5 najboljih prskalica

mjesto

ime

Ocjena značajke

Top 5 najboljih prskalica

1 Gardena Aquazoom 250/2 Najbolji model za pravokutna područja
2 KARCHER OS 5.320 SV Izvrsna dozhdevatel s regulatorom potrošnje vode
3 Gardena Premium 08136-20.000.00 Najbolji prskalica za velike površine
4 Hozelock Plus (2510) Najbolja vrijednost za novac
5 RACO 4260-55 / 662C Prskalica s najnižom cijenom

Prskalice su uređaji za automatsko navodnjavanje tla, oponašajući obične kiše. Pomoću takvih prskalica moguće je postići ravnomjerno zalijevanje travnjaka ili povrtnjaka bez ispiranja tla ispod biljaka.

Prodavaonice prodaju veliki broj modela prskalica različitih proizvođača. Među njihovim glavnim karakteristikama su:

 • Vrsta. Prskalice mogu biti statične, rotacijske, oscilirajuće, konturne i pulsne.
 • Način instalacije Prskalice su postavljene na platformu, šiljastu nogu ili tronožac. Osim toga, postoje skriveni modeli koji utone u zemlju i postaju gotovo nevidljivi za vrijeme izvan radnog vremena.
 • Materijal. Raspršivači kućišta izrađeni su od plastike, metala ili kombinacije tih materijala.

Odabir uređaja treba temeljiti na geometriji mjesta. Područje pokrivanja prskalice može biti pravokutno, sektorsko ili kvadratno. Potrebno je odabrati takve modele koji će omogućiti pokrivanje cijelog navodnjavanog područja i istovremeno smanjiti preklapanja područja - to je jedini način da se postigne ravnomjerno navodnjavanje (što je posebno važno za travnjake).

Među svim proizvođačima prskalica najpoznatiji su brandovi:

 • GARDENA. Najveća tvrtka koja zauzima oko 70% ruskog tržišta profesionalne vrtne opreme i sustava za navodnjavanje. Proizvodi ove njemačke marke također su popularni u mnogim europskim zemljama. Ona proizvodi i jeftine prskalice za male vrtove i napredne modele za rad u velikim automatskim sustavima za navodnjavanje.
 • Raco. Još jedan poznati njemački brand svjetske klase. Proizvodi kvalitetne prskalice za travnjake i vrtove u srednjoj cjenovnoj kategoriji. Ima mnogo službenih dilera diljem Rusije.
 • Arhimed (Arhimed). Ruska tvrtka proizvodi sve vrste vrtnog alata. Pruža dobre prskalice po najpovoljnijim cijenama.
 • KARCHER. Jedan od najvećih proizvođača strojeva za čišćenje i čišćenje u svijetu. Osim opreme za pranje, ova njemačka tvrtka proizvodi i prskalice svih vrsta.
 • Hozelock. Britanska tvrtka specijalizirana za područje vrtnih strojeva. Proizvodi neke od najboljih prskalica u smislu cijene i kvalitete.

Želite li pojednostaviti zalijevanje travnjaka ili vrta i kupiti prskalicu, ali niste sigurni po Vašem izboru? Iskoristite ovaj članak! Ispod ćete naći rangiranje top 5 najboljih prskalica različitih vrsta. Popis je sastavljen na temelju brojnih recenzija potrošača iz Rusije.

Top 5 najboljih prskalica

5 RACO 4260-55 / 662C


Prskalica s najnižom cijenom
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 450 rubalja
Ocjena (2019): 4.0

Ovaj proračunski model dokazanog njemačkog brenda bit će izvrstan izbor za mala područja. Ima osam rupa različitih oblika i veličina, koje omogućuju da se uređaj koristi za navodnjavanje površina od 15 do 80 četvornih metara.

Ako vjerujete recenzijama stvarnih potrošača, slučaj ove prskalice izrađen je od plastike otporne na udarce, što ga čini vrlo izdržljivim. Unatoč niskoj cijeni, ravnomjerno raspoređuje vlagu, čak i uz prosječni pritisak vode. Značajan nedostatak modela je mala težina, što negativno utječe na stabilnost.


4 Hozelock Plus (2510)


Najbolja vrijednost za novac
zemlja: Velika Britanija
Prosječna cijena: 2.500 rubalja
Ocjena (2019): 4.6

Jednostavna rotirajuća prskalica pogodna za površine do 180 četvornih metara.Osam pojedinačnih mlaznica u dizajnu omogućuje vam ravnomjerno i učinkovito navodnjavanje tla na velike udaljenosti. Idealan je izbor za njegu travnjaka ili vrta. Zahvaljujući jednostavnoj metodi montiranja na šiljati klin, svaki vrtlar brzo će se nositi s instalacijom ovog modela.

Prema ocjenama kupaca, model je izrađen od visokokvalitetne plastike i pouzdano se čuva u svakom tlu. Osim toga, uređaj je vrlo jeftin. Među nedostacima može se primijetiti nedostatak prilagodbe sektora navodnjavanja.

3 Gardena Premium 08136-20.000.00


Najbolji prskalica za velike površine
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 2.500 rubalja
Ocjena (2019): 4.8

Ovaj impulsni model bit će izvrstan izbor za vlasnike velikih površina. Jednostavna instalacija sa šiljatim klinom pouzdano pričvršćuje uređaj na tlo. Sprinkler omogućuje ravnomjerno navodnjavanje površina u rasponu od 70 do 500 četvornih metara, a sektor navodnjavanja je reguliran u rasponu od 25 do 360 stupnjeva. Osim toga, uz pomoć vlastite armature, model se može koristiti zajedno s drugim prskalicama marke Gardena.

Sudeći po ocjenama o ovom prskalicu, proizvod sadrži metalne dijelove koji povećavaju čvrstoću i težinu konstrukcije - ostaje stabilan čak i uz vrlo snažan pritisak vode. Također, korisnici pohvaljuju jednostavno podešavanje prskalice i dobar kut navodnjavanja. Među nedostacima modela je visoka cijena (oko 2500 rubalja) i neujednačeno zalijevanje na velikim udaljenostima s niskim tlakom vode.

2 KARCHER OS 5.320 SV


Izvrsna dozhdevatel s regulatorom potrošnje vode
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 2 900 rubalja
Ocjena (2019): 4.9

Oscillating sprinkler od njemačkog proizvođača, koji je pogodan za navodnjavanje parcela od 190 do 320 četvornih metara. Izrađena je od visoko kvalitetne plastike. Zahvaljujući dijelovima za zalijevanje koji se mogu isključiti, protoku koji se podešava, kao i podesivoj snazi ​​glave, može se koristiti za održavanje bilo kojeg dijela srednje veličine.

U recenzijama za ovaj model, kupci primjećuju zaštitu od prskanja pomoću zaštićene tehnologije Splash Guard, koja štiti korisnike od vlažnosti prilikom instaliranja i postavljanja sprinkler uređaja. Druge prednosti ovog uređaja uključuju nisku razinu buke i glatko podešavanje područja navodnjavanja.


1 Gardena Aquazoom 250/2


Najbolji model za pravokutna područja
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 2 900 rubalja
Ocjena (2019): 5.0

Ovaj univerzalni oscilatorni sprinkler namijenjen je navodnjavanju pravokutnih čestica u rasponu od 25 do 250 četvornih metara. Model je pogodan i za travnjake i za vrtove. Zbog mogućnosti postavljanja na stative marke GARDENA, uređaj se također može koristiti za zalivanje visokih biljaka.

Sudeći po ocjenama potrošača, ovaj model je izrađen od vrlo kvalitetnih materijala i sposoban je pokriti veliko područje bez ikakvih problema. Podešavanje granica navodnjavanja radi besprijekorno čak i nekoliko godina nakon upotrebe uređaja. Jedini nedostatak Aquazoom 250/2 je prilično visoka cijena (oko 3.000 rubalja).

Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač prskalica?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 39
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije