10 najboljih knjiga za djecu 7 godina

mjesto

ime

Ocjena značajke

Top 10 najboljih knjiga za djecu 7 godina

1 Siva zvjezdica Vrhunski stručni osvrti
2 Najbolje za djecu Najzabavniji likovi
3 izmišljotina Najplemenitije priče
4 Thumbelina Najbolja knjiga za djevojčice
5 Priče o životinjama i priče Najbolja klasična knjiga
6 Avanture Dunna i njegovih prijatelja Najviše neobičnih avantura
7 U zemlji neučenih lekcija Legendarna knjiga
8 Tri priče o Babe i Carlsonu Knjiga koja uči vrednovati prijateljstvo
9 Avanture kapetana Vrungela Najzanimljivije za dječake
10 Kućni ljubimci u zoološkom vrtu Najbolja knjiga o nevjerojatnim pričama o životinjama

Prvi razred škole je jedno od najvažnijih razdoblja za svako dijete. Upoznaje nove prijatelje, navikava se na režim i dobiva zanimljiva znanja iz raznih područja. Sa 7 godina, odličan poticaj za razvoj mašte, figurativno razmišljanje će čitati knjige. Ovaj proces je od velikog interesa za djecu, upoznaje ih s nevjerojatnim pričama i likovima. Zadatak roditelja je pronaći pravu literaturu za svoje dijete. U dobi od 7 godina, bajke, životinjske priče, avanturističke priče itd. Pomažu djeci. Otkrili smo koje zahtjeve knjiga treba ispuniti, prikladno za 7 godina:

 1. Ispravan primjer. Dječja književnost, prije svega, treba govoriti o ispravnim radnjama, učiti ljubaznosti, brizi i pokazivati ​​važnost dobrih djela.
 2. Dobni uvjet. Kada kupujete knjigu, svakako obratite pozornost na ovaj pokazatelj. Sedmogodišnje dijete može koristiti samo literaturu za ovo doba.
 3. Interes. Potrebno je odabrati knjigu za dijete prema njegovim željama. Najčešće u osnovnoj školi, oni su sretni da pročitate razne smiješne priče o situacijama u učionici, avanture svijetlih likova.

Naša ocjena uključuje najbolje knjige za djecu od 7 godina prema stručnjacima. Prilikom odabira koristili smo se sljedećim značajkama:

 • mišljenja roditelja;
 • rangiranje na najpopularnijim prodajnim mjestima za knjige;
 • mišljenja.

Top 10 najboljih knjiga za djecu 7 godina

10 Kućni ljubimci u zoološkom vrtu


Najbolja knjiga o nevjerojatnim pričama o životinjama
Autor: Chaplin V.V.
Cijena knjige: 200 rub.
Ocjena (2018): 4.5

Prije nego što je napisala ovu nevjerojatnu knjigu, Vera Chaplin je dugi niz godina radila u pravom zoološkom vrtu. Priča o najzanimljivijim pričama koje su se dogodile s kućnim ljubimcima. Među njima je i priča o polarnom medvjedu Fomka, Shango slonu, malom gekonu itd. Tijekom čitanja, dijete promatra rođenje novih životinja, njihovo sazrijevanje i razvoj. Djeca uče o životu divljih životinja, njihovim navikama, osobinama.

Publikacija se sastoji od priča sa samo pozitivnim završetkom. Autor govori o zabavnim događajima koji se uvijek dobro završavaju. Prednosti knjige uključuju upoznavanje djece s različitim životinjama, smiješne priče, živopisne slike i izvrsne kritike. Nedostaci nisu pronađeni.

9 Avanture kapetana Vrungela


Najzanimljivije za dječake
Autor: Nekrasov A.S.
Cijena knjige: 250 rub.
Ocjena (2018): 4.5

Dječaci od 7 godina jednostavno vole čitati uzbudljive priče o nevjerojatnom karakteru kapetana Vrungela. On, zajedno s dečkima, nadvladava sve prepreke: nosi se s morskim psima koristeći limun, oslobađa se boe koristeći aparat za gašenje požara, itd. Akcija se odvija na jahti "Trouble", koja na putovanju oko svijeta nosi tri glavna lika - kapetana, pomoćnika i mornara. Priče uranjaju djecu u svijet morskih avantura.

Knjiga razvija maštu djeteta i uči ga da brzo i kreativno pronađe izlaz iz različitih situacija. Svaka stranica ima sliku koja odgovara tekstu. Među prednosti mogu se identificirati: zanimljive neobične avanture, jedinstvene likove, oduševljenje djece pri čitanju. Jedini nedostatak: veliki volumen.

8 Tri priče o Babe i Carlsonu


Knjiga koja uči vrednovati prijateljstvo
Autor: Astrid Lindgren
Cijena knjige: 250 rub.
Ocjena (2018): 4.6

Priče o Kidu i Carlsonu mogu se nazvati pravim klasikom među dječjim djelima. Ovi popularni likovi zabavljaju dijete tijekom cijele knjige. Govori o nevjerojatnom prijateljstvu između dječaka i smiješnog debelog muškarca s motorom na leđima koji živi na krovu. Oni su prijatelji, dobivaju nova znanja jedni od drugih.

Djeca u dobi od 7 godina su oduševljena ovim pričama, pogotovo kada Kid skriva Carlsona od majke što izaziva pozitivnu reakciju. Publikacija je ilustrirana svijetlim slikama s glavnim likovima. Stručnjaci savjetuju svakom djetetu da pročita knjigu. Njegove prednosti su: priče o pravom prijateljstvu, zanimljive smiješne situacije s herojima.

7 U zemlji neučenih lekcija


Legendarna knjiga
Autor: Geraskina LB
Cijena knjige: 250 rub.
Ocjena (2018): 4.6

Knjiga je objavljena prije više od 40 godina i još uvijek je omiljena priča brojne djece. Govori o malom dječaku, Viti Perestukin, koja je lijena i usamljena. Drugi znakovi su interpunkcijski znakovi, dvojke, mačka koja govori i dr. Važna značajka knjige je da tijekom čitanja djece pamte ili uče pravila ruskog jezika, autor ih fokusira.

Publikacija sadrži mnoge ilustracije o kojima se može razgovarati s djetetom, često izazivaju smijeh i pozitivne emocije. Glavne prednosti mogu se smatrati velikim zanimanjem među djecom, puno humora i smiješnih situacija, neobičnih likova, sjajnih slika. Nedostaci nisu pronađeni.


6 Avanture Dunna i njegovih prijatelja


Najviše neobičnih avantura
Autor: Nosov N.N.
Cijena knjige: 650 rub.
Ocjena (2018): 4.7

Knjiga o Dunnu uranja dijete u divan svijet malenih. On dolazi u akciju, događaje koji se zbivaju s malo zanimljivih likova - Dunno i njegovi prijatelji: Cog i Shpuntik, Tsvetikov, Pulka, itd. Glavni lik je dječak-vizionar s velikim plavim šeširom koji je stalno uključen u različite priče.

Čitanje ove knjige omogućit će djeci rane školske dobi (7-8 godina) nezaboravne pozitivne emocije, živopisne dojmove i naučiti ih pronaći izlaz iz konfuznih situacija. Priče uče dijete da cijeni istinsko prijateljstvo i pomogne drugima. Glavne prednosti su: slatke slike, zanimljivi likovi i avanture, dobre kritike roditelja.

5 Priče o životinjama i priče


Najbolja klasična knjiga
Autor: Bianki V.V., Prishvin M.M., Skrebitsky G.A., Sladkov N.I., Paustovsky K.G., Sakharnov S.V.
Cijena knjige: 170 rub.
Ocjena (2018): 4.7

“Priče i priče o životinjama” je nevjerojatna zbirka najzanimljivijih priča popularnih autora svih vremena: Bianki, Paustovsky, Prishvin itd. najbolje klasične priče koje dokazuju da je dobro uvijek jače od zla.

Knjiga uranja dijete u divan svijet avantura i zanimljivih situacija, iz kojih će, zajedno s likovima mladih životinja, pronaći izlaz. Izdana kolekcija u prekrasnom lakiranom koricama i velikom tisku. Među prednostima su poučne priče, prekrasan slog u pričama, živopisne ilustracije i zanimljivi likovi.


4 Thumbelina


Najbolja knjiga za djevojčice
Autor: Hans Christian Andersen
Cijena knjige: 450 rub.
Ocjena (2018): 4.8

Priča o maloj djevojčici koja je rođena u cvijetu vjerojatno je poznata svakoj odrasloj osobi. Priča je ispunjena najljepšim mislima i podučava suosjećanje, ljubav i brigu za bespomoćne. Tijekom čitanja, dijete shvaća da, unatoč malom rastu, Palčica ima veliko ljubazno srce. Unatoč mnogim izazovima, glavni lik postaje stvarno sretan.

Prekrasna bajka nadopunjena nevjerojatnim ilustracijama B. Diodorova. Sastoji se od 48 stranica od visokokvalitetnog mat papira. Izdana u tvrdom koricama s prekrasnim svijetlim koricama. Prednosti su: dobre slike, lijepa naslovnica, poučne situacije, zanimanje za djecu od 7 godina. Nedostaci nisu pronađeni.

3 izmišljotina


Najplemenitije priče
Autor: Krylov A.A.
Cijena knjige: 350 rub.
Ocjena (2018): 4.8

Krylovljeve basne jedna su od najpoznatijih dječjih knjiga. Gotovo svaka odrasla osoba pamti ove nevjerojatne priče. Publikacija uključuje veliki broj malih predstava o raznim životinjama. Svaki komad uči nešto važno. Šarene slike učinit će čitanje zabavnijim.

Djeca od 7 godina uživaju u čitanju priča o svojim omiljenim životinjama. Sadržaj knjige nije velik - samo 48 stranica. Pogodno je ponijeti sa sobom i zabaviti se na cesti. Prema riječima stručnjaka, "Basne" A. Krylova treba biti u svakoj obitelji. Prednosti uključuju: poučne priče, prisutnost pozitivnih i negativnih likova, svi likovi su prave životinje, prekrasne slike. Nedostaci nisu pronađeni.

2 Najbolje za djecu


Najzabavniji likovi
Autor: Chukovsky KI
Ocjena (2018): 4.8

Zanimljiva zbirka poznatog Korneya Chukovskog uključivala je najzanimljivije priče. Djeca će rado saznati o nevjerojatnim avanturama smiješnog baruna Munchausena, naučiti pronaći izlaz iz najtežih situacija. To uključuje i priču o Bibigonu - patuljku koji je pao s Mjeseca i živi u seoskoj kući, stalno padajući u različite preinake.

Čitanje ove knjige bit će prava zabava za djecu od 7 godina. Savršeno je ilustrirana velikim svijetlim slikama, izrađenim od kvalitetnog papira. Zbirka „Najbolje za djecu“ objavljena je u tvrdom koricama i sastoji se od 256 stranica. Glavne prednosti knjige mogu se smatrati mnogim dobrim likovima, zanimljivim poučnim pričama, izvrsnim izvedbama. Nedostaci nisu pronađeni.

1 Siva zvjezdica


Vrhunski stručni osvrti
Autor: Zahoder B.V.
Cijena knjige: 550 rub.
Ocjena (2018): 4.9

Boris Zakhoder poznat je ne samo po dobrim prijevodima stranih bajki, već i po svojim jedinstvenim pričama. Knjiga "Siva zvjezdica" pripovijeda priču o maloj žabici, koja pada u različite situacije. Autor piše u ime dobrih životinja koje govore o svom životu i pustolovinama. Dok čita, dijete uči voljeti životinje, razumjeti ih i brinuti se za njih.

Knjiga je ilustrirana najdelikatnijim i najljepšim slikama. Ima mnogo pozitivnih recenzija. Stručnjaci bilježe psihološke aspekte sadržaja, prisiljavajući dijete da se stavi na mjesto žabe, da ga žali i nauči s druge strane da vidi različite situacije. Glavne prednosti su: kontrastni likovi, puno emocija tijekom čitanja.


Popularno glasovanje - koja je knjiga najbolja za djecu od 7 godina?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 69
Upozorenje! Gore navedene informacije služe samo u informativne svrhe i nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije