5 najboljih pametnih telefona s moćnim procesorom

mjesto

ime

Ocjena značajke

Top 5 najboljih pametnih telefona s moćnim procesorom

1 Oneplus 7 Pro 8 / 256GB Zaslon na cijeloj prednjoj površini. Proširljiva prednja kamera
2 Samsung Galaxy S9 Podrška za 360 stupnjeva videa
3 iPhone X 4,3 milijarde tranzistora u procesoru
4 Xiaomi Mi 9 6 / 128GB Najbolja snaga
5 Samsung Galaxy S10 8 / 128GB Najprodavaniji

Među proizvođačima telefona pojavila se vrsta utrke u naoružanju, gdje je glavna mjera snaga. Na tehničke mogućnosti pametnog telefona utječu različiti parametri, od kojih su glavni procesor, količina RAM-a i optimizacija softvera.

Za performanse telefona, prije svega, odgovoran je procesor. Procesor je kompaktan čipset koji obavlja složene računalne procese. Čipset ima jezgre - izvorne radne odjele koji obrađuju zahtjeve. Što je više takvih odjela, to je veća učinkovitost. Ali različiti "odjeli" imaju različite razine sposobnosti za rad. Radna sposobnost jezgara izražena je u taktnoj frekvenciji. Što je veća frekvencija takta, to je moćnija hrpa jezgri.

Proizvođači često pripremaju procesore s jezgrama različitih frekvencija. Tako oni rade kako bi uštedjeli energiju - bateriju. Na primjer: kada korisnik pokrene neobaveznu igru, sustav uvodi "brigadu" niskonaponskih jezgri u pogon - one će se precizno nositi s tim zadatkom i neće trošiti svoje cijenjeno zanimanje. Ako je vlasnik pametnog telefona odlučio istodobno pokrenuti program za razmjenu poruka, preglednik i vremensku prognozu, ažurirati program, gledati jučerašnji videozapis, sustav pokreće visokofrekventne jezgre. A kada se nemirni vlasnik, između ostalog, odluči instalirati resursno intenzivnu igru, sva su jezgra uključena u rad.

Na stanje od lipnja 2019, Snapdragon 855 iz Qualcomma, HiSilicon Kirin 980 iz Huawei, Exynos 9820 iz Samsunga i A12 Bionic iz Applea smatraju se najmoćnijim procesorima. Ovdje je popis najboljih pametnih telefona s najmoćnijim procesorima.

Top 5 najboljih pametnih telefona s moćnim procesorom

5 Samsung Galaxy S10 8 / 128GB


Najprodavaniji
zemlja: Južna Koreja
Prosječna cijena: 56390 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Popularni smartphone iz Južne Koreje, unutar kojeg su instalirani brzi čipset Exynos 9820 s osam jezgri. Android privlači broj "9" u nazivu verzije. Zaslon privlači oči zbog bogatih boja i pravilnog prikaza boja (ovdje AMOLED matrica, nešto više od 6 inča dijagonale i rezolucije 3040x1440), a fotoaparat, prema tradiciji iz 2019., ukrašen je s tri senzora.

Tu su i stereo zvučnici, 8 GB RAM-a, koji pojačavaju vještine snažnog procesora. Smartphone karakterizira brza izvedba korisnikovih hirova, ugodna ljuska, visoka foto-izvedba i praktične dimenzije. U pregledima se žale na nedostatak indikatora obavijesti i nedovoljno snažne baterije. Pohvalite zvuk stereo zvučnika, produktivno željezo i brzo otključavanje na licu. Ovo je najbolji telefon s produktivnim čipsetom za one koji vole Samsung.


4 Xiaomi Mi 9 6 / 128GB


Najbolja snaga
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 30490 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Vodeći model Xiaomi, jedan od prvih koji je dobio punjenje, koji je uključivao Snapdragon 855 procesor, najmoćniji 2019, pomaže mu sa 6 GB RAM-a, grafičkim akceleratorom Adreno 640 i dobro optimiziranim MIUI ljuskom. Zaslon je zadovoljan AMOLED matricom, dijagonalom od 6,39 inča i razlučivošću od 2340x1080. Kamera sa svojim trostrukim modulima upućuje na izvanredne fotografske sposobnosti - ovdje se radi o laserskom fokusiranju, velikom broju megapiksela, snimanju videozapisa u 4K formatu i brzom odgovoru na zahtjeve korisnika.

Od dobrih, telefon još uvijek ima brzo punjenje 4+, Bluetooth pete generacije, prednju kameru od 20 megapiksela i stereo zvučnike. Operativni sustav je Android 9. Staklena kutija u gradijentnim bojama upotpunjuje sliku najboljeg pametnog telefona s najsnažnijim procesorom.

3 iPhone X


4,3 milijarde tranzistora u procesoru
zemlja: Sjedinjene Države
Prosječna cijena: 56900 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Zahvaljujući Apple A11 Bionic, "IPhone 10" postigao je 245.000 bodova u Antutuu i zasluženo se našao na trećem mjestu na ljestvici najboljih pametnih telefona sa snažnim procesorom. Jezgra radne grupe je šest jezgri: dvije velike jezgre i četiri energetski učinkovite. Posebni ponos tvrtke je 4,3 milijarde tranzistora u čipu.

Značajke procesora, uz njegove visoke performanse - prisutnost specijalizirane jedinice za obradu slika, koja postiže prirodnu boju kamere, aktivno smanjenje buke; koristi učinke za poboljšanje kvalitete i estetike slika. Kako bi ubrzao obradu nestandardnih zahtjeva, Apple je instalirao živčani motor s dvije jezgre. Radi s umjetnom inteligencijom: Face ID, animodzhi, proširena stvarnost i profesionalna rasvjeta tijekom snimanja portreta.

2 Samsung Galaxy S9


Podrška za 360 stupnjeva videa
zemlja: Koreja
Prosječna cijena: 47230 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Ova životinja radi na Exynos 9810 i zna kako iznenaditi izazovnu publiku - izvedbu i trenutnu reakciju na bilo kakve postupke vlasnika. U njega je ugrađen ultrabrzi LTE modem (brzina do 1,2 Gbit / s), koji može emitirati video sa 360 stupnjeva. Prema trendovima techno-moda, procesor je izrađen na 10-nanometarskoj tehnologiji.

Čip se temelji na osam jezgri, od kojih najproduktivnije rade na frekvenciji od 2900 MHz. Zasebni grafički modul ubrzava rad multimedijskih programa, poboljšava stabilnost prilikom snimanja i omogućuje bolju sliku u uvjetima slabog osvjetljenja. Procesor je dobio nagradu CES 2018 Innovation Awards i zasluženo je potražnja među proizvođačima pametnih telefona.


1 Oneplus 7 Pro 8 / 256GB


Zaslon na cijeloj prednjoj površini. Proširljiva prednja kamera
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 56190 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Najmoćniji procesor u vrijeme pisanja ovog teksta bio je novost iz OnePlus-a. Ovo je moćan Android smartphone s najboljim značajkama. Odgovoran za performanse SnapDragon 855 i 8 GB RAM-a. Zaslon ima dijagonale veličine 6,67 inča. Smartphone je zadržao svoju kompaktnu veličinu zbog činjenice da su proizvođači pomaknuli senzor prednje kamere na uvlačivu platformu, a zaslon je pokupio cijelu prednju površinu telefona - samo je malo područje oduzelo okvir.

Zadovoljni smo trostrukom kamerom rezolucije 48 + 8 + 16 megapiksela s trostrukim zumiranjem, optičkom stabilizacijom i posebnim načinom snimanja pri slabom osvjetljenju Nightscape 2.0, koji je dizajniran za poboljšanje kvalitete slika. U sintetičkom testu Antutu, ovaj smartphone je ušao u top 10 najmoćnijih uređaja.

Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač pametnih telefona sa snažnim procesorom
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 18
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije