanj
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 3 056 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Poznato je da proizvođači iz Japana posvećuju veliku pažnju aspektima kvalitete svojih proizvoda, a mi imamo rezultat njihovog rada, što u potpunosti potvrđuje taj aksiom. Ovo je najjednostavniji valjak, koji ima tako glatku stazu da nećete ni primijetiti kako okrećete ručicu i dovodite svoj plijen na površinu.

Takvi pokazatelji postali su mogući korištenjem računalnog balansiranja. Ribar praktički ne osjeća opterećenje, samo se vrte zavoji ispod težine trofeja. Ali to se ne može postići samim balansiranjem, a još jedna važna točka je 7 ležajeva odjednom. Teško je zamisliti kako ih je proizvođač uspio uklopiti u takav kompaktan slučaj, ali ostaje činjenica. Također koristi beskonačnu tehnologiju vijaka koja vam omogućuje podešavanje prednje kočnice trenja i podešavanje izlazne snage ribe. To je osobito važno kada se radi sa snažnim kandidatom, kao što su šaran, šaran ili deverika.


9 Allux Ruthenium Ultra Evo SP


Najbolja veličina za ultralako svjetlo
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 6 843 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Unatoč činjenici da je ultralight dugo bio neovisna tehnika ribolova, mnogi ga još uvijek doživljavaju kao normalan set, čija je značajka mala težina svih pribora, kao i njihova kompaktnost. To je tanak prednji i najlakši svitak, a težina implicira kompaktnost samog proizvoda. Ako i brojite, onda je ova zavojnica posebno za vas.

Prije nas je najkompaktniji model koji se lako uklapa u džep, iako je njegova težina relativno visoka, više od 250 grama. To je zbog uporabe u proizvodnji grafita i zbijene plastike. Naime, takav kolut postavljen na snažno okretanje prilično je sposoban natjecati se s velikim trofejem, ali na njega ne bi trebalo previše stavljati.Ipak, ultralight je izvorno dizajniran za hvatanje malih i srednjih riba, a veliki grabežljivac može jednostavno razbiti liniju, koja se ovdje koristi vrlo tanka. Inače, sličan namotaj savršeno će biti prikladan za uporabu na tankom predenju koji se lako može nositi sa sobom, bez opterećenja naprtnjače ili istovara s teškim i glomaznim priborom.

8 MITCHELL Epic 3000 FD


Atraktivan dizajn i faktor oblika
zemlja: SAD (proizvedeno u Kini)
Prosječna cijena: 4 785 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Američki svitci i šipke za predenje su prilično rijetke na tržištu, čak i ako se glavna proizvodnja nalazi u Kini. Pred nama je pravi američki brand, nadaleko poznat u zemlji, ali rijetko prelazi. Kod kuće se ovi kalemi smatraju jeftinim, ali za naše kupce oni su relativno skupi, iako je, sudeći prema ocjenama, cijena sasvim opravdana, budući da zavojnice služe jako dugo, a materijali korišteni u proizvodnji povećali su snagu.

No, glavna prednost nije ni u kvaliteti i snazi, oni su na visini ovdje i ne možete se prepirati s tim, ali po izgledu. Proizvođač posvećuje veliku pozornost ergonomiji i faktoru oblika. Coil izgleda vrlo atraktivno i elegantno. Glatke crte i krivulje savršeno se usklađuju, a mat boje neće ostaviti ravnodušnim čak ni najviše pristranog ribara. Jednostavno rečeno, ovo je najbolji reel koji kombinira visoku kvalitetu i vizualnu privlačnost. Da, daleko je od budžeta, ali košta vlastiti novac, zahvaljujući čemu je ušao u naš rejting.


7 DAIWA Sweepfire E 2500C


Visoka čvrstoća. Atraktivna cijena za popularni brand
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 1 270 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Još jedan brand iz zemlje izlazećeg sunca, nadaleko poznat među ribarima, amaterima i profesionalcima. Poznato je da je posebnost japanskih marki visoka kvaliteta njihovih proizvoda, a kao rezultat toga, relativno visoki troškovi, ali imamo očitu iznimku od pravila. Ovo je proračunski kalem s najvišim performansama. Ona spada u kategoriju ultralakih, jer ima težinu od samo 259 grama i najkompaktniju veličinu. No, unatoč takvim parametrima, lako se nosi s plijenom težim do tri kilograma.

A ipak glavna prednost je cijena. Niskobudžetni svici se ne razlikuju u izdržljivosti, ali Dayva je dokazala da se pouzdane stvari mogu proizvesti po niskim cijenama. Možda će to biti novi zaokret u proizvodnji svitaka, jer na tržištu ima mnogo skupih modela, a proračunski brandovi su iznimno rijetki, osobito među proizvođačima s velikim imenima, koji nas često čine plaćanjem samo za lijepo ime.

6 okuma HELIOS SX HSX-20


Najlakši valjak
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 7 960 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Japan je poznat ne samo zbog visoke tehnologije i računalne opreme. Među ribarima poznat je kao zemlja koja je postala rodno mjesto najpopularnijih ribarskih brandova, a Okuma je jedna od njih. Često se uspoređuje s nenadmašnim tržišnim vođom Shimanom, iu tome ima neke istine. Na prvom mjestu - kvaliteta svih proizvedenih proizvoda. Toliko je visoka da se u cijelosti ne izravnava najskuplje cijene, jer zavojnice služe mnogo godišnjih doba i ne zahtijevaju popravak ili pažljivo održavanje.

U ovom modelu, unatoč kompaktnim veličinama i maloj težini, primjenjuju se sve moderne tehničke nijanse. Odjednom je instalirano 8 ležajeva, što omogućuje namatanje linije za ribolov glatko i jednostavno, čak i kada veliki predator sjedi na drugom kraju. Također vrijedi spomenuti snažnu kočnicu s finim podešavanjem. Može se tako precizno ugraditi da nećete čak ni najtanje linije odvojiti. Kućište i kalem izrađeni su od izdržljivog grafita, što je posebnost skupih marki, budući da takvi materijali imaju snažan utjecaj na konačnu cijenu.


5 Stinger Ultralight 1003


Kompaktna veličina
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 5 300 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Osobitost ultralakog svjetla je mala težina, kao što ime kaže, i kompaktna veličina. Pred nama je najkompaktniji svitak, koji se može naći samo u širokoj mreži.Kada se sklopi, lako se uklapa u džep, a ukupna težina je samo 140 grama, što je vrlo malo u usporedbi s drugim proizvodima u ovom segmentu.

U ovom slučaju nemojte podcjenjivati ​​ovu zavojnicu, jer ona nije samo najlakša, nego i najsnažnija zavojnica, ako njene dimenzije povezujete s drugim karakteristikama. Postoje samo 4 ležaja i prednja kočnica trenja, kao i fleksibilan sustav podešavanja kočnice koji vam omogućuje izlaz i srednje i velike ribe. Maksimalno opterećenje jednako je 2 i pol kilograma, a to je dosta za tako malu zavojnicu. Ako govorimo o nedostacima, ovdje je cijena. Sudeći po karakteristikama, proizvođač je pokušao stvoriti najtrajniji proizvod koji je utjecao na njegovu vrijednost, ali potencijalne kupce vjerojatno će zastrašiti malo poznati brand koji tek počinje dobivati ​​popularnost.


4 SHIMANO SAHARA C2000S FI


Najbolji izbor. Popularni brand
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 6 625 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Malo je vjerojatno da će biti ribar koji nije upoznat s markom Shimano. Ovaj japanski proizvođač poznat je po svom najboljem priboru za ribolov, a njegova posebnost je visoka kvaliteta svih prihvaćenih proizvoda. Zavojnice i predenje za ultralakte nisu iznimka i imamo izravne dokaze za to. To je svjetlo, samo 220 grama, a istodobno snažan svitak sposoban voditi na obalu čak i male ribe, da i ne spominjemo srednji i mali ulov, koji za ovaj model nije uopće teško.

Cijena proizvoda je relativno visoka, ali ne i za osobe koje poznaju ovu marku. Oni su svjesni da je Shimano pouzdanost i trajnost, što znači da će namotaj trajati mnogo sezona i neće propasti u najnepovoljnijem trenutku. Također, proizvođač posvećuje veliku pozornost ergonomiji i sitnicama koje su na prvi pogled nezamjetne. Na primjer, ručka zavojnice je prekrivena pjenastim poliuretanom, koji ne klizi. Svaka pojedinost ovdje je promišljena, čak su i zavoji ručke izrađeni tako da je prianjanje na njemu što ugodnije i da se ruke ne umaraju dugotrajnim povlačenjem ribe.

3 Salmo Elite BAIT CAST 6


Grafitno tijelo
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 4 699 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Kineski brand Salmo nadaleko je poznat među amaterskim ribarima i među profesionalcima. Tvrtka proizvodi široku paletu pribora, uključujući šipke za predenje i zavojnice ultralakog svjetla, koje se često nazivaju najboljima u svom cjenovnom segmentu.

Pred nama je profesionalni model s prednjom kočnicom i skrivenim sustavom namotavanja. Njegova brzina vrtnje je iznimno visoka, ali glavna prednost su precizne postavke. Parametre možete graditi na takav način da mirno prikažete i velike i male ribe. U isto vrijeme, tinkture se lako mijenjaju tijekom procesa izleganja, a to je dodatna prednost pri hvatanju snažnog protivnika, kao što je šaran, kojeg najprije morate umoriti s višestrukim naramenicama i odmorima, a tek onda ga izvucite na obalu ili u mrežu. Ako vas cijena plaši, onda je samo usporedite s drugim proizvođačima. Trošak zatvorenog tipa zavojnice često prelazi oznaku od 10 tisuća rubalja, a ovdje samo 4 i pol tisuće, sa svim pozitivnim značajkama očuvanim.

2 SLOBODNA MAGIJA SPIN


Najpovoljnija cijena
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 980 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Nisu svi ribari spremni kupiti skupu opremu. Često to jednostavno nema smisla, pogotovo ako niste strastveni ribar i povremeno odlazite u rezervoar. U takvoj situaciji, zapravo nema smisla stjecati skupe namotaje, a postoji i mogućnost uštede novca kupnjom ovog modela, koji, sudeći po recenzijama, radi dobro i pokazuje se u akciji.

Ovo je malo poznati ruski brand koji se fokusira na trenje kočnice. Da je to glavna prednost, ali njezino fino podešavanje. Uvrtanjem ručice kočnice, ribar uči sposobnost podešavanja tako da zavojnica reagira na maksimalnu težinu, a ribarska linija nije poderana.To je vrlo važan čimbenik za ultralakte, budući da se u početku računajući na ulov male ili srednje veličine, trofej često pada na mamac, s kojim svjetlosna zavojnica jednostavno nije u stanju nositi se. Oduševit će kupce i cijenu proizvoda. Manje od tisuću rubalja za potpuno funkcionalan model, koji, ako se koristi pažljivo, lako će služiti nekoliko sezona.


1 Catana 1000 FC


Najbolja vrijednost za novac
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 3 890 rub
Ocjena (2019): 4.9

Kolutovi kineskih proizvođača često kombiniraju relativno nisku cijenu i osrednju kvalitetu, ali postoje iznimke. Prije nas je najtrajniji model iz Kine, koji je dobio isključivo pozitivne povratne informacije. Da, cijena može izgledati previsoka za mnoge, ali sudeći prema povratnim informacijama od stvarnih kupaca, ona košta njegov novac i trajat će više od jedne sezone bez potrebe za zamjenom pokretnih dijelova.

Težina zavojnice je nešto veća od 200 grama, što omogućuje da se klasificira kao ultralaki. U isto vrijeme, opremljen je sa 6 ležajeva odjednom i ima aluminijski kalem koji ne hrđa kada je traka za ribolov namotana i ima povećanu snagu. Ali čak i ako se spool ne uspije, imat ćete rezervnu, koju proizvođač opskrbljuje robom, što znači da nećete morati ići u kupovinu ili bezbroj mjesta za ribolov u potrazi za dijelovima prave veličine. Jednostavno rečeno, ovo je najbolja kombinacija cijene i kvalitete, a cijena je u ovom slučaju potpuno opravdana.


Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač ultralakih zavojnica?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 1
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije